Dissabte, 4 de Maig, 2024  |
El Villarreal perd el derbi davant el València que tenia guanyat en el minut 86 (2-1) El Villarreal perd el derbi davant el València que tenia guanyat en el minut 86 (2-1)

- 5 Març, 2021 -

No va saber tancar un partit que va encarrilar Gerard en la primera part i que Soler i Guedes al final El Villarreal perd el derbi davant el València que tenia guanyat en el minut 86 (2-1)

L’equip d’Emery no va saber tancar un partit que va encarrilar Gerard Moreno en la primera part i que Soler i Guedes

El Villarreal va caure davant el València de forma molt cruel a Mestalla (2-1). Els grocs, que van ser per davant en el marcador la major part del partit gràcies a una miqueta de Gerard, van cedir en encaixar dos gols en els últims compassos de la trobada, obra de Carlos Soler i Guedes.

Unai Emery va apostar per un onze inicial ofensiu i amb novetats respecte al de l’última trobada de LaLiga davant l’Atlètic de Madrid. El Villarreal va formar a Mestalla amb un 4-4-2, amb Sergio Asenjo en porteria; Foyth, Raúl Albiol, Pau i Estupiñán en la línia defensiva; Chukwueze, Capoue, Parejo i Moi Gómez en el centre del camp; i amb Gerard i Paco Alcácer com a dupla d’atac.

Tant el València com el Villarreal van saltar al verd de Mestalla amb molt de respecte, la qual cosa va propiciar que a penes hi haguera ocasions fins depassada la mitja hora de joc. El ‘Submarí’ tenia la possessió, però no va ser fins al minut 35 quan els grocs van disposar de la primera gran oportunitat del duel.

Després d’una bona acció col·lectiva, Pervis Estupiñán va penjar un centre al cor de l’àrea que va connectar Gerard Moreno amb un gran remat de cap. La seua rematada es va estavellar a les mans de Gayá, per la qual cosa li col·legiat, després de rebre l’avís del VAR, va decretar pena màxima. El propi davanter català es va encarregar de transformar-ho i poder per davant als seus amb un magistral tret a l’esquerra.

En aqueixa mateixa acció d’atac, abans que el col·legiat interrompera el joc per a assenyalar penal, Paco Alcácer també va poder anotar amb un tret sec des de dins de l’àrea, que va detindre sobre la mateixa línia Gaya.

El gol va caure com un pitxer d’aigua freda entre les files valencianistes. Poc abans del descans, el Villarreal va estar a punt d’aprofitar el sotsobre de l’equip local per a marcar el segon tant. En el minut 44, Paco Alcácer es va topar amb una atallada magistral de Cillessen, que va impedir que el Vila-real s’anara al descans amb 0-2 en el marcador.

Després del descans, el València va eixir amb molt d’ímpetu pel punt de l’empat. L’equip de Unai Emery va tractar de contrarestar la bona arrancada local adormint el ritme del partit a través de la possessió.

Superada la primera hora de joc, el Villarreal va tornar a disposar d’una excel·lent ocasió. Gerard Moreno va rebre dins de l’àrea una passada filtrada per Manu Trigueros. El davanter català es va traure de la mànega un tret creuat que va detindre Cillessen. La resposta del València a l’ocasió ‘grogueta’ va arribar sis minuts després amb una cabotada al travesser de Daniel Wass.

En el minut 85, el Valènciava igualar la contesa amb un polèmic gol de penal que va decretar el col·legiat després d’un lleugeríssim toc de Moi Gómez sobre Maxi Gómez. Carlos Soler va ser l’encarregat de convertir la pena màxima.

A només un minut de complir-se el temps reglamentari, un acabat d’ingressar al terreny de joc Carlos Bacca va tindre en les seues botes el gol que haguera decantat la contesa a favor dels grocs. No obstant això, va ser el València el que, en la prolongació, va trobar el gol de la victòria. Un tret creuat de Guedes va castigar un Villarreal que no mereixia perdre la trobada.

Fitxa tècnica:

Valencia CF: Cillessen; Thierry R., G. Paulista, Hugo G., Gayá; Wass (Manu Vallejo, m. 80), Racic (Oliva, m. 79), C. Soler, A. Blanco (Guedes, m. 65); Kang In (Gameiro, m. 65) i M. Gómez (Lato, m. 92).

Villarreal CF: S. Asenjo; Foyth, R. Albiol, Pau, Estupiñán (Pedraza, m. 45); Chukwueze, Capoue
(J. Costa, m. 71), Parejo, Moi Gómez (Bacca, m. 88); Gerard y Paco Alcácer (M. Trigueros, m. 45).

Gols: 0-1. Min. 39: Gerard. 1-1. Min. 85: C. Soler. 2-1. Min. 91: Guedes.

Àrbitre: Estrada Fernández (Comité català). Grogues als locals Racic, C. Soler, Gayá i Maxi Gómez, i als visitants Foyth, Capoue i R. Albiol.

Camp:  Estadi de Mestalla. Sense públic.