Divendres, 3 de Maig, 2024  |
El Villarreal s’estrena en Lliga amb un empat enfront d’un combatiu Huesca en l’Estadi de la Ceràmica (1-1) El Villarreal s’estrena en Lliga amb un empat enfront d’un combatiu Huesca en l’Estadi de la Ceràmica (1-1)

- 13 Setembre, 2020 -

El Villarreal no va passar de l'empat enfront del Huesca en l'Estadi de la Ceràmica, en la seua estrena de lliga. Dos gols anul·lats,... El Villarreal s’estrena en Lliga amb un empat enfront d’un combatiu Huesca en l’Estadi de la Ceràmica (1-1)

El Villarreal no va passar de l’empat enfront del Huesca en l’Estadi de la Ceràmica, en la seua estrena de lliga. Dos gols anul·lats, ben anul·lats, i els xics de Unai Emery van haver d’empatar de penal en la segona part per mediació de Gerard. Després es va lesionar el migcampista Fran Coquelin, que va haver de ser retirat del terreny de joc en llitera. El final va ser d’infart. En el 93 se li va anul·lar un gol al Huesca per fora de joc i Fer Niño va tindre el 2-1 en el 95. Dissabte que ve es repetirà com a local davant l’Eibar (16.00 hores).

En la primera alineació el tècnic Unai Emeri va apostar per un 4-4-2 amb escasses sorpreses. Sergio Asenjo, amb Rubén Peña i Alfonso Pedraza en les bandes, i Raúl Albiol i Pau Torres en l’eix de la defensa. Samu Chukwueze i Moi Gómez en els carrils, i Fran Coquelin i Dani Parejo a la sala de màquines; i en la punta de l’atac Paco Alcácer i Gerard Moreno.

Va estrényer fort el Villarreal des del xiulet inicial. L’objectiu era començar fort sumant els tres punts. En els vint primers minuts a l’equip de Unai Emery li van anul·lar dos gols per fora de joc (clars) i amb una extraordinària per a del porter exagroguet Andrés Fernández salvat in extremis el gol del ‘Submarí’.

Als cinc minuts l’arquer murcià li va realitzar un extraordinari paradón al Villarreal després d’una bona rematada de l’atacant Gerard Moreno. Els vila-realencs cada vegada arribaven amb més insistència a l’àrea del Huesca. A Paco López (min. 16) i a Raúl Albiol (min. 21) els van anul·lar sengles gols per anares de joc aparentment clars. Els de Emery ho van continuar intentant davant un Osca superat, encara que a aquest equip se li havia de tindre ben controlat.

Jugar i més jugar

Els minuts passaven i el partit no va millorar. Domini sense més del Villarreal davant un Huesca cada vegada més espavilat. L’equip de l’Alt Aragó estava viu perquè el 0-0 persistia en el vídeo-marcat de l’Estadi de la Ceràmica. I així, en una bona jugada dels blaugrana, el lateral destre Maffeo va prolongar la seua eixida fins a l’àrea, rebent una passada de taló de Ferreiro i després va definir d’allò més bé.

Es fregava el minut 42 i a penes va quedar temps per a més. Amb aqueix sorprenent 0-1 es va arribar a la conclusió dels primers 45 minuts. La segona va arrancar sense canvis en els dos equips i amb la lliçó ben apresa al Villarreal, que estava obligat a neutralitzar la diferencia visitant al més prompte possible.

Més pressió

Malgrat la intensitat posada per l’equip de la Plana, el primer avís el va donar el Huesca en el minut 55 per mediació de Juan Carlos, i dues més tard la fuetada del davanter valencià Paco Alcàsser va estavellar la pilota en el travesser de la porteria de l’arquer murcià Andrés Fernández.

En el minut 67 els jugadors del Villarreal van reclamar penal per mans del lateral Maffeo. El col·legiat va anar a consultar el VAR i, malgrat les protestes dels jugadors del Huesca, el col·legiat va decretar penal. El davanter català Gerard Moreno va llançar i va batre al que fins a poc va ser el seu company, Andrés Fernández. Per davant més de 25 minuts i entre cella i cella només estava buscar un segon gol.

Nou panorama

El ‘Submarí’ groc es va multiplicar a la recerca del segon gol. Emery va reaccionar amb un triple canvi, i un d’ells preocupant perquè el migcampista Francis Coquelin es va retirar en llitera, sent reemplaçat per Vicent Iborra. Tota la preocupació del món. A més, es va retirar Rubén Peña i Paco Alcàsser i els seus llocs ho van ocupar Mario Gaspar i Take Kubo.

A tot això, el cronòmetre avançava a una velocitat endiablada i la situació no millorava. Voler i no poder. El col·legiat li va invalidar el 1-2 al Huesca en el minut 94, però Fer Niño va perdonar després el 2-1 en el 95. Al final, taules.

Pròxima cita

El Villarreal repetirà com a local el pròxim cap de setmana. El dissabte a les 16.00 hores rebrà a l’Eibar en l’Estadi de la Ceràmica. El conjunt armer va empatar en la seua estrena de lliga del dissabte va empatar en Ipurúa enfront del Celta (0-0).

FITXA TÈCNICA:

-1- VILLARREAL: Sergio Asenjo; Rubén Peña (Mario, min. 77), Albiol, Pau Torres, Pedraza; Samu Chukwueze, Coquelin (Iborra, min. 78), Parejo, Moi Gómez (Fer Niño, min. 89); Paco Alcácer (Kubo, min. 77) i Gerard.

-1- HUESCA: Andrés Fernández; Maffeo (Luisinho, min. 89), Pulido, Insúa, Galán; Mosquera, Mikel Rico (Seonane, min. 78), Juan Carlos (Eugeni, min. 62); Ferreiro (Nwakali, min. 62), Okazaki i Rafa Mir (Joaquín Muñoz, min. 89).

GOLS: 0-1, min. 41: Maffeo. 1-1, min. 67: Gerard, de penalti.

ÀRBITRE: Estrada Fernández (Català). Al vila-realenc Pedraza; y al oscense Mosqueda.

CAMP: Estadio de la Cerámica. Sense públic.