Dissabte, 11 de Maig, 2024  |
El Villarreal torna a Europa després d’estar apunt d’empatar enfront del campió El Villarreal torna a Europa després d’estar apunt d’empatar enfront del campió

- 16 Juliol, 2020 -

Els de Calleja tornen a la segona competició continental després d'un any de molt de sofriment i posen contra les cordes al Real Madrid El Villarreal torna a Europa després d’estar apunt d’empatar enfront del campió

Els de Calleja tornen a la segona competició continental després d’un any de molt de sofriment i posen contra les cordes al Real Madrid

Guillem Broch/Vila-real Informació

El Villarreal torna a Europa. El conjunt groc disputarà de manera directa l’Europa League. Malgrat caure derrotat enfront del Reial Madrid, les derrotes dels seus rivals pels llocs europeus han propiciat que es classifiqui com a directe. El ‘Submarí’ groc va encadenar una nova derrota, però va aconseguir espantar als locals després d’anar perdent per dos punts i va estar prop d’aconseguir l’empat en els minuts finals. El VAR i l’àrbitre van tornar a ser protagonistes en l’estadi del Reial Madrid després que Hernández Hernández xiulés un penal inexistent i després el fes repetir

Guillem Broch//Castelló Informació

El Villarreal necessitava un punt davant el Reial Madrid o que es donessin uns certs resultats en altres partits per a aconseguir assegurar la plaça d’Europa League per a la pròxima temporada. I així va ser, l’Athletic va punxar en San Mamés davant el Leganés i el Getafe va ser derrotat per l’Atlètic de Madrid a casa, tots dos no podran aconseguir al Vila-real en la classificació. El conjunt dirigit per Javi Calleja disputarà amb justícia competició europea en la temporada 2020-21.

Però abans calia jugar contra el que al final va ser el campió de la competició. La principal novetat en l’onze titular va ser la presència de tres laterals, entre ells Mario Gaspar i Rubén Peña, tots dos drets. Un canvi tàctic de Javi Calleja amb el qual va voler aportar solidesa i treball al conjunt groguet, Gaspar va arrencar la trobada des de la seva posició habitual, però Peña es va desplaçar cap a la ubicació de volant, amb la qual va tenir major presència en atac. L’esquema utilitzat pel tècnic groc va ser el 4-4-2, reservant a diversos pesos pesants de la plantilla com Raúl Albiol, Santi Cazorla, Vicente Iborra i Manu Trigueros en la banqueta. Per tant, els 11 titulars que van saltar a l’Estadi Alfredo Di Stefano van ser els següents: Sergio Asenjo en la porteria, amb Mario Gaspar i Quintillá en els laterals, i Pau Torres i el jove central Sofian Chakla en l’eix de la saga; un doble pivoti amb Morlanes i Anguissa, al costat de Rubén Peña i Moi Gómez en bandes; i en la punta d’atac Chukwueze i Gerard Moreno.

La trobada va arrencar amb possessions llargues per a tots dos conjunts, especialment per al Reial Madrid. Les ocasions clares van trigar a arribar, encara que Luka Modric es va animar amb un tret des de fora de l’àrea que no va agafar desprevingut a Sergio Asenjo. El Vila-real va sorprendre els locals amb un contraatac llançat per Rubén Peña, el qual va aconseguir filtrar un passi a Chukwueze dins de l’àrea, però el davanter nigerià no va aconseguir armar el tret en condicions. Just abans del primer descans per a hidratar-se va arribar el 1-0 per als locals. El central marroquina, Sofian Chakla, es va equivocar en una passada i li va donar la pilota a Modrid, qui va veure només a Benzema que va definir davant la sortida d’Asenjo.

Sense trobar els espais

El Vila-real va aconseguir entrellaçar diverses possessions llargues i va sotmetre al Reial Madrid. Malgrat això, no va aconseguir trobar els espais a l’esquena dels defenses locals. L’absència de Santi Cazorla o Paco Alcàsser va influir molt en el joc ofensiu dels grocs, que no van aconseguir disparar a porteria durant els primers 45 minuts.

Els pupils de Javi Calleja no van poder entrar en l’àrea blanca amb perill i van desenvolupar gran part del seu joc en el centre del camp. D’aquesta manera s’arribava al final de la primera part amb el resultat de 1-0. El Reial Madrid era, en aquest moment, campió de la Lliga gràcies a la seva victòria davant el conjunt groc i la derrota del Barcelona davant l’Osasuna.

Segona part

Javi Calleja va introduir dos canvis abans de l’inici de la segona part, Ontiveros va entrar per Samu Chukwueze i Bruno va ingressar al camp per Rubén Peña. D’aquesta manera, l’esquema del conjunt groc passava al 4-3-3, amb Bruno, Anguissa i Morlanes en el centre del camp i la punta d’atac per a Ontiveros, Gerard Moreno i Moi Gómez.

Les noves permutes introduïdes pel tècnic madrileny van sorgir efecte, el Vila-real va començar a arribar a l’àrea blanca, encara que sense massa perill. Ontiveros va suposar una glopada d’aire fresc, l’atacant de Marbella va aconseguir desequilibrar la defensa del Reial Madrid i generar diverses accions de perill. I més canvis en el conjunt groc, Santi Cazorla va entrar al terreny de joc per Moi Gómez, mentre que Vicente Iborra va substituir al jove Manu Morlanes.

El segon tant de la trobada va arribar després d’una jugada polèmica, Ramos va conduir fins a la frontal on va ser derrocat per Chakla. Després de la revisió del VAR i les protestes grogues, l’àrbitre va decidir assenyalar penal per al Reial Madrid. En una primera instància, Ramos es va disposar per a llançar la pena màxima, però va tocar la pilota amb subtilesa i Benzema, des de darrere, va introduir la pilota en la porteria d’Asenjo. No obstant això, després d’una nova revisió del VAR el col·legiat no va donar validesa al punt i va obligar a repetir-lo. Aquesta vegada va ser Benzema qui va disparar el penal i va anotar el 2-0 per als locals. Després del canvi, Calleja va esgotar els canvis i va substituir a Anguissa per Trigueros.

Iborra al rescat

El Vila-real no va baixar els braços i va continuar remant per a aconseguir, almenys, l’empat. I així va ser, el 2-1 dels grocs va arribar en una jugada per banda dreta, Mario Gaspar va ficar un gran centre, el qual va rematar Iborra amb un cop de cap imperial a les maies de la porteria defensada per Courtois.

Els grocs van comptar amb múltiples ocasions per a aconseguir l’empat en els últims minuts. En primer lloc, després d’un llançament de córner la pilota va caure en la frontal de l’àrea per a Chakla, qui va disparar per sobre de la porteria. Minuts més tard, una falta a escassos metres de l’àrea blanca va ser executada amb violència per Ontiveros, però Courtois va aconseguir evitar el punt amb una gran parada. Finalment va arribar la més clara per al conjunt ‘groguet’, el porter del Reial Madrid va treure sota pals un gran tret Bruno Soriano i el rebutgi va ser errat per Iborra quan ho tenia tot a favor.