Dilluns, 6 de Maig, 2024  |
El Villarreal passa de ronda amb un gol de Gerard en el minut 117 davant l’Orihuela (1-2) El Villarreal passa de ronda amb un gol de Gerard en el minut 117 davant l’Orihuela (1-2)

- 12 Gener, 2020 -

L'equip de Javi Calleja va meréixer sentenciar el partit, però es va estavellar contra un jove porter Aitor Arias que va ser el millor... El Villarreal passa de ronda amb un gol de Gerard en el minut 117 davant l’Orihuela (1-2)

L’equip de Javi Calleja va meréixer sentenciar el partit, però es va estavellar contra un jove porter Aitor Arias que va ser el millor jugador de l’enfrontament

El Villarreal es va classificar per als setzens de final de la Copa del Rei gràcies a la seua victòria per 1-2 davant l’Orihuela en Los Arcos en un partit que va haver de decidir-se en la pròrroga. Finalment, el Submarí va superar aquesta segona eliminatòria del torneig del ‘KO’ gràcies a dos gols de Gerard Moreno. Per part de l’Orihuela va anotar Brian. Un dels grans protagonistes del partit va ser el porter valencià de l’equip escorpí Aitor Arias, incommensurable.

Javi Calleja va col·locar sobre el camp un onze de garanties i el Submarí va acaparar la possessió de l’esfèric des del xiulet inicial. Després de dos acostaments del conjunt alacantí, el Villarreal va passar a dominar per complet. Això sí, va costar que arribaren les clares ocasions de gol per als homes que en aquest partit vestien de verd.

La primera oportunitat va estar en la bota dreta de Bacca. El davanter colombià va rebre un genial passe interior de Cazorla i va soltar un ràpid xut que es va topar amb una magnífica estirada d’Aitor (m. 29).

El porter de l’Orihuela es va erigir en protagonista. Més encara quan en el minut 41 Manu Trigueros va centrar des del costat dret, Cazorla va cabotejar a boca de canó i Aitor va traure una cama miraculosa per a evitar el gol del Villarreal. El posterior xut de Ontiveros el va traure un defensa a un metre de la línia de gol.

Calleja va moure la banqueta en el descans, donant entrada a Gerard Moreno per Manu Trigueros. Un canvi ofensiu a la recerca del gol que va ser clau en la classificació.

Mancant mitja hora per al final, una altra claríssima ocasió per al Villarreal. Morlanes va filtrar una passada per alt per a Bacca, el ‘cafeter’ va controlar amb el pit i va afusellar a Aitor, que de nou va realitzar una parada repleta de reflexos.

El 0-1 va arribar -per fi- en el 71’. Moi Gómez es va inventar una passada per alt per a Gerard Moreno, el català va realitzar un control orientat amb el pit per a regatejar a Aitor i va anotar a porta buida.

L’Orihuela va empatar a vuit minuts per al final. Brian va disparar, Andrés Fernández va detindre el llançament, però la pilota va tornar a caure als peus de Brian, que aquesta vegada no va perdonar i va fer el 1-1 (m. 82).

La polèmica del partit es va produir en el 84’. Bacca va marcar després d’una ‘passada de la mort’ de Moi Gómez, però el col·legiat va anul·lar el gol per un inexistent fora de joc previ de l’alacantí. Hauria sigut el 1-2. En Copa del Rei no hi ha VAR i el gol no va pujar al marcador.

El partit es va anar a la pròrroga. 30 minuts més per a buscar la classificació. Bacca va marcar res més iniciar-se el primer temps i de nou el gol va ser anul·lat per fora de joc. Una altra vegada inexistent.

A continuació, el Submarí va tindre una altra immillorable ocasió. Bacca va rematar, Aitor va rebutjar i Gerard va disparar amb tot al seu favor topant-se amb una altra miraculosa intervenció del porter de l’Orihuela. Increïble.

El Villarreal va continuar insistint. Sense descans. Cazorla va ser objecte de penal després de centrar ras des de l’esquerra. Tampoc ho va assenyalar el col·legiat. Desesperant.

El 1-2 definitiu es va fer esperar. En el minut 117! Alberto Moreno va pentinar una pilota dins de l’àrea, Iborra li la va deixar de primeres a Gerard i el ‘7’ va tornar a perforar la porteria de l’Orihuela amb un xut col·locat.

El sorteig de setzens de final, aquest dimarts

Amb aquesta victòria, el Villarreal es classifica per a la ronda de setzens de final de la Copa del Rei. El sorteig d’aquesta eliminatòria es realitzarà dimarts que ve 14 de gener a les 13.00 hores en la seu de la Real Federació Espanyola de Futbol.

-1- Orihuela CF: Aitor; Pina, Migue Marín, José Carlos (Javi Llor, m. 75), Rodri (Gilabert, m. 26), Badal, Brian, Solano, Chechu (Cases, m. 62), Pitu (Fondarella, m. 114) i Pedro Inglés.

-2- Villarreal CF: Andrés Fernández; Mario Gaspar, Albiol, Funes Mori, Alberto Moreno; Morlanes (Quintillà, m. 110), Trigueros (Gerard, m. 46), Cazorla; Chukwueze (Iborra, m. 87), Ontiveros (Moi Gómez, m. 62) i Bacca.

Gols: 0-1. Min. 71: Gerard. 1-1. Min. 82: Brian. 1-2. Min. 117: Gerard.

Àrbitre: Melero López (C. Andalús). Groga als locals Badal i Miguel Marín; així com al visitant Iborra.

Incidències: Los Arcos, davant 3.200 espectadors.