Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
El Villarreal arranca el 2024 amb derrota davant el València i incidix en concessions defensives (3-1) El Villarreal arranca el 2024 amb derrota davant el València i incidix en concessions defensives (3-1)

- 2 Gener, 2024 -

El Villarreal va perdre davant el Valencia CF (3-1) a Mestalla. El derbi autonòmic es va decantar per als locals en un partit en... El Villarreal arranca el 2024 amb derrota davant el València i incidix en concessions defensives (3-1)

Gerard Moreno va recordar l’avantatge local després dels gols de Yaremchuk i Pepelu García, futbolista que mediada la segona part va tornar a marcar de penal i va sentenciar el duel

Els groguets van arribar a l’enfrontament autonòmic amb moltes absències. Per sanció, no van viatjar Álex Baena o Comesaña. Marcelino tampoc va poder comptar amb els lesionats Sorloth, Pedraza, Foyth o Yeremy. Ni tampoc amb Mandi, ja enrolat amb la disciplina d’Algèria per a jugar la Copa Africana de Nacions.

Als pocs minuts del començament del derbi autonòmic, el Valencia va obrir el marcador per mitjà de Yaremchuk. El davanter ucraïnés va aprofitar una assistència de Gayà per a fer el 1-0 abans del minut 5 de partit. Una maçada per als de Marcelino.

El matiner gol che va deixar atordit al Submarí, que li va costar reaccionar al colp i tornar a ficar-se en el partit. Per si no fos prou, els grocs perdien a Raúl Albiol abans del minut 20. El capità es va retirar del terreny de joc amb molèsties, propiciant així un anticipat redebut d’Eric Bailly.

Complit l’equador de la primera meitat, va arribar la primera oportunitat del Villarreal. Alberto Moreno va connectar una dura rematada amb la cama esquerra a l’interior de l’àrea després de caçar una pilota solta en l’àrea valencianista. El xut el va detindre Mamardashvili.

El Submarí semblava que despertava de la seua letargia. Però el Valencia va tornar a assestar un dur colp marcant el 2-0. Amb un penal molt polèmic i sense quasi contacte, Gil Manzano assenyalava els onze metres i Pepelu no perdonava des del punt fatídic.

Després d’un primer temps gris per als groguets, en el temps de prolongació, Morales va batre al porter che en una acció que no va pujar al marcador per un mil·limètric fora de joc del davanter madrileny.

En el començament de la segona meitat, Gil Manzano va tornar a ser protagonista en assenyalar la segona pena màxima a favor del Valencia. Esta vegada per unes mans d’Altimira propiciades i precedides per una espenta al futbolista del Submarí.

En el minut 73, Gerard va retallar distàncies amb un colpeig creuat a l’interior de l’àrea després d’una gran acció individual d’Ilias Akhomach, que li va guanyar la partida a José Gayà en el duel individual. Amb 3-1 a favor dels locals, va concloure el derbi a Mestalla.

Fitxa tècnica

Valencia CF: Mamardashvili; Foulquier, Mosquera, G. Paulista, Gayà (J. Vázquez, m. 78); Fran Pérez (Yarek, m. 86), Hugo G., Pepelu, Canós (Javi Guerra, m. 70); Hugo Duro (A. Marí, m. 86) i Yaremchuk (Diego López, m. 70).

Villarreal CF: Jörgensen; A. Alti (Kiko F., m. 78), R. Albiol (E. Bailly, m. 17), J. Cuenca, Alberto M. (M. Trigueros, m. 78); I. Akhomach, Capoue (Coquelin, m. 65), Parejo, R. Terrats; Gerard i A. J. Morales (Brereton Díaz, m. 65).

Gols: 1-0. Min. 4: Yaremchuk. 2-0. Min. 27: Pepelu (p). 3-0. Min. 57: Pepelu (p). 3-1. Min. 73: Gerard.

Àrbitre: Gil Manzano (Comité Extremeny). Va amonestar als locals Gayà i Diego López, així com als visitants E. Bailly, Parejo, Capoue, R. Terrats i J. Cuenca.

Incidències: partit entre el Valencia CF i el Villarreal CF, corresponent a la jornada 19 de LALIGA EA Sports, celebrat en l’Estadi de Mestalla.