Dissabte, 27 d'Abril, 2024  |
El Villarreal ix victoriós de la seua batalla davant el Getafe i avista la Champions (1-3) El Villarreal ix victoriós de la seua batalla davant el Getafe i avista la Champions (1-3)

- 8 Juliol, 2020 -

Santi Cazorla va ser letal des del punt de penal i en els sengles llançaments va aconseguir batre al portera local David Soria, per... El Villarreal ix victoriós de la seua batalla davant el Getafe i avista la Champions (1-3)

El Villarreal va guanyar la seua final en el camp del Getage amb dos gols anotats des del punt de penal, més altre en el descompte, i s’apropa al Sevilla, al qual només separen tres punts, encara que l’equip sevillista jugarà aquest dijous en el sempre difícil camp de l’Athletic. Els penals van ser transformats per un gran Santi Cazorla, i amb el temps complit va ser el lateral Rubén Peña el que va tancar la victòria.

Va avisar Javi Calleja en la prèvia del partit en el Coliseum Alfonso Pérez que s’havien preparat per a anar a la ‘guerra’, a afrontar un partit molt intens on anava a ser molt complicat trobar espais en el terreny de joc. I així va ser. En l’arrancada de la trobada es va veure molt poc futbol. A part de les ratxes de vent, va costar tot molt perquè el conjunt local de José Bordalás a penes va deixar fer les coses al ‘Submarí’.

Els dos equips a penes van jugar en 30 metres del terreny de joc. Això sí, amb el pas dels minuts el partit es va obrir. Es va haver d’esperar 24 minuts a veure la primera ocasió de gol. La va tindre el malagueny Javi Ontiveros, amb una fuetada que va eixir llepant l’esquadra de la porteria defensada per David Soria.

I es va arribar al minut 25 amb la possessió de la pilota clarament decantada a favor del conjunt de la Plana Baixa, per 37 a 63%, i a nivell de faltes els locals (6) eren els que més estaven cometent davant els vila-realencs (2). I encara que es va animar una miqueta el duel en la recta final, el 0-0 va imperar en el més alt del marcador.

Tímids intents

Mauro Arambarri ho va intentar pels locals en el minut 39, i Santi Cazorla va provar sort en el 42. En tots dos casos els llançaments van eixir desviats. No van precisar de la intervenció dels porters.

Un trista primera part que va acabar amb números més atapeïts: quant a la possessió de la pilota es va equilibrar fins al 44-56% per al Villarreal, i quant a faltes 9/6 i en tirs a porteria la cosa va quedar en un raquític 2/3, però tots desviats i sense grans intervencions dels porters.

Segona part

El segon temps no va oferir grans novetats. El Vila-real va estar més ficat en el partit davant un Getafe de José Bordalás que va anar introduint canvis per a intentar millorar la situació. Això sí, els vila-realencs van aconseguir desfer el 0-0 després d’un protestat penal. Passe de Cazorla a Moi, i aquest va caure davant l’eixida del porter.

A pesar que les imatges dictaven que l’arquer local va tocar abans la pilota, el col·legiat no va donar marxa a després d’i el penal el va transformar en gol Santi Cazorla, el seu nové gol aquesta temporada.

Una distracció col·lectiva a l’eixida d’un servei de cantonada va estar a punt de costar-li dos punts al ‘Submarí’ groc. Mauro Arambarri va traure en curt a Hugo Duro en la frontal de l’àrea que es va quedar només com l’una i va rematar de manera impecable al fons de les malles. Distracció total que li va costar el 1-1 a l’equip de Javi Calleja.

Poc després un altre penal comés per Portillo de nou a Moi Gómez, va acabar amb el 1-2 ja que va repetir Santi Cazorla i va tornar a batre al porter local. Es va començar a caldejar l’ambient en la recta final d’aquest partit. Amb el temps complit una bona passada de Gerard Moreno al lateral Rubén Peña va acabar en el definitiu 1-3, per a posar-li pressió al Sevilla per al duel que ha de disputar aquest dijous en el nou San Mamés.

Pròxima cita

El Villarreal descansarà fins dilluns que ve. Serà quan rebrà a la Real Societat en l’Estadi de la Ceràmica, a partir de les 19.30 hores. Per a aqueixa cita serà baixa el golejador Gerard Moreno que davant el Getafe va veure la cinquena cartolina groga.

FITXA TÈCNICA:

-1- GETATE: David Soria; Nyom, Djené, Etxeita, Olivera; Jason (Portillo, min. 69), Arambarri, Timor (Duro, min. 69), Maksimovic, Cucurella (Ndiaye, min. 88); Mata (Jaime, min. 58).

-3- VILLARREAL: Asenjo; Rubén Peña, Albiol, Paul, Alberto Moreno; Zambo Anguissa, Iborra; Samu Chukwueze (Moi Gómez, min. 52), Cazorla (Trigueros, min. 88), Ontiveros (Mario, min. 88); Gerard Moreno (Fer Niño, min. 89).

GOLS: 0-1, min. 66: Cazorla, de penalti. 1-1, min. 79: Hugo Duro. 1-2, min. 86: Cazorla, de penalti. 1-3, min. 91: Rubén Peña.

ÀRBITRE: Estrada Fernández (Català). Amonestà als locals David Soria, Portillo i Ángel; i al visitant Gerard Moreno.

CAMP: Coliseum Alfonso Pérez. Sense públic.