Divendres, 10 de Maig, 2024  |
El Villarreal supera a l’Hajduk Split comandat per un fantàstic José Luis Morales (4-2) El Villarreal supera a l’Hajduk Split comandat per un fantàstic José Luis Morales (4-2)

- 18 Agost, 2022 -

El Villarreal va colpejar primer davant l'Hajduk Split (4-2). El conjunt d'Unai Emery es va estrenar amb victòria com a local en el Ciutat... El Villarreal supera a l’Hajduk Split comandat per un fantàstic José Luis Morales (4-2)

El gols del conjunto groguet els van marcar José Luis Morales (dos), Marko Livaja en propia portería i Gerard Moreno

El Villarreal rebia a l‘Hajduk Split en el primer partit com a local en el Ciutat de València. Més de 11.000 aficionats del Submarí van copar les graderies del feu levantinista, nova llar del Villarreal mentre es completa la reforma de l‘Estadi de la Ceràmica.

Al primer minut, un sobresalt per al conjunt groc, que va veure com el rival croat es va avançar en el marcador. Stipe Biuk va enviar a la xarxa un centre xut de Livaja. Tocava remuntar en el Ciutat.

La reacció del Villarreal no es va fer esperar. Abans de complir-se el primer quart d’hora de partit, José Luis Morales va anotar el gol de l’empat després d’una excel·lent acció personal. El comandant va fer gala de la seua qualitat per a escapolir-se de dos defensors rivals abans d’enviar l’esfèric a la xarxa, on no podia arribar el porter croat.

Quan les graderies encara celebraven el gol de l’empat, una falta lateral botada per Álex Baena la va cabotejar Marko Livaja i va acabar colant-se en la porteria de l’Hajduk Split. L’equip d’Emery remuntava en pocs minuts un encontre que s’havia posat molt costa amunt.

El Villarreal ja manava en el marcador, però no es conformava amb un sol gol d’avantatge. Els d‘Unai Emery volien més. En el minut 37, Morals anotava tercer. El segon en el seu compte particular. El ‘22’ groc va dibuixar un fantàstic desmarcatge de ruptura que va veure ràpidament Chukwueze. El nigerià li va servir un precís passe a l’espai perquè el comandant definira amb mestratge.

Amb el temps reglamentari del primer temps ja complit, el Submarí feia el quart de la nit. José Luis Morales conduïa la pilota de manera imparable al contraatac. Abans de trepitjar l’àrea, l’atacant groguet va cedir perquè Gerard superara a Kalinic amb un tir amb la cama esquerra.

En la segona meitat, el Villarreal va baixar un parell de marxes i Emery va repartir minuts per a Pau, Parejo, Lo Celso i Kiko Femenía, que va debutar en partit oficial com a jugador groc. Poc després, va ingressar al terreny de joc Nico Jackson.

A deu minuts per al final del partit, Aïssa Mandi va impactar un dur colp en el rostre de Kalinic i el col·legiat va assenyalar pena màxima a favor dels interessos croats. Fossati va materialitzar el tret des dels onze metres.

Amb 4-2 en l’electrònic, va concloure el partit d’anada de la fase prèvia de la UEFA Europa Conference League. Dijous que ve el Villarreal es desplaçarà fins a terres croates per a tractar de segellar la classificació en el partit de tornada, que es disputarà a la ciutat de Split.

Fitxa tècnica

Villarreal CF: Pepe Reina; A. Pedraza (Kiko F., m. 61), J. Cuenca, Mandi, Dela (Pau, m. 61); Coquelin, Morlanes (Parejo, m. 61), Álex B.; A.J. Morales (N. Jackson, m. 73), Gerard (Lo Celso, m. 61) i Chukwueze.

Hadjuk Split: L. Kalinic; D. Melnjak, J. Elez (Marco Ezio Fossati, m. 79), T. Borevkovic, D. Mikanovic (G. Lovrencsics, m.70); S. Biuk, C. Awaziem, F. Krovinovic, L. Grgic, E. Sahiti (Jan Mlakar, m. 70); i M. Livaja (Nikola Kalinic, m. 79; Jani Atanasov, m. 85).

Gols: 0-1. Min. 2: Biuk. 1-1. Min. 14: A. J. Morales. 2-1. Min. 19: Marko Livaja (p.p.). 3-1. Min. 36: A. J. Morales. 4-1. Min. 45: Gerard. 4-2. Min: 85: Marco Ezio Fossati.

Àrbitre: Alexey Kulbakov (Comité de Bielorússia). Va amonestar als locals Álex B. i Mandi, així com als visitants Marko Livaja, Emir Sahiti, Chidozie Awaziem i Gergo Lovrencsics.

Incidències: Estadi Ciutat de València davant 11.275 espectadors.