Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
El Villarreal tiny de ‘groguet’ el derbi davant el València gràcies a un solitari gol de Jorge Cuenca (1-0) El Villarreal tiny de ‘groguet’ el derbi davant el València gràcies a un solitari gol de Jorge Cuenca (1-0)

- 17 Març, 2024 -

El Villarreal es va emportar el derbi en La Cerámica (1-0). Els grocs van doblegar al seu rival en un disputat i trepidant partit... El Villarreal tiny de ‘groguet’ el derbi davant el València gràcies a un solitari gol de Jorge Cuenca (1-0)

L’equip de Marcelino García Toral continua entonat en el campionat de lliga i supera a un conjunt valencianista

L’Estadio de la Cerámica va presentar un gran ambient. Engalanat amb 20.000 banderes grogues, l’afició va rugir des del primer minut en el derbi valencià. El Villarreal va entrar millor al partit, generant les primeres oportunitats de gol. La primera la va salvar Mamardashvili, que va traure una mà providencial a un tir de Traoré a l’interior de l’àrea abans del primer quart d’hora de partit.

El notable començament groguet no va impedir que el Valencia jugara les seues bases en La Cerámica. Només cinc minuts després, Hugo Duro va replicar amb un mà a mà davant Jorgensen que va marxar alt. El davanter che va intentar definir amb una vaselina que no va trobar porteria.

Amb el pas dels minuts, el Submarí va perdre espurna i fluïdesa en el joc i el València el va aprofitar per a guanyar presència en àrea rival. Sergi Canós va poder fer el 0-1 després d’una incursió de Gayá pel flanc esquerre. Jorgensen ho va impedir amb una supèrbia parada.

En el minut 35, Figueroa Vázquez, col·legiat del partit, va decretar pena màxima favorable al Villarreal. Bertrand Traoré va ser derrocat a l’interior de l’àrea quan ja s’enfilava cap al meta valencianista. Ho va llançar Baena i ho va detindre Mamardashvili. Una fantàstica ocasió perduda per als grocs. Amb 0-0, el partit va marxar al descans.

El segon temps va començar amb molta emoció. Primer ho va intentar el Valencia amb un dur xut de Peter Federico que va detindre Filip Jorgensen amb una fantàstica manyopla. Després va replicar el Villarreal amb una doble ocasió claríssima de Santi Comesaña i Sorloth que va traure magistralment Mamardashvili a servici de cantonada.

En eixe mateix córner i amb l’afició tirant-se les mans al cap, Cuenca va usar el seu per a fer el 1-0. L’Estadio de la Cerámica el celebrava efusivament. El defensa groguet va manar a la xarxa la pilota després d’una gran deixada de Sorloth, també amb la testa.

Malgrat l’avantatge groc, el València no va baixar els braços i va insistir a la recerca de l’empat. Ho va tindre Cenk en un servici de cantonada. Li va caure el cuir al peu i va provar els brillants reflexos de Jorgensen, que va ser providencial una vegada més.

Amb l’ingrés al camp de Gerard Moreno, el Villarreal va tornar a tindre oportunitats clares d’ampliar la renda en el marcador. El porter georgià del Valencia va tornar a erigir-se en protagonista amb una fantàstica intervenció davant el 7 groc.

El Submarí va saber administrar bé la renda mínima i obtindre així tres punts d’or en el derbi enfront del Valencia.

Fitxaa tècnica:

1- Villarreal: Jorgensen; Kiko Femenía, Mosquera, Mandi, Cuenca (Romero, min. 67); Comesaña, Coquelin (Parejo, min. 46), Álex Baena (Morales min. 84), Traoré (Capoue, min. 76), Guedes (Gerard Moreno, min. 67) y Sorloth.

0- Valencia: Mamardashvili; Foulquier (Jesús Vázquez, min. 71), Mosquera, Cenk, Gayá (Thierry, min. 40); Pepelu, Javi Guerra (Almeida, min. 82), Diego López, Canós (Peter Federico, min. 46), Yaremchuk (Fran Pérez, min. 71) y Hugo Duro.

Gol: 1-0, min.53: Cuenca.

Árbitre: Figueroa Vázquez (Andalús). Groga per a Kiko Femenía, Coquelin, Álex Baena, Cuenca y Mandi del Villarreal, i a Gayá del Valencia.

Incidencies Estadi de la Cerámica davante 20.647 espectadors.