Dijous, 2 de Maig, 2024  |
La Reial Societat sorprén el Villarreal en La Cerámica a pilota parada i amb dues cabotades (1-2) La Reial Societat sorprén el Villarreal en La Cerámica a pilota parada i amb dues cabotades (1-2)

- 13 Juliol, 2020 -

Segona derrota consecutiva com a local del ‘Submarí’ groc davant la Reial Societat. Després de perdre davant el Barcelona, aquest dilluns el que li... La Reial Societat sorprén el Villarreal en La Cerámica a pilota parada i amb dues cabotades (1-2)

Segona derrota consecutiva com a local del ‘Submarí’ groc davant la Reial Societat. Després de perdre davant el Barcelona, aquest dilluns el que li va banyar l’orella va ser l’esquadra donostiarra. Dos serveis de cantonada, dos gols. Dues cabotades i el partit al trast. El primer de William José i el segon de Diego Llorente. Va retallar la diferència Santi Cazorla en la recta final. Va debutar Álex Baena i el dijous visita al Reial Madrid.

La principal novetat en l’onze titular va ser la presència del jove davanter Fer Niño, que va liderar l’atac groc dins d’un esquema 4-2-3-1 obligat per les importants baixes per a aquest duel. Sergio Asenjo en la porteria, amb Rubén Peña i Alberto Moreno en els laterals, i els intocables Pau Torres i Raúl Albiol en l’eix de la saga; un doble pivote amb Manu Trigueros i Anguissa; un trident amb Moi Gómez, Santi Cazorla i Javi Ontivero, i el que s’ha dit: en punta Fer Niño. En la banqueta es va quedar Paco Alcácer.

El partit va començar amb un ritme menor que altres trobades. Són molts minuts, molts partits en pocs partits. Malgrat la falta de ritme, dos avisos abans d’aconseguir el quart d’hora. Va avisar Javi Ontiveros amb una cabotada que va acabar amb la pilota per damunt del travesser. I en el 12, després d’una falta comesa per Manu Trigueros, va anar Alexander Isak el que va rematar perfectament, però es va topar amb una antològica parada de Sergio Asenjo.

Ocasió per a Ontiveros

El partit es va anar entonant a mesura que també cobrava protagonisme el malagueny Javi Ontiveros. En el minut 24 va fabricar una extraordinària acció pràcticament des del centre del camp, i va acabar llançant un míssil va ser detingut per l’arquer Moya. Era clar que no anava a ser un partit fàcil perquè la Reial Societat era i és un rival que es troba molt a gust amb la pilota als peus.

La primera part va morir amb una extraordinària sabatada del veterà Santi Cazorla que va eixir a escassos centímetres de la porteria defensada per Moya. Amb el 0-0 es va arribar a l’intermedi d’un primer temps on la possessió de la pilota es va decantar a favor dels donostiarres (45-55%), amb atacs 22 per als grocs i 29 per als de Sant Sebastià.Javi Ontiveros, extremo del Villarreal

Segona part

La segona meitat va arrancar amb un canvi en l’esquadra ‘grogueta’. Javi Calleja va deixar en el vestuari a Fer Niño li la va jugar amb el nigerià Samu Chukwueze per a donar-li més velocitat i electricitat al partit. La Reial Societat va obrir més les seues bandes per a veure si el Villarreal ‘picava’ en el parany, però no va ser va rostir. O almenys no es va veure sorprés així.

El 0-1 va arribar en el minut 60 amb una protestada rematada de cap del recentment incorporat William José, que es va anticipar a tots en un servei de cantonada executat per Odegaard. Després de ser revisat (el gol) pel VAR, el col·legiat va donar validesa al punt per als donostiarres de Imanol Aguacil, que es jugava plaça per a Europa.

I més canvis. El segon. Moi Gómez va deixar el seu lloc al capità Bruno Soriano. El segon gol va ser molt similar. Acostumats a no veure encaixar gols en accions a pilota parada, la Reial Societat va signar el 0-2 darrere l’altre servei s’escaira. Ho va executar Mikel Oyarzábal i va anotar Diego Llorente. Un gol que semblava definitiu.

Va retallar la diferència

Mancant sis minuts va retallar la diferència, una passada de Samu Chukwueze sobre Santi Cazorla va acabar amb la rematada de l’asturià al fons de les malles. Va poder empatar en l’últim sospir el Villarreal, però al final la defensa donostiarra va aconseguir rebutjar a servei de cantonada.

El dijous, arriba el líder

El pròxim compromís del Villarreal serà aquest dijous. L’equip de Javi Calleja visitarà a l’actual líder, el Reial Madrid, que es podria proclamar campió de Lliga en cas de guanyar en Valdebebas. El partit, amb horari unificat, arrancarà a les 21.00 hores.

Per a aqueixa cita el ‘Submarí’ groc podrà recuperar als sancionats Gerard Moreno i Vicent Iborra, i apunta al fet que Paco Alcàsser podrà ser titular després de recuperar-se de la lesió patida en el partit contra el Barcelona.

FITXA TÈCNICA:

-1- VILLARREAL: Sergio Asenjo, Rubén Peña, Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno; Moi Gómez (Bruno Soriano, min, 62), Cazorla, Trigueros (Álex Baena, min. 75), Ontiveros (Mario Gaspar, min. 88); y Fer Niño (Samu Chukwueze, min. 46).

-2- REIAL SOCIETAT: Moyá; Gorosabel, Llorente, Le Normand, Nacho Monreal (Ahien Muñoz, min. 85); Odegaard (Zubeldia, min. 62), Zubimendi, Mikel Merino, Oyarzábal; Barrenetxea (Porti, min. 52) e Isak (William José, min. 46).

GOLS: 0-1, min. 60. William José. 0-2, min. 74: Llorente. 1-2, min. 84: Cazorla.

ÀRBITRE: Cuadra Fernández (Balear). Als locals Trigueros i Ontiveros; i als visitants Mikel Merino i Le Normand.

CAMP: Estadi de la Cerámica. Sense públic.