Dimecres, 8 de Maig, 2024  |
El Villarreal encarrila prompte el partit davant Osasuna i suma un gran triomf (1-3) El Villarreal encarrila prompte el partit davant Osasuna i suma un gran triomf (1-3)

- 19 Desembre, 2020 -

Gerard Moreno va signar un doblet i *Fer Xiquet va anotar un gol en la brillant victòria del 'Submarí' groc  El Villarreal encarrila prompte el partit davant Osasuna i suma un gran triomf (1-3)

Gerard Moreno va signar un doblet i *Fer Xiquet va anotar un gol en la brillant victòria del ‘Submarí’ groc

El Villarreal va doblegar a l’Osasuna (1-3) en un plàcid partit per als ‘groguets’, que van ser superiors al seu rival i van tornar a la senda de la victòria en LaLiga. Una actuació magistral de Gerard Moreno, que va anotar un doblet que li situa ‘pichichi, i un gol de Fer Niño van ser més que suficients perquè el Submarí s’adjudicara un triomf d’autoritat en El Sadar.

El Submarí va saltar al verd del feu ‘rojillo’ amb un onze que presentava tres grans novetats. Unai Emery va donar continuïtat a Fer Niño com a referència d’atac del conjunt groc, minvat per les lesions. A més de Gerard, al davanter gadità li va acompanyar en la formació titular el joveníssim Yeremy. Com a solució a les absències d’Iborra i Coquelin, el tècnic groc va apostar per situar en el centre del camp al defensa argentí Juan Foyth.

Des del xiulet inicial, el Villarreal va fer valdre la seua qualitat i va portar la iniciativa en El Sadar. Amb bon criteri, el Submarí combinava en camp contrari. En el minut 6, després d’una bona circulació col·lectiva, Trigueros va filtrar un excels passe a l’espai cap a Gerard, que, amb molta qualitat, va batre al meta local amb una magnífica vaselina.

Si el partit havia començat bé per als grocs, anava a millorar el guió abans d’aconseguir l’equador del primer temps. En el minut 19, l’Osasuna es va quedar amb un home menys després de l’expulsió d’Aridane, que va derrocar a Fer Niño quan marxava a soles a la porteria rival.

Amb superioritat numèrica i en el joc, el Villarreal buscava un nou gol que posara terra pel mig. Just abans de complir la mitja hora de partit, Yeremy es va fer amb la pilota, va signar una cavalca excel·lent i va servir una bona pilota a l’espai perquè Fer Niño fera el segon gol de la vesprada.

Amb 0-2 en el marcador i el partit on més li agradava als d’Emery, el Submarí va adormir el partit a base de possessió fins a l’arribada del descans.

Abans d’iniciar el segon temps, entrenador basc va moure la banqueta i va dosar esforços donant entrada a Moi Gómez i Jaume Costa, en substitució de Foyth i Estupiñán.

A punt va estar de convertir el tercer gol el Villarreal en el minut 54. Moi Gómez no va encertar en la definició, després d’una gran assistència lateral de Yeremy Pino, precedida d’una precisa combinació en la frontal de l’àrea entre Gerard i un inspirat Manu Trigueros. Cinc minuts després, Mario Gaspar va enviar al pal un tret lateral aprofitant una assistència de Gerard Moreno.

El Submarí controlava el partit i no concedia opció a l’Osasuna. Complit el minut 69, en una acció aïllada va canviar la situació. Yeremy va cometre penal sobre Unai García i Roberto Torres no va perdonar des dels onze metres. El gol donava vida al conjunt rojillo, que no havia gaudit d’oportunitats en tot el partit.

En els últims minuts, l’Osasuna va avançar línies a la recerca del gol de l’empat. Quan millor estava l’equip local, el ‘pichichi’ de LaLiga, Gerard Moreno, va fer fallides les aspiracions del quadre navarrés amb una gol de matador. El davanter català va convertir amb la cama dreta una assistència amb l’exterior de Rubén Peña des del perfil esquerre.

En els últims compassos del partit, va debutar en Primera Divisió Álex Millán, que es va estrenar en el primer equip amb gol davant la SD Leioa en la primera eliminatòria de la Copa del Rey.

CA Osasuna: Rubén; Nacho Vidal (Roncaglia, m. 88), Aridane, David García, Juan Cruz (Unai García, m. 23); R. Torres, Oier (Javi Martínez, m. 88), Moncayola (Kike Barja, m. 73), Rubén García; Calleri (Darko, m. 45) i Budimir.

Villarreal CF: S. Asenjo; Mario Gaspar, R. Albiol, Pau, Estupiñán (J. Costa, m. 45); Foyth (Moi Gómez, m. 45), Trigueros, Parejo; Gerard (Millán, m. 88), F. Niño (R. Peña, m. 83) i Yeremy (Chukwueze, m. 72).

Gols: 0-1. Min. 6: Gerard. 0-2. Min. 28: Fer Niño. 1-2. Min. 70: R. Torres. 1-3. Min. 85: Gerard.

Àrbitre: Figueroa Vázquez (Comité andalús): Va amonestar als locals Oier i Unai García, així com als visitants Yeremy i Gerard. Va expulsar en el minut 19 a Aridane amb roja directa.

Incidències: Partit entre el CA Osasuna i el Villarreal CF corresponent a la jornada 14 de LaLiga 2020/21 celebrat en l’Estadi El Sadar.