Dissabte, 4 de Maig, 2024  |
Un Villarreal sense acció, sense reacció i sense solució no està a l’altura i perd en el camp del Panathinaikos (2-0) Un Villarreal sense acció, sense reacció i sense solució no està a l’altura i perd en el camp del Panathinaikos (2-0)

- 21 Setembre, 2023 -

El Villarreal va perdre a Grècia (2-0). El conjunt de Pacheta va caure davant el Panathinaikos en l’Estadi Olímpic d’Atenes. Els hel·lens es van... Un Villarreal sense acció, sense reacció i sense solució no està a l’altura i perd en el camp del Panathinaikos (2-0)

Moltes rotacions en l’onze i futbolistes que no van aportar absolutament res; la defensa groga continua sent un colador

Només dos futbolistes van repetir en l’onze inicial respecte a l’últim enfrontament de lliga davant la UD Almería: Capoue i Gabbia. La resta, cares noves per a afrontar l’exigent envit continental.

Amb tant de canvi en la formació titular, el Villarreal va buscar el pragmatisme en el seu joc durant els primers compassos. I la primera oportunitat clara del partit va ser per a Morales. Superat el quart d’hora de joc, el davanter madrileny va galopar des de la divisòria en una transició al contraatac, va trepitjar l’àrea i amagó amb el tir. Va enganyar el seu parell per a, ara sí, armar el llançament, que va marxar fora per molt poc.

No obstant això, va ser l’única gran oportunitat que va tindre el Submarí en el primer acte del partit. La rèplica del Panathinaikos va arribar un poc després. En el minut 37, el combinat hel·lé es va avançar en el marcador. Ioannidis va rebre una passada a l’espai i va definir la jugada amb una vaselina davant Pepe Reina.

El Submarí va millorar les prestacions en l’inici de la segona oportunitat. Res més començar va tindre un parell d’acostaments clars per la dreta als quals els va faltar rematador. També va poder ampliar l’avantatge l’equip local. Mandi, primer, i Reina, després, van ser providencials en dues ocasions quasi consecutives dels grecs. L’algerià va aparéixer miraculosament des de darrere per a rebanyar-li la pilota a un atacant del Panathinaikos, mentre que el porter espanyol va lluir els seus reflexos amb una gran atallada a un potent tret des de la frontal.

A partir de l’hora de joc, Pacheta va fer un triple canvi. Va introduir a Gerard, Sorloth i Parejo. Va posar molta qualitat sobre el terreny de joc i el Submarí va redoblar la seua aposta per aconseguir la igualada. Malgrat això, a deu minuts del final, el Panathinaikos va signar la sentència anotant el segon gol. Sporar va controlar en la frontal, va buscar un xicotet espai per a executar un xut ras que va acabar entrant en la porteria defensada per Pepe Reina.

Fitxa tècnica

Panathinaikos: Brignoli; Kotsiras, Schenkeveld, Magnússon, Mladenovic; Pérez (Willian Arao, m. 76) Bernard (Djuricic, m. 76), Cerin; Palacios (Cantalapiedra, m. 88), Ioannidis (Sporar, m. 69) i Mancini (Vilhena, m. 69).

Villarrreal: Reina; Kiko F., Mandi, Gabbia, A. Pedraza; Capoue, Santi C.V. (Parejo, m. 60), Denis Suárez (Yeremy, m. 30), M. Trigueros (Gerard, m. 61), A. J. Morales (Álex B., m. 77); i Brereton Díaz (Sorloth, m. 61).

Gols: 1-0. Min. 37: Ioannidis. 2-0. Min. 79: Sporar.

Àrbitre: Craig Pawson (Anglaterra). Va amonestar als locals Cantalapiedra, així com als visitants Kiko F., Sorloth, Álex B. i Pedraza.

Incidències: Partit entre el Panathinaikos i el Villarreal CF, corresponent al primer partit de la fase de grups de la UEFA Europa League, celebrat en l’Estadi Olímpic d’Atenes. Es va celebrar un minut de silenci en memòria de les víctimes dels desastres naturals al Marroc i Líbia.