Divendres, 3 de Maig, 2024  |
Errors propis i aliens condueixen al Villarreal a la derrota davant el Levante (2-1) Errors propis i aliens condueixen al Villarreal a la derrota davant el Levante (2-1)

- 24 Agost, 2019 -

El primer temps dels grocs van ser primorosos i va poder haver acabat amb un 0-4, però dos polèmics penals en la segona part... Errors propis i aliens condueixen al Villarreal a la derrota davant el Levante (2-1)

Increïble, però cert. El Villarreal va signar una de les millors primeres parts que se li recorden. Es va poder haver anat al descans amb un clar 0-4 al seu favor, però només ho va fer per 0-1. I en la segona part, en un espectacle de despropòsits propis, a l’eixida de la pilota, i aliens, del col·legiat, al final es va encaixar la primera derrota de la temporada. Immerescuda, però aquesta setmana s’haurà d’analitzar el succeït en els segons quaranta-cinc minuts. La pròxima cita serà contra el Reial Madrid en l’Estadi de la Ceràmica, el diumenge 1 a les 21.00 hores.

La cosa no es va poder posar millor per a l’equip de Javi Calleja perquè als tres minuts, en la primera arribada a l’àrea local, l’ariet Gerard Moreno va aconseguir rematar, llançant-se al sòl, un bon centre de Toko Ekambi. I a partir d’ací el partit va tindre un color amb aroma groga. A la mitja hora de joc no es va arribar amb un 0-3 pels paradons del exporter del Villarreal B, Aitor Fernández, i pel desficaci dels vila-realenc.

Ocasions clares i nombroses. El partit, el línies generals, va ser un corre carrers. D’una àrea a l’altra, però amb tremends sobresalts en l’àrea levantinista on els ‘groguets’ arribaven amb molta insistència. La primera mitja hora va ser una meravella. Superat el minut 30 el Levante no va poder més que millorar. De frenar i tapar al Villarreal. Però fins a aqueix moment el ‘Submarí’ va campar a pler.

Moi Gómez (min. 23) i Toko Ekambi (min. 28 i 33) van tindre els gols per a començar a rematar el partit. Però no, ací estava el basc Aitor Fernández per a evitar-lo. En el minut 33 l’estadística de llançaments a porteria era clarament a favor del Villarreal: dos llançaments del Llevant i 13 dels vila-realenc. I el que s’ha dit. l’últim quart d’hora tot es va anivellar. La pilota quasi sempre la va tindre als seus peus els xics de Paco López.

Gerard Moreno remata a la xarxa el 0-1 als tres minuts de partit. FOTO: LALIGA

Els millors primers quaranta-cinc minuts de l’era Calleja al Villarreal van acabar amb aqueix 0-1, molt curt a tenor dels mèrits contrets en la primera parteix part, amb clares ocasions de gol. Per davant encara quedaven altres quaranta-cinc minuts.

Arranca la segona part. I ho va fer tal com va finalitzar la primera part, amb l’equip de la Plana sota el domini dels de Orriols. Es va deixar pensar massa al rival i el Levante va arribar amb més insistència. Es perdia la pilota en l’eixida i l’equip de Javi Calleja no va estar còmode. I damunt les contres no es van saber aprofitar per a marcar el segon gol. Tot això en el minut 60, amb el rival manant.

Penal rigorós que es va repetir dues vegades. El Villarreal estava perdut i un error de Toko Ekambi, que va derrocar a Bardhi (min. 64) va significar el rigorós penal que va deslligar la polèmica. Ho va llançar Morals i li ho va parar Andrés Fernández. També va aconseguir rebutjar el segon rebutge. Un minut després amb el partit en marxa, va ordenar repetir el llançament. Li ho van comunicar des del VAR, que Andrés no estava damunt de la línia de porteria.

Samu Chukwueze intenta regatejar a un rival en el partit d’aquest divendres. FOTO: LALIGA

Ho va tornar a llançar el Levante, però en aquesta ocasió Bardhi va ser l’executor i si que va encertar a batre la porteria del Vila-real. La cosa no va quedar ací. Minuts més tard, i mentre el cabreig groc encara no havia remés, un clamorós error defensiu entre el porter Andrés Fernández i Pau Torres, el col·legiat va cobrar penal per enderrocament a Roger. El propi ariet valencià va ser l’encàrrec de llançar i d’anotar el 2-1.

Tornar a començar amb Ontiveros en el camp. I això. Com el que no vol la cosa del 0-1 es va passar al 2-1. Van arribar els canvis i va debutar l’extrem de Marbella Javi Ontiveros. Va ingressar al camp en el minut 74 per a substituir a Moi Gómez. Se li va veure amb ganes. Va llançar una falta en la frontal de l’àrea, però especialment una fuetada donen el 85 que Aitor Fernández va volar per a evitar el 2-2. I clar, els deu últims minuts van ser un domini constant de l’equip de Javi Calleja que va buscar tots els recursos possibles per a igualar el resultat.

El lateral Alberto Moreno va debutar al Villarreal. FOTO: LALIGA

En el 89 Gerard Moreno va tindre en les seues botes el 2-2, després d’una decorosa jugada de Samu Chukwueze. La pilota es va perdre per damunt del travesser del Levante.

La pròxima cita serà el diumenge 1 de setembre contra el Reial Madrid en l’Estadi de la Ceràmica, a partir de les 21.00 hores.

FITXA TÈCNICA:

-2- LEVANTE: Aitor Fernández; Coke, Vezo, Postigo, Toño García; Vukcevic, Campaña, Bardhi, Rochina (Hernani, min. 63); Morals (Miramón, min. 83) i Sergio León (Roger, min. 63).

1- VILLARREAL: Andrés Fernández; Mario Gaspar, Albiol (Manu Trigueros, min. 87), Pau Torres, Alberto Moreno; Iborra, Cazorla, Chukwueze, Moi Gómez (Ontiveros, min. 74); Gerard Moreno i Toko Ekambi (Carlos Bacca, min. 74).

GOLS: 0-1, min. 3: Gerard Moreno. 1-1, min. 67: Roger, de penal. 2-1, min. 72: Roger, de penal.

ÀRBITRE: José Luis Munuera Montero (Andalús). Al local Vukčević; i als visitants Andrés Fernández i Raúl Albiol.

CAMP: Ciutat de València, davant 22.000 espectadors, amb uns 600 seguidors del Villarreal en la graderia.