Diumenge, 28 d'Abril, 2024  |
El Villarreal remunta en els últims minuts el gol inicial signat pel Maccabi Haifa a Xipre (1-2) El Villarreal remunta en els últims minuts el gol inicial signat pel Maccabi Haifa a Xipre (1-2)

- 9 Novembre, 2023 -

El Villarreal va aconseguir una importantíssima victòria davant el Maccabi Haifa gràcies als gols de Baena i Sorloth. Va ser una remuntada de fe,... El Villarreal remunta en els últims minuts el gol inicial signat pel Maccabi Haifa a Xipre (1-2)

Álex Baena i Sorloth li donen la volta al marcador en els minuts 82 i 86

El Submarí va començar el partit molt concentrat, acaparant la possessió de la pilota. Amb moltes novetats en l’onze, els grocs buscaven el gol amb afany. El anglocxilé Ben Brereton Díaz va tindre dues ocasions (una d’elles claríssima), mentre que Manu Trigueros va provar fortuna amb un zurdazo llunyà.

El Maccabi Haifa es va avançar en el marcador a pilota parada. Seck va rematar en el segon pal i el punt va pujar al marcador després de revisió del VAR. No estava en fora de joc per molt poc (1-0, m. 29).

El partit es complicava. Va poder esmenar-ho el Submarí abans del descans amb un penal comés sobre Brereton Díaz. Sorloth va assumir la responsabilitat, però Keouf va realitzar una parada felina evitant el punt. El llançament des dels onze metres va haver de repetir-se perquè un jugador del Maccabi Haifa va entrar en l’àrea abans d’hora. El segon intent des del punt fatídic va ser per a Manu bladers. El capità també es va topar amb una altra magnífica per a del portera.

L’equip de Pacheta mereixia el gol, però no arribava. Sorloth va poder igualar el marcador amb altres dues ocasions clares. Res. Semblava increïble.

El tècnic burgalés va fer un canvi ofensiu després del descans, donant entrada al canterà Jorge Pascual per Santi Comesaña. Davanter per migcampista.

El domini groc es va intensificar. Les ocasions se succeïen sense trobar el gol davant la desesperació del Submarí.

Pacheta va continuar agitant l’arbre a la recerca de la remuntada. Van entrar Parell, Baena i Yeremy. La va tindre Mandi amb una cabotada després d’un servei de cantonada. Una altra vegada va parar Kerouf.

El premi a la insistència va arribar en el minut 81. Álex Baena va rebre un genial passe d’Alberto Moreno i, per fi, va batre a Keouf amb un tret amb la dreta des de dins de l’àrea (1-1). Quasi a continuació va arribar una altra ocasió molt semblant, encara que esta vegada el tret de Baena va eixir desviat.

El 2-1 va pujar al marcador en el 86’. Alberto Moreno va disparar, va desviar Keouf i Sorloth va caçar el rebutge per a anotar el gol d’una victòria importantíssima.

El pròxim partit del Vila-real serà contra l’Atlètic de Madrid en l’estadi Cívitas Metropolità (diumenge, 21.00 hores).

Fitxa tècnica:

Maccabi Haifa: Keouf; Sundgren, Seck, Simic, Comud; Mohamed, Cafumana (Naor, m. 87), Refaelov (Jaber, m. 75); Khalaili, Pierrot (David, m. 65) i Hagag (Podgoreanu, m. 75).

Villarreal: Reina; Altimira, Gabbia, Mandi, Alberto Moreno; I. Akhomach (Yeremy, m. 65), Terrats (Baena, m. 65), Comesaña (Jorge Pascual, m. 46), M. Trigueros (Capoue, m. 78), Brereton Díaz (Parell, m. 65); i Sorloth.

Gols: 1-0. Min. 29: Seck. 1-1. Mn. 81: Baena. 1-2. Min. 86: Sorloth.

Àrbitre: Mykola Balakin (Ucraïna). Groga als locals Simic, Refaelov i Cafumana; així com als visitants Sorloth, Altimira i Alberto Moreno.

Incidències: partit corresponent a la quarta jornada de la Fase de Grups de la UEFA Europa League disputat a porta tancada en l’estadi AEK Arena de Larnaka (Xipre).