Dissabte, 11 de Maig, 2024  |
La voluntat d’Osasuna es va emportar per davant a un Villarreal que es va confiar La voluntat d’Osasuna es va emportar per davant a un Villarreal que es va confiar

- 5 Octubre, 2019 -

El Villarreal va caure davant Osasuna per 2-1 en una dura trobada per als grocs. Els punts locals, obra de Roncaglia i Chimy Àvila,... La voluntat d’Osasuna es va emportar per davant a un Villarreal que es va confiar

El Villarreal va caure davant Osasuna per 2-1 en una dura trobada per als grocs. Els punts locals, obra de Roncaglia i Chimy Àvila, li van concedir els tres punts al conjunt de la Plana en El Sadar. El gol del Submarí el va transformar Pau Torres en una acció a pilota parada. Ara arriba un cap de setmana sense futbol pels compromisos de la selecció espanyola on el ‘Submarí’ aportarà a quatre futbolistes.

El tècnic del Villarreal Javi Calleja, va plantar sobre el verd un onze molt recognoscible. L’única novetat respecte a l’última victòria groga davant el Reial Betis va ser l’entrada de Samu Chukwueze en detriment de Moi Gómez. En aquesta ocasió, el Submarí formava un front d’atac compost per Gerard Moreno, Toko Ekambi i el propi atacant nigerià. El quadre groc arribava al Sadar amb la il·lusió d’arrancar un triomf en el feu navarrés i fer fallida la ratxa de 28 trobades consecutives de sasuna sense cedir una derrota en el seu propi camp.

El Submarí va saltar a la gespa amb fam de gol i ganes de sorprendre el conjunt navarrés. Complit el minut 4, en la primera acció destacada del xoc, el Villarreal va obrir el marcador. Pau Torres va espentar a la xarxa una pilota morta en l’àrea, després d’una jugada a pilota parada. Cazorla va penjar un fabulós centre que va trobar la rematada amb la testa de Gerard Moreno. El rebutge del porter li va caure al defensa groc, que va avançar als vila-realenc.

El precoç punt ‘groguet’ canviava el decorat de la trobada i obligava l’Osasuna a portar la iniciativa. Per part seua, el combinat de Javi Calleja, amb avantatge en el marcador, esperava la seua oportunitat de robar el cuir i embastar accions ràpides que desarboraren la defensa local.

En el minut 9, un robatori en la medul·lar va propiciar la segona ocasió del partit per als grocs. Chukwueze va conduir fins a la frontal de l’àrea, va cedir per a Toko Ekambi, que després d’una retallada, va retardar el cuir a la frontal de l’àrea perquè rematara Santi Cazorla, el tret de la qual va detindre Rubén Martínez sense contratemps.

Pau Torres va anotar el 0-1 a l’eixida d’una falta, on es va aprofitar d’un rebutge del porter. FOTO: LALIGA

Aconseguit l’equador del primer temps, Chimy Ávila era la principal amenaça de l’equip de Joseba Arrasate. El davanter argentí es col·locava entre línies i tractava de posar en destrets als centrals grocs, que solvents i molt segurs arrere no van perdre la partida davant el batallador ariet local.

El col·legiat va assenyalar el camí dels vestuaris, després d’una primera part molt tranquil·la per als interessos del Villarreal, que sostenia a un Osasuna que no va ser capaç d’inquietar la meta de Sergio Asenjo durant els primers 45 minuts.

Pau Torres intenta frenar a un rival en l’àrea ‘grogueta’. FOTO: LALIGA

El guió va canviar en la segona meitat. Instants després de la represa, el defensa local Roncaglia es va traure una potent sabatada des de la frontal de l’àrea que va posar taules en el marcador. El punt de l’empat no va arrugar al Villarreal, que va contestar ràpidament amb una claríssima ocasió de Chukwueze. El davanter africà va cabotejar un fabulós centre de Gerard que va obligar a Rubén a signar l’estirada del partit.

L’Osasuna va créixer en la segona meitat. Els navarresos, amb una pressió asfixiant a l’eixida de pilota ‘grogueta’, gaudia dels seus millors minuts de la trobada. En el 65’, Asenjo va salvar al Villarreal amb una espectacular parada en un mà a mà davant Chimy Ávila.

El partit es va anar complicant en la segona part. FOTO: LALIGA

Abans d’aconseguir els últims deu minuts del partit, Chimy Ávila va aprofitar una pilota morta en l’àrea, després d’una ràpida i vertical jugada del quadre local, per a batre la meta groga. El conjunt local es posava per davant.

Arran del segon gol de l’Osasuna, el Submarí el va intentar, però no va trobar la manera d’igualar la contesa. El Submarí no va aconseguir puntuar en un duro partit en El Sadar.

-2- Osasuna: Rubén; Nacho Vidal, Aridane, Roncaglia, Estupiñán; Roberto Torres, Oier (Moncayola, m. 82), Fran Mèrida, Rubén García (Darko, m. 84); Adrián (Rober Ibáñez, m. 74) i Ávila.

-1- Villarreal: S. Asenjo; R. Peña, R. Albiol, Pau, Quintillà; Anguissa (Bacca, m, 81), Iborra (Trigueros, m. 85), S. Cazorla; Toko Ekambi (J. Ontiveros, m. 68), Gerard i Chukwueze.

Gols: 0-1. Min. 45: Pau. 1-1. Min. 46: Roncaglia. 2-1. Min. 79: Chimy Ávila.

Àrbitre: Pizarro Gómez (Comité madrileny). Va amonestar als locals Nacho Vidal i a Oier Sanjurjo, així com als visitants Raúl Albiol i Bacca.

Incidències: El Sadar davant 15.000 espectadors.