Diumenge, 28 d'Abril, 2024  |
El Villarreal llueix i goleja a l’Athletic a La Ceràmica (5-1) El Villarreal llueix i goleja a l’Athletic a La Ceràmica (5-1)

- 13 Maig, 2023 -

Gols per partida doble de Álex Baena i Nicola Jackson, més un altre en pròpia portería signat per Paredes per a redonir el marcador El Villarreal llueix i goleja a l’Athletic a La Ceràmica (5-1)

Gols per partida doble de Álex Baena i Nicola Jackson, més un altre en pròpia portería signat per Paredes

L’equip de Quique Setién va golejar a l’equip bilbaí en una brillant vesprada de futbol dels groguets, amb la qual, a més, donen la benvinguda a les festes patronals de Sant Pasqual i que serveix per a reafirmar-se en llocs d’UEFA Europa League. Els gols locals van ser obra d’Álex Baena i Nico Jackson, que van marcar per partida doble, i Paredes, en pròpia porta.

El conjunt groc rebia a l’equip biscaí en plenes festes patronals de Sant Pasqual. S’esperava un ambient espectacular, i encara que va fer acte de presència la pluja, no va impedir que la festa continuara en l’Estadio de la Cerámica.

El partit entre grocs i lleons va començar amb un ritme vertiginós. A camp obert i amb ocasions de gol per a tots dos equips. El Villarreal ho va intentar primer amb un poderós míssil d’Alfonso Pedraza des de la frontal de l’àrea, que va detindre Unai Simón quan es dirigia a l’esquadra. Sense temps per a pestanyejar, el Submarí tornava a la càrrega. Yeremy va estavellar una cabotada en el travesser després d’un fantàstic centre des de la dreta de Capoue. Els groguets volien marcar prompte el primer gol.

Abans del primer quart d’hora, Pepe Reina també va ser protagonista en una claríssima opció dels visitants. Nico Williams es va topar amb l’experimentat porter groc, que va endevinar les seues intencions, després de rebre un excel·lent passe al buit del seu germà Iñaki en un ràpid contraatac.

En el minut 24, una clara falta sobre Nico Jackson en la frontal de l’àrea va desembocar en el primer gol del partit. A propet de la mitja lluna, Álex Baena es va perfilar i amb mestratge la va col·locar al pal més llunyà del porter. Impossible per a Unai Simón: 1-0.

El Villarreal iniciava la festa en l’Estadio de la Cerámica, que continuaria amb un segon tant, obra de Nico Jackson. L’ariet senegalés va enviar a la xarxa una pilota repel·lida per la saga visitant després d’un dur tir d’Álex Baena des de la frontal. Amb una mica de fortuna i molt d’insistència, el Submarí posava el 2-0 en les pantalles gegants de La Cerámica.

Abans del descans, l’Athletic va tractar de retallar distàncies en el lluminós. Iñaki Williams va marcar en posició de fora de joc després d’un centre penjat des del costat esquerre. Va ser en el temps afegit quan el va aconseguir Sancet. El davanter basc va posar el 2-1, executant amb solvència una qüestionada pena màxima que va decretar el col·legiat davant la monumental xiulada de l’afició.

El colp en forma de gol just abans del descans no va baixar els ànims al Villarreal, que va eixir per molt més en la segona meitat. Nico Jackson va tornar a ser el més llest de la classe i va enviar a la xarxa una nova pilota rebutjada en l’àrea després d’un xut de Yeremy: 3-1. La jugada va vindre precedida per una fantàstica conducció d’Álex Baena, que es va inventar un magistral passe perquè Yeremy es plantara enfront del porter rival.

El Submarí no es va conformar amb el tercer. La festa era total en l’Estadio de la Cerámica quan va arribar el quart gol de l’equip de Setién. Paredes va marcar en pròpia porta després d’interceptar una passada de Yeremy que buscava a Samu Chukwueze perquè el nigerià marcar a plaer.

Va arredonir la vesprada Álex Baena marcant el cinqué gol en complir-se el minut 90 de partit. El 5-1 va ser definitiu i el públic va tancar el partit botant sobre els seus seients.

Fitxa tècnica

Villarreal CF: Reina; Foyth, Mandi, Pau Torres, A. Pedraza (Alberto M., 82); Parejo, Capoue (R. Terrats, m. 57), Álex B.; Chukwueze (Lo Celso, m. 66), N. Jackson (Gerard, m. 66) i Yeremy (M. Trigueros, m. 82).

Athletic Club: Unai Simón; I. Lekue (De Marcos, m. 59), Yeray, Paredes, Yuri B.; Dani García, Ander Herrera (Vesga, m. 59), O. Sancet; Williams (Guruzeta, m. 71), Berenguer (Muniain, m. 59) i Williams Jr (Adu Ares, m. 79).

Gols: 1-0. Min. 24: Álex B. 2-0. Min. 37: N. Jackson. 2-1. Min. 45+3: O. Sancet. 3-1. Min. 48: N. Jackson. 4-1. Min. 61: Paredes (pp). 5-1. Min. 90: Álex B.

Àrbitre: Carlos del Cerro Grande (Comité Madrileny). Va amonestar als locals Capoue, Parejo, Pau i A. Pedraza; així com als visitants Ander Herrera, Paredes i Williams.

Incidències: Partit entre el Villarreal CF i l’Ahtletic Club, corresponent a la jornada 34 de LaLiga Santander, celebrat en l’Estadio de la Cerámica davant 16.871 espectadors.