Dijous, 2 de Maig, 2024  |
El Villarreal li remunta a la Real Sociedad i encadena la seua tercera victòria consecutiva (1-2) El Villarreal li remunta a la Real Sociedad i encadena la seua tercera victòria consecutiva (1-2)

- 5 Gener, 2020 -

El Villarreal va superar a la Real Sociedad (1-2) en un espectacular partit en el qual els grocs van remuntar en el feu d'un... El Villarreal li remunta a la Real Sociedad i encadena la seua tercera victòria consecutiva (1-2)

Els donostiarres es van avançar en el marcador per mediació de William José, però després Manu Trigueros i Santi Cazorla li van donar la volta al lluminós

El Villarreal va superar a la Real Sociedad (1-2) en un espectacular partit en el qual els grocs van remuntar en el feu d’un dels millors equips del campionat. El conjunt de Javi Calleja va donar una lliçó de competitivitat en una segona meitat fabulosa de l’equip ‘groguet’. Els gols de Manu Trigueros, des del punt de penal, i de Santi Cazorla li brinden el triomf al combinat groc, que ja suma tres victòries consecutives en el campionat de lliga. La diana de la Real Sociedad la va anotar Willian José.

El tècnic groc, Javi Calleja, va apostar per alinear el mateix onze que tan bon resultat li va donar al Submarí en les victòries davant el Sevilla FC (1-2) i Getafe CF (1-0). Un 4-4-2 amb una línia defensiva formada per Mario Gaspar, Raúl Albiol, Pau Torres i Quintillà. En la medul·lar, Manu Trigueros tornava a ser el director de joc ‘groguet’, recolzat per la fortalesa d’Iborra i acompanyat per la versatilitat de Anguissa i la qualitat de Moi Gómez. A dalt, en el front d’atac, repetien Gerard Moreno i Chukwueze. En l’arc ‘groguet’, apareixia l’internacional espanyol Sergio Asenjo.

El conjunt ‘txuri-urdin’ va entrar millor al terreny de joc. Es va fer amb la possessió i va tractar de posar en dificultats a l’ordenada saga groga. No obstant això, abans d’aconseguir el minut 10 de partit, va arribar el torn del Villarreal, que va sorprendre els locals amb un parell de transicions ràpides que van donar presència al Submarí en l’àrea rival.

En el minut 12, la Real Sociedad va disposar de la primera ocasió clara de l’encontre. Sergio Asenjo es va fer gran i va repel·lir un potent tret lateral de Portu dins de l’àrea. Deu minuts després, l’equip de Imanol Aguacil es va avançar en el marcador. Willian José convertia una assistència mesurada de Portu, després d’una elaborada jugada col·lectiva dels locals.

Gran partit el que va completar el jove extrem Samu Chukwueze. FOTO: LALIGA

Reacció vila-realenca

Després del gol, els grocs van fer un pas al capdavant. El Submarí va discutir la possessió a l’equip basc, portant la iniciativa i jugant en camp contrari. Malgrat això, els ‘groguets’ no van poder generar oportunitats clares en els últims compassos del primer temps.

La segona meitat va començar de la millor forma per al conjunt de Javi Calleja. En el minut 54, Manu Trigueros es va traure de la cistella una excel·lent passada a l’espai per a Samu Chukwueze, que després d’una gran cavalcada va ser clarament derrocat dins de l’àrea per Zubeldia. El col·legiat va decretar la pena màxima, però li va perdonar la segona groga al futbolista de la Real Sociedad.

Des dels onze metres, un sobri Manu Trigueros va enganyar a Remiro i va convertir el punt de l’empat per al Villarreal. Amb el 1-1 en l’electrònic, el tècnic groc va tirar la resta i va introduir a Cazorla i a Alberto Moreno en el terreny de joc.

Arran del punt groc, el partit es va convertir en un intercanvi de colps. En el minut 64, Merino va enviar a la creuera un fort tret des del cor de l’àrea, però va ser el Submarí el que va ferir de mort al seu rival.

Cazorla, providencial

El de sempre. El ‘8’ del Villarreal, acabat d’ingressar al terreny de joc, va posar la màgia en el Reale Arena. En el minut 75, Cazorla va controlar l’esfèric en l’àrea després d’una excel·lent passada des de la frontal i, malgrat estar molt escorat, va connectar un tret mil·limètric que va besar el segon pal abans d’acariciar la xarxa i significar el segon tant del Submarí. Després de la incertesa que implica la revisió VAR, el col·legiat va decretar la diana i va deslligar l’alegria de l’equip ‘groguet’.

El migcampista Manu Trigueros va anotar el 1-1 des del punt de penal. FOTO: LALIGA

En el tram final del xoc, la Real Sociedad va posar a prova la fiabilitat defensiva del Villarreal CF, que va aguantar estoicament les escomeses del conjunt local. Un rebuig per cada pilota penjada i tractant de matar el xoc a la contra. Així fins al 97’, quan el col·legiat va assenyalar el camí dels vestuaris. El Submarí es va emportar tres punts d’or del Reale Arena que ho fiquen de ple en la lluita pels llocs europeus.

-1- Real Sociedad: Remiro; Zaldua, Llorente, Zubeldia (Le Normand, m. 61), Monreal; Merino, Guevara (Januzaj, m. 76), Odeegard; Portu, Oyarzabal i Willian José (Isak, m. 70)

-2- Villarreal: S. Asenjo; Mario Gaspar, R. Albiol, Pau, Quintillà (Alberto M., m. 60); Iborra, M. Trigueros, Anguissa, Moi Gómez (S. Cazorla, m. 60); Chukwueze (R. Peña, m. 81) i Gerard.

Gols: 1-0. Min. 22: Willian José. 1-1. Min. 57: M. Trigueros (p). 1-2. Min. 75: S. Cazorla.

Àrbitre: Sánchez Martínez (Murcià). Va amonestar als locals Zubeldia, Guevara, Zaldua, Januzaj i Portu; així com als visitants Pau, Mario Gaspar, Alberto M. i R. Albiol.

Incidències: Reale Arena davant 31.538 espectadors.