Dissabte, 27 d'Abril, 2024  |
Mal menor per a un Villarreal a Zuric que es jugara la passada a El Madrigal Mal menor per a un Villarreal a Zuric que es jugara la passada a El Madrigal

- 25 Novembre, 2016 -

Els de Escribá van patir el fred suís, i no es van trobar còmodes en la segona part, quan van empatar Mal menor per a un Villarreal a Zuric que es jugara la passada a El Madrigal

El Villarreal es va quedar a mitges fer en la seua visita a l’Estadi Letzigrund amb un agredolç empat (1-1) que, amb el resultat del Steaua-Osmanlispor (2-1) deixa tot per decidir-se en l’última jornada de la fase de grups de l’Europa League. Els grocs van anar de més a menys, en un partit amb una primera part seriosa i un segon període amb una inesperada reacció local. Ara, el Submarí segueix depenent de si mateix en una fase de grups que es resoldrà davant el Steaua de Bucarest en El Madrigal dijous que ve 8 de desembre (17.00 hores).

De cara a l’última jornada, caben totes les possibilitats i el Villarreal podria tant quedar eliminat com a primer classificat del Grup F, pura emoció fins al final.

Els dos equips van eixir molt bé plantats. Conscients del que hi havia en joc, Villarreal i Zurich es van lliurar a la serietat en els primers minuts. Els grocs, no obstant això, prompte es van destapar: en el minut 7, Pato va servir un impressionant croat per a Cheryshev. El rus, després de veure desmarcat a Bakambu, va cedir per a l’africà, però el tret del punta del Submarí es va perdre pegat al pal.

El Villarreal tenia les coses molt clares i, després d’una aproximació de Cheryshev en el minut 12 amb gran jugada col·lectiva inclosa, Bruno avançava al conjunt de Fran Escribá un minut després. El tant va arribar, curiosament, a pilota parada, una de les facetes en les quals menys es prodiguen els grocs. I va eixir a la perfecció. Trigueros, amb un bon servei de córner, va col·locar una pilota oberta que el capità del Submarí, en l’àrea xicoteta, va rematar netament de cap per a fer el 0-1.

El gol va servir per a temperar els nervis del Villarreal, que des d’aqueix moment es va dedicar a controlar als locals, esperant una oportunitat per a robar i eixir amb força a la contra. El Zurich, obligat a estirar les seues línies, va ser deixant buits i els grocs van poder disposar de diverses oportunitats clares. Als 20 minuts, de nou gran jugada a tres bandes amb Bakambu, Cheryshev i Pato com a protagonistes, que triangularen a la perfecció perquè el brasiler es plantara solament davant el meta suís, però el seu tret es va quedar sense potència.

En el 39, va arribar l’oportunitat més clara per als de Escribá. Va ser un autèntic miracle que la pilota no acabara de nou en les xarxes de Vanins. Entre el meta i les seues defenses, i des de l’àrea xicoteta, li les van apanyar per a rebutjar de forma consecutiva fins a tres potentíssims trets a boca de canó d’Pato, Cheryshev i Bakambu. Què a prop es va quedar el 0-2 en el marcador.

En la segona part, es va mantenir la mateixa tònica. En el 52, Bakambu aprofitava una fallada en defensa per a robar i assistir a Pato en una clara ocasió, però el tret del brasiler es va marxar molt alt. Vuit minuts després era el propi Bakambu el que encarava a Vanins, però el meta letó seguia tenint la nit i va llegir bé les intencions del congolès.

Els grocs van mantenir les seues línies ordenades, però, a poc a poc, els suïssos es van ser fent amb la pilota. A deu minuts del final, el Zurich avisava amb un gran tret llarg de Roberto Rodríguez que es va estavellar en plena creuera de la porteria d’Asenjo.

Va ser llavors quan el partit va prendre més velocitat. Els locals, conscients que es quedaven fora d’Europa amb la derrota, van començar a moure la pilota amb velocitat, explotant sobretot el seu joc per les bandes.

A quatre minuts del final, un autèntic pitxer d’aigua freda per als grocs, que veien com tot el seu treball s’anava al trast amb un penal que Roberto Rodríguez va anotar sense contemplacions. Els locals fins i tot van disposar d’una oportunitat més en el descompte que Asenjo, amb sang freda va acabar per desbaratar.

FC Zurich: Vanins; Bangura, Kecojevic, Alain Nef; Brunner (Roberto Rodríguez, 69’), Marchesano, Sarr, Kukeli (Sadiku, 78’), Voser (Winter, 69’); Koné i Schönbächler.

Villarreal CF: Asenjo; Rukavina, Musacchio, Víctor Ruiz, José Ángel; Bruno, Trigueros, Jonathan dos Santos, Cheryshev (Castillejo, 70’); Pato (Sansone, 77’) i Bakambu (Rodrigo, 81’).

Gols: 0-1, min. 13: Bruno. 1-1, min. 86: Roberto Rodríguez, de penal.

Àrbitre: Davide Massa (Itàlia). Va amonestar a Víctor Ruiz (22’) i Rukavina (89’) per part del Villarreal i a Brunner (30’) i Marchesano (89’) per part del Zurich.

Incidències: Partit corresponent a la cinquena jornada de la fase de grups de la UEFA Europa League entre el FC Zurich i el Villarreal CF disputat en l’Estadi Letzigrund de Zurich davant 10.069 espectadors.