Divendres, 3 de Maig, 2024  |
Un solitari gol del davanter camerunés Toko Ekambi val els tres punts per al Villarreal al camp de l’Espanyol (0-1) Un solitari gol del davanter camerunés Toko Ekambi val els tres punts per al Villarreal al camp de l’Espanyol (0-1)

- 20 Octubre, 2019 -

El Villarreal va aconseguir una treballadíssima victòria en la seua visita al RCDE Stadium (0-1). El conjunt de Javi Calleja, en la seua versió... Un solitari gol del davanter camerunés Toko Ekambi val els tres punts per al Villarreal al camp de l’Espanyol (0-1)

El Villarreal va aconseguir una treballadíssima victòria en la seua visita al RCDE Stadium (0-1). El conjunt de Javi Calleja, en la seua versió més sòlida i pragmàtica, va sumar els tres punts després de superar a un combatiu Espanyol gràcies a un solitari gol de Toko Ekambi en els primers compassos del xoc.

El Submarí va saltar al terreny de joc amb dues grans novetats en l’onze inicial. Alberto Moreno va tornar a ocupar el flanc esquerre de la defensa, després de superar la lesió que el va apartar dels terrenys de joc des de finals d’agost. L’altre canvi en l’onze va ser l’entrada com a titular de Moi Gómez a la medul·lar de l’equip dirigit per Javi Calleja.

El RCD Espanyol de Pablo Machín, que es va estrenar a la banqueta periquita davant el conjunt groc, va signar un notable inici de partit, imprimint un alt ritme de joc en els primers compassos del xoc.

A mesura que avançava el cronòmetre, el Submarí va anar guanyant protagonisme en el feu blanc i blau. Transcorregut el primer quart d’hora del partit, els grocs posaven en dificultats la defensa local amb ràpides associacions en camp contrari. Al minut 17, el Villarreal va obrir el marcador per mediació de Karl Toko Ekambi. El davanter franco-camerunès va ser el més llest de la classe i, en la primera ocasió manifesta per als grocs, va manar a la xarxa un rebuig de Diego López a un centre xut de Rubén Peña, que va protagonitzar una excel·lent cavalcada des del costat dret.

El lateral Alberto Moreno ha completat un gran partit. FOTO: LALIGA

El tanto ‘groguet’ supuso un duro golpe para el cuadro espanyolista, que intensificó nuevamente sus acciones ofensivas en busca del empate. En el minuto 29, Sergio Asenjo frenó un potente disparo cruzado de Víctor Gómez. Diez minutos después, Calleri envió a la cruceta un testarazo desde el corazón del área.

A la segona meitat, la primera ocasió va caure del costat local. El col·legiat va assenyalar cessió dins l’àrea groga. Després de les protestes dels grocs, el tret de Calleri va impactar a l’esquena d’Iborra, que va desviar el cuir de l’arc ‘groguet’.

Al minut 54, el Villarreal va fregar el segon gol de la tarda. Toko Ekambi enviar dalt una bona pilota servit per Gerard, després d’una brillant acció del davanter català dins l’àrea.

Amb el transcórrer dels minuts, el RCD Espanyol va fer un pas cap endavant a la recerca del gol de la igualada. Els grocs van frenar amb solvència els intents locals. Al minut 84, Sergio Asenjo va salvar al Submarí amb una parada espectacular a una rematada de cap de Granero.

El Villarreal va mostrar molt d’ofici al camp de l’Espanyol. FOTO: LALIGA

En la següent acció del partit, el col·legiat va assenyalar penal per una mà inexistent de Pau Torres. Després de consultar al VAR, l’àrbitre va revocar la seua decisió inicial.

En el temps afegit, Ontiveros, que va ser el major baluard ofensiu dels grocs durant la segona meitat, va tenir el segon a les botes. El futbolista de Marbella es va topar amb Diego López, després d’una excel·lent acció individual.

Finalment, el Submarí es va endur tres valuosos punts de la seua visita al RCDE Stadium. El conjunt de Javi Calleja suma 14 punts i es fica de ple en la lluita pels llocs europeus..

RCD Espanyol: Diego López; Víctor Gómez (Wu Lei, m. 77), Naldo, David López, Bernardo, Pedrosa; Víctor Sánchez, Marc Roca, Sergi Darder (Granero, m. 57); Matías Vargas (Ferreyra, m. 71) i Calleri.

Villarreal CF: S. Asenjo; R. Peña, R. Albiol, Pau, Alberto M. (Funes Mori, m. 92); Iborra, Anguissa, S. Cazorla (J. Ontiveros, m. 71), Moi Gómez; Toko Ekambi (Chukwueze, m. 80) i Gerard.

Gols: 0-1. Min. 17: Toko Ekambi.

Àrbitre: Carlos del Cerro Grande (Comitè madrileny). Va amonestar als locals Bernardo i Diego López, així com al visitant Iborra.

Incidències: Partit entre el RCD Espanyol i el Villarreal CF corresponent a la jornada 9 de LaLiga Santander celebrat al RCDE Stadium davant 20.653 espectadors.