Dijous, 9 de Maig, 2024  |
El Villarreal ‘es menjarà els tarrons’ en Champions després de donar un recital El Villarreal ‘es menjarà els tarrons’ en Champions després de donar un recital

- 17 Desembre, 2016 -

Festa grogueta a El Molinón amb recital inclòs de Pato, que va anotar un dels gols (1-3) El Villarreal ‘es menjarà els tarrons’ en Champions després de donar un recital

Festa groga en El Molinón. El Villarreal va sumar una importantíssima victòria en la seua visita al Sporting de Gijón (1-3) en un xoc on els grocs van oferir un impressionant espectacle en la primera part –amb gols de Jonathan i Sansone- per posar el colofó en la segona amb una diana de Pato, que va quallar el seu millor partit des de la seua arribada al Submarí. Gràcies al triomf, el conjunt de Fran Escribá és quart i passarà les vacances de Nadal a la zona més noble de la taula, la que dóna dret a disputar la Lliga de Campions.

La primera part dels grocs va ser, senzillament, per emmarcar. Encara que els locals van sortir mossegant en els primers minuts, el Submarí va tenir clar el seu guió des del principi. Ordenats a la perfecció, els de Escribá recuperaven al centre del camp i sortien com una exhalació buscant la porteria de Cuéllar.

En el minut 11, Soriano va prendre la directa des de l’esquerra i, amb un centre ras, servia una pilota perfecta per a Jonathan dos Santos, que posava el 0-1 amb un tremenda dretada per tota l’esquadra. El tant noquejà als asturians, que veien com quatre minuts després Pato a punt estava de fer el segon després d’un jugadó de fantasia en el qual el brasiler va soldar la pilota al seu peu per anar-se de quatre rivals tirant mà de tot tipus de recursos: autopassades, túnels, canvis de ritme… per desgràcia, Cuéllar, molt atent, va rebutjar el tret del punta al mà a mà.

A la vora del minut 20, va arribar el segon pels de Escribá. De nou Pato, immens, es marxava per velocitat i, amb un tret mil·limètric, creuava la pilota davant Cuéllar perquè Sansone assegurara en el segon pal. Pujava el 0-2 per un Villarreal que estava brodant el futbol en El Molinón.

A la mitja hora, Jaume Costa va buscar la línia de fons i va assistir a Sansone en la vora de l’àrea, però el italo-germà, marcat, no va encertar a rematar amb comoditat i el seu tret es va marxar alt. Pato, omnipresent, seguia fent de les seues. En el 42, el col·legiat va anul·lar un gol dubtós quan tant el brasiler com Soriano van partir en posició legal.

En la segona, els locals van tornar a sortir amb moltíssima força. Tapant les eixides de pilota del Submarí, el conjunt d’Abelardo va buscar la porteria d’Asenjo des del principi. El primer quart d’hora, el Sporting es va dedicar a assetjar l’àrea del Submarí, però els de Escribá, seriosos, van anar tapant tots els buits que obrien els locals.

En el 65, oportunitat claríssima de nou per als grocs. Després d’una recuperació de Jonathan al centre del camp, el mexicà va assistir a Sansone perquè el davanter connectara un dur tret creuat que Cuéllar, va desviar fora.

A un quart d’hora per al final, per fi Pato trobava premi al tremend partit que s’havia marcat. Després d’un recuperació de Bruno Soriano, el capità va tornar a treure’s una passada entre línies de la cistella per assistir a Sansone que, generós, feia la passada de la mort a Pato perquè el brasiler fes l’anhelat 0-3 que deixava el partit sentenciat.

En el 77, l’ex groc Moi posava a prova a Asenjo amb un duríssim tret bombat que el palentí, tirant mà de reflexos, va buidar amb una mà salvadora. Els últims minuts, amb tot ja decidit, van transcórrer amb més calma fins que Carmona, en el 89, retallava distàncies de cap per posar l’1-3 definitiu. Al final, importantíssim triomf d’un Submarí que passarà el Nadal a la zona més noble de la taula: la que dóna dret a lluitar per la Lliga de Campions.

Real Sporting de Gijón: Cuéllar; Douglas, Babin (m. 35, Burgui), Meré, Amorebieta (m. 62, Juan Rodríguez), Isma López; Carmona, Sergio Álvarez, Rachid (m. 35, Nacho Cases), Moi; i Cop.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Jonathan dos Santos, Trigueros, Bruno, Soriano (m. 76, Rodrigo); Pato (m. 88, Leo Suárez) i Sansone (m. 80, Santos Borré).

Gols: 0-1. Min. 11: Jonathan dos Santos. 0-2. Min. 19: Sansone. 0-3. Min. 73: Pato. 1-3. Min. 89: Carmona.

Àrbitre: Iñaki Vicandi Garrido (Comitè Basc). Va amonestar a Amorebieta (m. 54), Nacho Cases (m. 59) per part del Sporting i a Roberto Soriano (m. 39) per part del Villarreal.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 16 de la Lliga Santander entre el Sporting de Gijón i el Villarreal CF disputat en l’Estadi El Molinón davant 19.900 espectadors.