Dimecres, 8 de Maig, 2024  |
El Villarreal cau derrotat davant el Valencia després d’avançar-se en el marcador (1-2) El Villarreal cau derrotat davant el Valencia després d’avançar-se en el marcador (1-2)

- 28 Agost, 2020 -

El conjunt groguet va tornar a deixar escapar el punt inicial de Chukwueze i el Valencia va remuntar amb gols de Mangala i Maxi... El Villarreal cau derrotat davant el Valencia després d’avançar-se en el marcador (1-2)

El conjunt groguet va tornar a deixar escapar el punt inicial de Chukwueze i el Valencia va remuntar amb gols de Mangala i Maxi Gómez

Guillem Broch/ Vila-real Informació

El Villarreal es va enfrontar al Valencia en un dels principals partits de la pretemporada i amb més morbositat. El fitxatge de Dani Parejo i Francis Coquelin van marcar un abans i després en l’afició valencianista. Pel que el partit va ser més que un amistós, amb diversos titulars d’inici, el Villarreal va prendre les regnes del joc res més arrancar. No s’havia arribat al minut 10 quan Chukwueze va avançar als grocs amb un gran tret des de la frontal. El conjunt groc va tindre el control del partit durant la primera part, però després del pas pels vestuaris el Valencia va despertar. Prova d’això va ser l’empat de Mangala, després d’un servei de cantonada el central gal va marcar de cap davant l’eixida d’Asenjo. L’equip ‘che’ li va donar la volta al marcador gràcies a Maxi Gómez, el davanter uruguaià va definir amb qualitat i va posar el definitiu 1-2.

Emery va apostar per un 11 recognoscible amb molts titulars i deixant clar que era una mica més que un amistós. L’esquema tàctic va ser l’habitual, un 4-4-2, amb Asenjo en porteria; línia defensiva per a Pau Torres, Albiol, Rubén Peña i Pedraza; en el centre del camp els dos fitxatges del València, Parejo i Coquelin; els extrems per a Moi Gómez i Chukwueze i en la davantera, Paco Alcácer i Gerard Moreno.

Espectacular inici groc

El Villarreal va arrancar el partit manant i amb Parejo movent els fils. El conjunt groc no va tardar a estrenar el marcador, ja que als 10 minuts va arribar el primer gol. La forta pressió dels pupils d’Emery va exercir efecte, i després d’una pèrdua en la frontal Chukuweze va afusellar la porteria ‘che’. El punt groguet va estar precedit per una acció de molta qualitat de Gerard Moreno, el davanter català va demostrar el gran moment de manera que viu i va deixar passar la pilota despistant a la defensa del Valencia.

Els primers 15 minuts van ser de control absolut del Villarreal, el Valencia a penes va poder eixir del seu camp. Les ocasions van continuar caient per part del conjunt d’Unai Emery, encara que sense èxit de cara a porteria. No obstant això, la primera arribada perillosa del Valencia va ser gol, encara que el VAR ho va anul·lar. Wass va disparar des de fora de l’àrea i després del rebutge d’Asenjo, Vallejo va anotar el punt en fora de joc.

En aquest moment la dinàmica del partit va canviar per complet. El partit es va obrir i el conjunt ‘che’ va començar a gaudir de bones ocasions. El protagonista de la primera part va ser Samu Chukwueze, l’extrem nigerià va tornar boig a Gayá amb la seua habitual velocitat i regateig. A més, es va veure recolzat per un gran Gerard Moreno que no va deixar d’intentar-ho malgrat la duresa de la defensa valencianista.

El Villarreal va iniciar la segona part com va arrancar el partit, dominant el centre del camp i apostant per llargues possessions. De nou Chukwueze va ser un raig en la banda dreta i desequilibre constantment a la defensa del Valencia. Coquelin va disparar des de fora de l’àrea obligant a Jaume Doménech a realitzar una gran parada. A més, Gerard Moreno es va queixar d’un possible penal, però després de la revisió del VAR l’àrbitre va decidir que no era res.

Remuntada valencianista

No obstant això, el domini del Villareal en la segona part va durar poc i el València va despertar creant bones ocasions. D’aquesta manera, va arribar el gol de l’empat de Mangala. El defensa valencianista va rematar dins de l’àrea un gran servei de cantonada per a igualar el partit. Després del punt ‘che’ el partit es va equilibrar i es va poder veure un joc molt dividit. A més, Emery va donar entrada a Kubo, Fer Niño i Iborra per a aportar una cosa diferent a l’equip.

Pocs minuts més tard va arribar la remuntada del València. Maxi Gómez va avançar al conjunt ‘che’ després d’una gran jugada col·lectiva dels valencianistes. El davanter charrúa signava així el seu primer tant de la pretemporada. El Villarreal va tractar de donar-li la volta a l’encontre, però no va tindre efectivitat. Jugadors com Chukweuze, Kubo i Fer Niño no van deixar d’intentar-ho, però sense èxit.

FITXA TÈCNICA

-1- VILLARREAL: Asenjo, Albiol (Chakla, min. 45), Pau Torres, Parejo, Gerard (Iborra, min. 66), Coquelin, Chukwueze, Alcácer (Fer Niño, min. 66), Rubén Peña (Migue, min. 79), Moi Gómez (Kubo, min. 66) y Pedraza (Jaume Costa, min. 45).

-2- VALENCIA: Doménech, Mangala, Paulista, Guedes, Gayá, Vallejo (Kang In, min. 65), Wass, Maxi Gómez, Esquerdo, Racic (Musa, min. 65) y Jason (Yunus, min. 65).

GOLS: 1-0, min. 10: Chukwueze1-1, min. 65: Mangala1-2, min. 74: Maxi Gómez.

ÀRBITRE: Hernández Maeso (Extremadura).

CAMP: Pinatar Arena, sense públic. Grogues per a Francis Coquelin, Parejo, Jaume Costa, Gayá, Maxi Gómez i Mangala.