Divendres, 10 de Maig, 2024  |
El Villarreal s’imposa al València en un derbi descafeïnat on Danjuma va segellar els gols del triomf (2-0) El Villarreal s’imposa al València en un derbi descafeïnat on Danjuma va segellar els gols del triomf (2-0)

- 19 Abril, 2022 -

Una bona arrencada dels grocs els va permetre agafar avantatge en el marcador. Al quart d'hora l'equip d'Unai Emery ja venia per 2-0 gràcies... El Villarreal s’imposa al València en un derbi descafeïnat on Danjuma va segellar els gols del triomf (2-0)

Una bona arrencada dels grocs els va permetre agafar avantatge en el marcador. Al quart d’hora l’equip d’Unai Emery ja venia per 2-0 gràcies als dos tants del davanter neerlandès Arnaut Danjuma. Un futbolista que després va disposar fins a quatre clares ocasions de gol per obrir més bretxa en el marcador d’un partit descafeïnat on van faltar molts titulars en les dues esquadres

El Villarreal CF es va emportar al derbi davant el Valencia amb molta autoritat (2-0). Els grocs, que van ser molt superiors al seu rival, van doblegar al conjunt che amb un doblet de Danjuma en el primer temps. El triomf, amb el aconseguit a Getafe, impulsa al Submarí en la pugna pels llocs europeus.

Després de la victòria a Getafe (1-2), el Villarreal CF aspirava a encadenar en el derbi davant el Valencia CF el seu segon triomf consecutiu i mantindre així la bona dinàmica en competició de lliga. Per a això, Unai Emery va apostar per un onze renovat, però de total garanties, format pels següents futbolistes: Rulli, Foyth, R. Albiol, Mandi, Estupiñán, Capoue, Parell, M. Trigueros, Lo Celso, Yeremy i Danjuma.

Li va funcionar ràpidament el pla al tècnic d’Hondarribia. El Submarí va fer notable la superioritat enfront del seu rival des dels primers compassos de partit. En el minut 8, una cabotada de Mandi a l’eixida d’un córner va impactar a la mà de Cömert. El col·legiat va assenyalar pena màxima després de consultar-ho amb el VAR. Amb gran determinació, Danjuma va agafar l’esfèric i es va encarregar d’avançar al Villarreal en enganyar a Cillessen amb un tir creuat.

El gol li va donar calma i claredat al Villarreal, que va trobar la seua millor versió i va sacsar a a el Valencia amb ràpides transicions de pilota a l’esquena dels seus defensors. En una d’elles, va arribar el segon tant groc. Novament amb la signatura d’Arnaut Danjuma. El neerlandés va aprofitar una excel·lent galopada de Foyth, que després de recórrer més de 30 metres i marxar-se de tres defensors rivals, va cedir a l’espai perquè Danjuma marcara amb una fantàstica definició.

Amb 2-0 i un partit molt plàcid per als d’Emery, el Villarreal va demostrar que volia més. Danjuma -que va tindre l’hat-trick- i Yeremy van poder fer el tercer abans del descans. No obstant això, el desencert i el bon fer del portera rival ho van impedir.

A la tornada del descans, el Submarí va alçar el peu de l’accelerador. El Valencia també va accelerar a la recerca d’un gol que li valguera per a retallar distàncies. A partir de l’hora d’encontre, el conjunt che va acumular un parell de tímides aproximacions que no van comportar major perill.

En el minut 80, Chukwueze va poder convertir la victòria en una golejada de transformar un mà a mà davant Cillessen, que va marxar desviat per molt poc. Al final, el 2-0 es va fer definitiu i el Villarreal va sumar un nou triomf en LaLiga.

Ficha técnica:

Villarreal CF: Rulli; Foyth (Serge Aurier, m. 81), R. Albiol, Mandi, Estupiñán; Yeremy (Chukwueze, m. 45), Capoue, Parejo (Iborra, m. 81), M. Trigueros; Lo Celso (Moi Gómez, m. 70) i Danjuma (Dia, m. 70).

Valencia CF: Cillessen; Thierry R. (Cheryshev, m. 64), R. Iranzo, Cömert, Christian, J. Vázquez (Gayà, m. 55); Musah (J. Santiago, m. 55), C.Soler (Ilaix, m. 55), Račić (K. Koba Leïn, m. 77), Hélder Costa i Marcos Andre.

Gols: 1-0. Min. 10: Danjuma (p.). 2-0. Min. 17: Danjuma.

Àrbitre: Munuera Montero (Comité Andalús). Va amonestar als locals M. Trigueros i Serge Aurier; així com als visitants Cömert, Marcos Andre i Ilaix.

Incidències: Partit entre el Villarreal i el Valencia, corresponent a la jornada 33 de LaLiga, celebrat en l’Estadi de la Ceràmica davant 13.570 espectadors.