Dissabte, 27 d'Abril, 2024  |
El Villarreal resol a Turquia i certifica la classificació a setzens de final de la Europa League (0-1) El Villarreal resol a Turquia i certifica la classificació a setzens de final de la Europa League (0-1)

- 3 Desembre, 2020 -

El Villarreal va superar al Sivasspor per la mínima (0-1), va assegurar la primera plaça del Grup I i va segellar el passe a... El Villarreal resol a Turquia i certifica la classificació a setzens de final de la Europa League (0-1)

El Villarreal va superar al Sivasspor per la mínima (0-1), va assegurar la primera plaça del Grup I i va segellar el passe a setzens de final de la UEFA Europa League. El conjunt groc va fer valdre un solitari punt de Chukwueze, que va arribar precedit d’una gran triangulació groga, per a sumar el seu quart triomf en cinc partits en competició europea

El Submarí afrontava el xoc davant el Sivasspor amb un sol propòsit: certificar el primer lloc del Grup I i segellar la classificació per als setzens de final d’UEFA Europa League. Per a aconseguir-ho, Emery va confeccionar un onze que conjuminava joventut i experiència. Només Iborra va repetir com a titular en una formació que presentava fins a deu canvis respecte a l’últim compromís de LaLiga davant la Real Sociedad.

L’atac del Villarreal a penes superava la vintena d’edat. Chukwueze, Fer Niño, Baena i Take són els futbolistes pels quals va apostar el tècnic d’Hondarribia per a sorprendre la saga del conjunt turc. Més experiència arrere, amb homes com Iborra, Coquelin, Jaume Costa o Funes Mori.

La primera ocasió clara del partit va arribar abans d’aconseguir els primers cinc minuts d’encontre. Juan Foyth va manar fora una rematada a l’eixida d’un servei de cantonada botat per Take i prolongat en el primer pal per Fer Niño.

Va tornar a fregar el gol el Villarreal en el minut 19. Coquelin va estavellar en el pal un portentós remat amb el cap després de connectar en el cor de l’àrea un centre mesurat penjat per Jaume Costa des del perfil esquerre.

Mentre l’equip d’Emery tractava de tindre la possessió i dominar el partit, el Sivasspor esperava arrere i buscava eixir ràpid al contrataque per a sorprendre els grocs.

En el minut 35, va anar Álex Baena el que va provar fortuna davant Samassa amb un tret des de la frontal de l’àrea que va marxar desviat. El jugador d’Almeria, que ha marcat dos gols en competició europea, estava sent un dels futbolistes amb major protagonisme durant els primers 45 minuts.

La segona part va arrancar amb poc ritme i a penes oportunitats. Per a canviar el decorat, Emery va introduir en el camp a Yeremy, Parejo i Trigueros. Molta qualitat per a desequilibrar la balança.

Després dels canvis, el Submarí va fer un pas al capdavant a la recerca del gol. En el minut 74, Trigueros, després de regirar-se en la frontal de l’àrea, va executar un excel·lent passe obert al perfil esquerre, on va connectar amb Jaume Costa, que després de fer un gran desmarcatge que va sorprendre la defensa rival, va cedir perquè Chukwueze marca a plaer.

Amb un solitari tant del nigerià, el Villarreal va aconseguir la seua quarta victòria europea en cinc partits i va complir l’objectiu d’aconseguir la classificació a setzens com primer de grup un xoc abans de concloure la fase de grups.

Sivasspor: Samassa; Osmanpasa; Appindangoyé, Camara, Erdal; Fajr, Cofie (Claudemir, m. 82), Oztekin, Yalcin (Koné, m. 76), Gradel; i Yatabaré (Ninga, m. 79).

Villarreal: Rulli; R. Peña, Foyth, Funes Mori, J. Costa (Estupiñán, m. 75); Iborra, Coquelin (Trigueros, m. 67), Alex. B (Parejo, m. 67), Chukwueze (Gerard, m. 75), F. Niño i Take (Yeremy, m. 57).

Gols: 0-1. Min. 74: Chukwueze.

Àrbitre: Duje Strukan (Croàcia): Va amonestar als locals Fajr i Appindangoyé, així com al visitant R. Peña.

Incidències: Partit entre el Sivasspor i el Villarreal corresponent a la cinquena jornada de la fase de grups de la UEFA Europa League celebrat en el Yeni 4 Eylül Stadyumu.