Divendres, 10 de Maig, 2024  |
El Villarreal no pot firmar el seu somni europeu a Liverpool i torna de buit d’Anfield El Villarreal no pot firmar el seu somni europeu a Liverpool i torna de buit d’Anfield

- 6 Maig, 2016 -

Els locals van ser millor i es van trovar amb l'ajuda arbitral que no va pitar un clar penal als groguets El Villarreal no pot firmar el seu somni europeu a Liverpool i torna de buit d’Anfield

F.F/Vila-real Informació

Va acabar el somni del Vila-real. L’equip de Marcelino García Toral va caure amb les botes posades en les semifinals de l’Europa League. Es va ofegar en la riba. Massa Liverpool per a l’esquadra vila-realenca. A més, tot es va torçar tot just començar. Als set minuts un *autogol del capità Bruno Soriano va servir per a cavar la fossa en *Anfield. El 2-0 i l’expulsió de Víctor Ruiz van deixar allò en alguna cosa semblant a una missió impossible. Una de les claus va arribar en la recta. *Lallama va posar la punta en el minut 80. Molt de càstig per a un equip superat pel rival.

El Liverpool jugarà la final de l’Europa League 2016 contra el Sevilla, que aquest dijous es va imposar per 3-1 al Shakhtar Donetsk. Tots dos es veuran les cares en la final de Basilea. Van marcar pels sevillans Gameiro, per partida doble, i Mariano Ferreira. Pels ucraïnesos ho va fer Eduardo, que va anar el 2-1. El Sánchez Pizjuán va estar replet d’aficionats, amb més de quaranta mil seguidors.

El partit va arrancar amb la mateixa intensitat que en el partit d’anada en El Madrigal. Els ‘reds’ van portar la iniciativa, però dues aproximacions dels *vila-*relaneses van servir d’avís als locals de les intencions dels xics de Marcelino García Toral. El problema va ser que tot just començar el partit es va complicar. El gol en pròpia porteria del capità Bruno Soriano. Va centrar des de l’esquerra *Firmino i en l’intent de buidar, des de l’àrea xicoteta, el d’Artana va rebutjar sense voler al fons de les malles.

El Liverpool va començar menjant-se a un Vila-real al que li costava contrarestar el caràcter. S’havia de fer la idea els de la Plana Baixa que li havien de guanyar algun duel directe als amfitrions. Ho va intentar des de la frontal de l’àrea Mario Gaspar, però  va blocar Mignolet. Era un nou avís per a l’equip de Jürgen Klopp.

El Liverpool acumulava molts efectius en el centre del camp i aquests es veien molt pressionats, per la qual cosa la pèrdua de pilotes era constant. Poca precisió. Els anglesos tocaven i tocaven, van aguantar més amb el cuir en els peus. Anaven de dreta a esquerra a la recerca d’una pilota solta. Per moment era angoixant. Per moments semblava que l’equip de Marcelino es recomponia.

L’1-0 guiava al partit a la pròrroga. A una trobada llarga i angoixant. I amb un llançament de Cedric Bakambú en l’últim sospir que va atallar el porter local. Victoria del Liverpool en el primer temps i taules en l’eliminatòria al final d’un primer acte de clar domini local. Els ‘reds’, esperonats per *Anfield, es van avançar amb una miqueta de Bruno Soriano en pròpia porta, però el Vila-real segueix molt viu de cara al segon malgrat el patit en aquest primer temps.

Sense canvis en els dos equips

No es van modificar els *onces en el descans. Van saltar els mateixos i, d’inici, el partit va començar sent un calc que la primera part. Els locals tenien massa la pilota. Assetjaven. Abrigallats per les graderies del seu camp, van abusar de la possessió de la pilota. Centres i córners va ser la tònica dels primers minuts.

A la cambra d’hora Marcelino va optar per realitzar el primer canvi. Estava cantat perquè Tomás Pina caminava molt perdut en el centre del camp. El seu lloc ho va ocupar Manu Trigueros. El partit va seguir sota aqueixos mateixos paràmetres del domini dels ‘reds’. En el minut 61 *Sturridge es va escórrer per la banda dreta, va entrar en l’àrea i el seu llançament ho va rebutjar Areola a servei de cantonada. Es va traure a tota pastilla i el propi *Sturridge va rematar a la xarxa. Era el 2-0. Més complicat, però bastava un gol. El 2-1 ficava a el ‘Submarí’ en la final.

Molta intensitat en els locals

A fe de ser sincers, el 2-0 no era un resultat injust. Els gols van ser dos xurros, però el domini i la intensitat del futbol desplegat pels anglesos van contrarestar tot el voler i no poder del Vila-real. Poc després d’encaixar el segon gol, Marcelino va realitzar el segon canvi. Va traure a l’asturià Adrián López, en estat de gràcia en les últimes setmanes, va entrar i Roberto Soldat es va marxar a la banqueta.

El canvi va estar acompanyat per la rigurositat del col·legiat hongarés que va mostrar la segona cartolina groga al central català Víctor Ruiz. Es van complicar les coses més del compte. Tot estava a favor d’obra per als anglesos, però en el minut 77 el col·legiat va ometre una espenta com un piano d’Alberto Moreno a Denis Suárez. Les queixes van caure en sac trencat.

La ‘puntilla’ va arribar a deu minuts per al final. En una altra jugada de rebots, Lallana va marcar des de l’àrea xicoteta. El 3-0 va matar el partit. Va matar al Vila-real. Va fulminar el somni de Basilea. El futbol li segueix devent una al conjunt de la Plana Baixa. A veure quan li la retorna.