Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
El Villarreal li remunta al Salzburg i arriba els huitens de final de l’Europa League (2-1) El Villarreal li remunta al Salzburg i arriba els huitens de final de l’Europa League (2-1)

- 25 Febrer, 2021 -

Berisha avançament als austríacs en el marcador, però després va arribar la reacció de l'ariet català El Villarreal li remunta al Salzburg i arriba els huitens de final de l’Europa League (2-1)

Els xics de Emery es van contagiar de la intensitat del rival i van encaixar un matiner gol que poc després va ser capgirat pel català

El Villarreal va superar al Salzburg per 2-1 amb un doblet de Gerard Moreno. El Submarí va remuntar el partit davant un aguerrit conjunt austríac, que no va baixar els braços i va competir per la classificació fins a l’últim sospir. Amb una victòria i bones sensacions, l’equip de Unai Emery va certificar la seua passada per als huitens de final de la UEFA Europa*League. D’aquesta manera, els ‘groguets’ estaran en el bombo i coneixeran demà el seu rival per a la següent ronda del torneig continental.

Tal com va avançar Unai Emery en la compareixença prèvia al partit, el Villarreal va saltar al camp amb un onze inicial de plenes garanties, respectant al màxim al rival i sense especular amb el bon resultat collit en el duel d’anada en terres austríaques (0-2). Tota una declaració d’intencions del tècnic d’Hondarribia: sumar una nova victòria per a passar a huitens de final.

L’encontre va arrancar amb molta igualtat i respecte entre tots dos equips. No obstant això, fins al primer quart d’hora de partit ni grocs ni austríacs van disposar d’oportunitats clares de gol.

Aconseguit el minut 16 de partit, el Salzburg es va avançar en el marcador després d’aprofitar un error en l’eixida de pilota de l’equip groc. Daka va recuperar la pilota dins de l’àrea i va cedir perquè Berisha, des de l’àrea xicoteta, anotara a plaer.

El punt visitant va suposar un pitxer d’aigua freda per als ‘groguets’ que, pese al dur colp, no es van descompondre i es van mantindre fidels al seu plantejament de la trobada, buscant la porteria rival.

En el minut 39, el Villarreal va igualar la contesa amb una acció de pura fantasia. Manu Trigueros va trencar línies amb un control orientat i un canvi de ritme que va desarborar el sistema defensiu del Salzburg. El talaverà va cedir a l’espai per a Paco Alcácer, que va mesurar els temps a la perfecció abans d’assistir a Gerard Moreno. El català, amb una excel·lent retallada en l’àrea, va enganyar el porter i a un defensor que eixia al seu pas. Amb totes dues esteses sobre el verd, el ‘killer’ ‘groguet’ va anotar el seu primer gol en UEFA Europa League aquesta temporada. Una vertadera obra d’art.

A la volta del descans, el Submarí va tractar si es fes fort a través de la possessió de la pilota, però no va trobar la fórmula per a generar oportunitats de perill.

En el minut 57, el col·legiat, després d’assenyalar precipitadament pena màxima de Capoue per mans, va acudir al VAR a revisar l’acció i anul·lar amb bon criteri la seua errònia decisió inicial.

Amb el pas dels minuts, el Submarí va començar a protegir-se a través del domini de la pilota. Llargues possessions en camp contrari neutralitzaven els arguments ofensius d’un Salzburg que no llançava la tovallola.

En el minut 87, l’àrbitre va decretar penal a favor del Villarreal. Gerard Moreno li va robar la cartera al porter rival, que va acabar derrocant al davanter català. El ‘7’ groc va agafar la pilota i es va encarregar de convertir el llançament en el gol de la victòria per al Villarreal.

-2- Villarreal: Rulli; J. Costa (Foyth, m. 81), R. Albiol, Pau Torres, Estupiñán; Parejo (Álex B., m. 89), Capoue, M. Trigueros; Gerard (F. Niño, m. 89), Paco Alcácer (Chukwueze, m. 65), i A. Pedraza (Moi Gómez, m. 65).

-1- Salzburg: Stankovic; Kristensen (Svoboda, m. 90), Ramalho, Vallci (Wöber, m. 45), Ulmer; Mwepu, Junuzovic, Bernède (Sucic, m. 60), Aaronson (Adeyemi, m. 60), Daka (Solet, m. 90) i Berisha.

Gols: 0-1. Min. 16: Berisha. 1-1. Min. 39: Gerard. 2-1. Min. 88: Gerard.

Àrbitre: Felix Zwayer (Alemania). Amonestà al local J. Costa, així com als visitants Vallci, Mwepu, Daka i Adeyemi.

Incidencias: Estadi de la Ceràmica, sense públic.