Dimecres, 1 de Maig, 2024  |  
Els veïns podran participar en l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible mitjançant una enquesta  Els veïns podran participar en l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible mitjançant una enquesta 

- 6 Setembre, 2018 -

Residents i treballadors o estudiants que transiten per la ciutat poden respondre al qüestionari a través de l’enllaç habilitat. El PMUS analitza les característiques... Els veïns podran participar en l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible mitjançant una enquesta 

Residents i treballadors o estudiants que transiten per la ciutat poden respondre al qüestionari a través de l’enllaç habilitat per a deixar els seus suggeriments. El PMUS analitza les característiques actuals de la mobilitat que exerceixen els ciutadans i cerca la implantació de formes de desplaçament més sostenibles.L’enquesta es basa, en un primer apartat, en dades sociològiques i en segon lloc respecte a l’ús habitual, les característiques i possibles millores. El primer PMUS amb un cost de 90.750 euros, compta amb una aportació de 37.500 euros per part del Programa Operatiu Feder de la UE

Vila-real Informació

La Regidoria de Territori de Vila-real acaba d’habilitar una enquesta virtual perquè els veïns puguen opinar i participar en l’elaboració del futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

06-09-2018 Enquesta PMUSEl PMUS analitza les característiques actuals de la mobilitat que exerceixen els ciutadans i cerca la implantació de formes de desplaçament més sostenibles. “Amb la present enquesta volem conèixer l’opinió sobre la mobilitat a Vila-real, tenint en compte si l’usuari viu, treballa o estudia a la ciutat o a un altre municipi o si només ens visita de forma ocasional”, explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.


Necessitem conèixer els problemes actuals del municipi per a poder proposar alternatives de transport menys contaminants, més sostenibles i eficaços, garantint una millor qualitat de vida per als veïns i proporcionant alternatives al vehicle privat”, indica l’edil, qui destaca l’objectiu de seguir millorant l’entorn.

L’enquesta es basa, en un primer apartat, en dades sociològiques centrades en el gènere i l’edat dels participants, el seu nivell d’estudis i situació laboral i posteriorment pregunta sobre la seua relació amb la ciutat. A més d’indicar si resideixen a Vila-real, han d’indicar el nombre de membres de la unitat familiar, de quants vehicles disposen i si són cotxes, motos o bicicletes i quin és la modalitat d’aparcament en la seua zona de residència.

També s’insta als enquestats a opinar sobre si consideren adequat, elevat o escàs el nombre de vehicles que transiten pel seu carrer i la velocitat a la qual ho fan. Les zones de càrrega i descàrrega del barri i el nombre de carrers per als vianants de la ciutat i la seua possible millora són altres de les qüestions que tracta el formulari, juntament amb els itineraris ciclistes o el recorregut de la Séquia Major, entre d’altres temes.

L’usuari també ha d’indicar quins són els seus desplaçaments més habituals i quin és la seua forma habitual de desplaçament.
A banda, un altre dels apartats pregunta per si l’enquestat viu o treballa a Vila-real, com es desplaça, les distàncies més habituals i si usa el vehicle privat per dins de la ciutat, possibles problemes amb el trànsit i possibles millores. El transport públic o amb bicicleta és un altre dels punts que tracta el qüestionari, juntament amb el desplaçament a peu.

“La mobilitat sostenible és una aposta ferma d’aquest equip de govern, per açò volem dotar-nos dels instruments necessaris per a seguir avançant en aquest àmbit, per al que es requereix conèixer a fons la realitat i les necessitats a través d’una anàlisi detallada per a determinar les mesures a implementar”, incideix Obiol, qui destaca que “la participació veïnal és molt important per a nosaltres”, per la qual cosa anima els vila-realencs a accedir a l’enquesta. Els interessats poden accedir a la versió en castellà a través del web https://goo.gl/forms/52JZqR79zstQtqA13 i en valencià a https://goo.gl/forms/zgOFgfUXCY0aqnjA2.

El primer PMUS de Vila-real, amb un cost de 90.750 euros, compta amb una aportació de 37.500 euros per part del Programa Operatiu Feder de la Unió Europea.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *