Dijous, 2 de Maig, 2024  |
El Villarreal desploma a un trist València en La Ceràmica i es posa a tres punts del Sevilla (2-0) El Villarreal desploma a un trist València en La Ceràmica i es posa a tres punts del Sevilla (2-0)

- 28 Juny, 2020 -

El Villarreal es posa a tir de pedra del Sevilla, equip que marca els llocs de Lliga de Campions, després de derrotar al València... El Villarreal desploma a un trist València en La Ceràmica i es posa a tres punts del Sevilla (2-0)

El Villarreal es posa a tir de pedra del Sevilla, equip que marca els llocs de Lliga de Campions, després de derrotar al València en La Ceràmica en un partit de molt poca història i on els vila-realencs, molt més frescos, van marcar les diferències des del primer a l’últim minut. Abans del descans Paco Alcácer i Gerard Moreno van posar un 2-0 que fet i fet va resultar definitiu. Mala imatge del València. Dimecres que ve el ‘Submarí’ visitarà al Betis.

L’haver tingut sis dies per a preparar aquest partit, va fer que el tècnic Javi Calleja a penes remodelara l’onze del duel contra el Sevilla. Van repetir tots excepte el lateral esquerre Alberto Moreno, que es va quedar en la banqueta i el seu lloc va ser ocupat per l’ilerdencs Xavi Quintillà. El la convocatòria va destacar l’absència del jove central Sofian Chakla, lesionat en les hores prèvies al partit.

Amb tot, el Villarreal va saltar al terreny de joc molt animat, intentant portar el control del partit. El València, cuit pel succeït tant a nivell esportiu com extraesportiu, va voler imposar la seua llei. I només va precisar cinc minuts el ‘Submarí’ groc per a generar la primera ocasió, amb un tir creuat de Samu Chukwueze.

Va marcar prompte

I en el minut 13 va arribar el 1-0. Un golàs iniciat per Samu i Gerard Moreno, amb centre d’aquest i en el lloc oportú estava l’ariet valencià Paco Alcácer que de volea, sense deixar baixar la pilota, va connectar el cuir al fons de les malles. Un gran gol que no va celebrar el davanter del Villarreal pel seu passat valencianista.

Al València, el seu plantejament se li va començar a anar al trast tot just començar. El 1-0 encaixe va arribar després d’un desori defensiu. L’equip d’Albert Celades va quedar KO per uns minuts. En el minut 20 va estar a punt de caure el 2-0 amb una cabotada de Gerard Moreno que es va estavellar en el pal, i el posterior rebutge no el va enganxar bé Pau Torres.

Estreta final

I quan el partit semblava encaminat a arribar al descans amb el 1-0, va arribar una doble acció que a la segona va acabar en el 2-0. Primer amb una falta botada per Santi Cazorla que va cabotejar Raúl Albiol al cep del pal, el rebuig de la defensa li va arribar al porter Sergio Asenjo. Aquest va enviar un ‘patadón’ a la frontal de l’àrea del València, on Cazorla se la va passar a Gerard Moreno sense deixar-la caure al sèrum, i el davanter de tremenda volea va enviar al fons de la xarxa. Quin golàs.

Així es va arribar al descans, amb el partit mitjà sentenciat. Dos gols anotats, amb una possessió per als de Calleja de 56% per 44%, amb nou rematades vila-realenques per dos valencianistes, i 30 atacs perillosos per als de la Plana, per 11 per als blanc-i-negres.

Segona part, molt llarga

En el segon temps es va alçar el peu de l’accelerador. El Villarreal es va posar a controlar la situació i intentar liquidar el derbi en la primera distracció del València. Els visitants van fer molt poc, i amb els canvis introduïts pel seu entrenador tampoc van millorar els de la capital del Túria. Bruno Soriano, migcampista i capità del ‘Submarí’ va gaudir de més minuts. Va saltar al terreny de joc en el minut 65 per a suplir a Vicent Iborra.

Van anar passant els minuts i els canvis. El València, amb les línies estirades, va intentar anotar un gol per a acostar-se en el marcador. Però no va poder ser perquè el Villarreal, que porta cinc partits a un gran nivell, amb quatre victòries i un empat.

Javi Calleja va controlar també el partit des de la banqueta. En el minut 88 va esgotar tots els canvis amb tres substitucions d’una tocada. Va retirar del camp a Santi Cazorla, Paco Alcácer i Samu Chukwueze, entrant en el seu lloc Manu Morlanes, Javi Ontiveros i Carlos Bacca.

Pròxima cita

El pròxim partit del Villarreal serà el dimecres contra el Real Betis en el Benito Villamarín, a les 22.00 hores. Un conjunt verd-i-blanc de capa queia que aquest diumenge va caure derrotat en el camp del Levante (4-2).

FITXA TÈCNICA:

-2- VILLARREAL: Asenjo, Mario, Albiol, Pau Torres, Quintillá; Iborra (Bruno Soriano, min. 65), Anguissa, Cazorla (Carlos Bacca, min. 88); Gerard Moreno (Moi Gómez, min. 80), Alcácer (Javi Ontiveros, min. 88) i Samu Chukwueze (Manu Morlanes, min. 88).

-0- VALÈNCIA: Cillessen; Florenzi, Paulista, Hugo Guillamón, Gayá (Jaume Costa, min. 40); Ferrán Torres (Guedes, min. 46), Parell (Kondogbia, min. 66), Wass, Carlos Soler (Kanin Lee, min. 80); Rodrigo (Gameiro, min. 80) i Mario Gómez.

GOLS: 1-0, min. 13: Paco Alcácer. 2-0, min. 43: Gerard Moreno.

ÀRBITRE: González González (Castella-Lleó). Va amonestar als visitants Hugo Guillamón i Jaume Costa.

CAMP: Estadi de la Ceràmica. Sense públic.