Dijous, 2 de Maig, 2024  |
Fer Niño i Santi Cazorla li donen al Villarreal la classificació per als quarts de final de la Copa del Rei (0-2) Fer Niño i Santi Cazorla li donen al Villarreal la classificació per als quarts de final de la Copa del Rei (0-2)

- 29 Gener, 2020 -

Els gols del triomf no van arribar fins a la recta final del duel disputats a Vallecas Fer Niño i Santi Cazorla li donen al Villarreal la classificació per als quarts de final de la Copa del Rei (0-2)

No va ser un partit fàcil per a l’equip de Javi Calleja i els gols del triomf no van arribar fins a la recta final del duel disputats a Vallecas

El Villarreal va doblegar al Rayo Vallecano i va aconseguir el passe als quarts de final de la Copa del Rey. En un disputat xoc, els grocs van exhibir la seua versió més competitiva per a aconseguir una il·lusionant victòria a Vallecas que permet al Submarí continuar somiant amb arribar lluny en el ‘torneig del ko’. Dos punts al final del xoc de Fer Niño i Santi Cazorla van decidir l’eliminatòria.

Per al partit coper enfront del Rayo Vallecano, l’entrenador del Villarreal, Javi Calleja, va apostar per un onze amb diverses novetats respecte a l’últim compromís de lliga davant el Deportivo Alavés. En la porteria, Andrés Fernández; en defensa, Rubén Peña, Raúl Albiol, Funes Mori i Quintilla; en el centre del camp, Morlanes, Trigueros i Anguissa, Moi Gómez i Javi Ontiveros; i, finalment, Carlos Bacca com a referència en atac.

Abans d’arribar al minut 10, el Villarreal va comptar amb la primera ocasió del partit. Moi Gómez va provar fortuna amb un tret llunyà, que va detindre el meta local en dos temps. La rèplica franjirroja va ser immediata. Només un minut després, Mario Suárez va enviar fóra un tret des del cor de l’àrea.

El Villarreal portava la iniciativa, mentre el Rayo Vallecano no perdia l’oportunitat d’eixir al contraatac. En el minut 20, Andrés Fernández va salvar els mobles de l’equip ‘groguet’ amb una fabulosa intervenció. El meta murcià va estar providencial detenint un tret col·locat d’Andrés Martín.

La millor oportunitat del Villarreal en els primers 45 minuts va estar en les botes de Javi Ontiveros. El migcampista de Marbella va finalitzar sense encert una ràpida transició de l’equip groc. Moi Gómez va robar una pilota en camp propi i va filtrar una excel·lent pilota a l’espai per a Carlos Bacca que, després d’una gran galopada, va alçar el cap i va canviar la pilota de banda per a la veloç incorporació de Ontiveros, que va poder avançar als grocs.

La igualtat va imperar en els primers compassos del segon temps. El domini, molt disputat, no es decantava per a cap dels dos contendents. Davant tal situació, Javi Calleja va moure la banqueta i va introduir a Fer Niño i Santi Cazorla, en detriment de Carlos Bacca i Morlanes.

El Villarreal va sentencia en la recta final del partit. FOTO: RAYO VALLECANO

Els canvis van reactivar al Villarreal. Al minut 62, Quintillà va anotar una miqueta que no pujaria al marcador per fora de joc. El lateral català va aprofitar una magnífica assistència arrere de Ontiveros per a batre a Morro amb un dur tret a l’esquadra. Després de la revisió mèdica VAR, l’àrbitre va anul·lar el gol groc per escassos centímetres.

En arribar el minut 70, el tècnic groc va fer el tercer canvi i va introduir a Chukwueze en el terreny de joc. El Submarí va tirar la resta, llançant-se per la victòria. No va tardar a arribar la recompensa a la valentia groga. En el minut 83, el Villarreal va obrir la llanda. Igual que a Vitòria, Fer Niño va tornar a anotar una miqueta vital per als grocs. El davanter gadità va ficar la capdavantera per a connectar un gran passe de Trigueros i enviar el cuir al fons de la xarxa. La recentment fundada societat Trigueros-Fer Niño va tornar a donar els seus fruits.

Només un minut després del gol groc, Cazorla va sentenciar l’eliminatòria amb un fabulós punt. L’exquisit migcampista del Submarí, que ja va veure porteria en la ronda anterior davant el Girona, es va traure un majestuós tret des de la frontal de l’àrea, que va tocar en la fusta abans d’acabar en les malles. L’assistència va ser de l’acabat d’ingressar al verd Samu Chukwueze.

Després de les dues urpades ‘groguetes’ a escassos minuts del final, el Villarreal va deixar l’encontre vist per a sentència, certificant el passe als quarts de final de la competició copera. El Submarí estarà entre els huit millors equips del torneig i coneixerà al seu pròxim rival aquest divendres 31 de gener a les 13.00 hores.

Ficha técnica:

-0- Rayo Vallecano: Morro; Tito, Martín Pascual, Antonio Milic, Saúl García; Mario Suárez (Trejo, m. 69), Isi Palazón, Óscar Valentín, Joni Montiel (Ulloa, m. 69), Álvaro (De Frutos, m. 76); i Andrés Martín.

-2- Villarreal: Andrés Fdez.; R. Peña, R. Albiol, Funes Mori, Quintillà; Morlanes (S. Cazorla, m. 58), M. Trigueros, Anguissa; Moi Gómez, J. Ontiveros (Chukwueze, m. 73) i Bacca (Fer Niño, m. 58).

Gols: 0-1. Min. 83: Fer Niño. 0-2. Min. 84: S. Cazorla

Àrbitre: Prieto Iglesias (Comité navarrés). Va amonestar al local Milic; així com als visitants Funes Mori i Cazorla.

Incidències: Partit entre el Rayo Vallecano i el Villarreal CF corresponent als huitens de final de la Copa del Rei 2019/20 celebrat en l’Estadi de Vallecas.