Divendres, 17 de Maig, 2024  |
El Villarreal elimina al Dinamo Zagreb i se cita amb l’Arsenal en semifinals (2-1) El Villarreal elimina al Dinamo Zagreb i se cita amb l’Arsenal en semifinals (2-1)

- 15 Abril, 2021 -

El 'Submarí' és, al costat del Reial Madrid, el segon equip que continua viu en una competició europea El Villarreal elimina al Dinamo Zagreb i se cita amb l’Arsenal en semifinals (2-1)

El ‘Submarí’ és, al costat del Reial Madrid, el segon equip que continua viu en una competició europea

El Villarreal va superar amb autoritat al Dinamo Zagreb en el partit de tornada dels quarts de final de l’Europa League (2-1). Gràcies als gols de Paco Alcácer i Gerard Moreno, els grocs van certificar la seua classificació per a semifinals, on s’enfrontaran a l’Arsenal, un vell conegut en competició europea.

El Submarí va començar a guanyar el partit abans d’arribar a l’Estadi de la Ceràmica. L’equip d’Unai Emery va ser esperonat per part dels canteranos residents a la Ciutat Esportiva, que van aplaudir, van animar i fins i tot van preparar una pancarta per a tan especial ocasió. Per si no fos prou, res més abandonar les instal·lacions del club, a l’equip ‘groguet’ li esperava els càntics d’un grup d’aficionats que es van reunir per a donar suport al Villarreal abans d’un partit tan important.

El Villarreal va entrar al partit molt endollat. Des del primer minut, els grocs van imposar la seua qualitat, es van ensenyorir de la pilota i van buscar la porteria contrària. En els plans d’Unai Emery no entrava especular amb el bon resultat que va aconseguir el Submarí en terres croates (0-1).

En el minut 25, Samu Chukwueze va enviar al pal un fort tret dins de l’àrea després d’un servei de cantonada que van cabotejar diversos dels seus companys abans que el nigerià domara la pilota, el baixara al verd i es traguera un fort tret que a punt va estar de ser el primer tant del partit.

Deu minuts després arribaria el primer gol del Villarreal. Amb una mica de suspens per la revisió del VAR, el Submarí s’avançava en el marcador gràcies a una miqueta de Paco Alcácer, que va aprofitar una fabulosa assistència de Samu Chukwueze en una acció iniciada per un magistral Gerard Moreno. Des del carril central, el ‘7’ groc es va inventar una excel·lent passada a l’espai que va desarborar l’entramat defensiu de l’equip croat.

Amb avantatge en el marcador, el Villarreal se sentia cada vegada més còmode. Abans del descans, l’equip d’Unai Emery va trobar el segon tant per mediació de Gerard Moreno. El crack groc va traure a relluir el seu instint golejador en enviar a la xarxa una pilota morta en el cor de l’àrea, després d’una gran combinació per la banda dreta de Samu Chukwueze i un valent Raúl Albiol.

A la volta dels vestuaris, Rulli va salvar un gran mà a mà acabada de començar la segona meitat. Van replicar els grocs quasi 20 minutos després amb una ocasió de Gerard Moreno, que, després de rebre un gran passada d’Alfonso Pedraza, es va topar amb la providencial intervenció de Livakovic, el portera visitant.

En el minut 74, el GNK Dinamo Zagreb va retallar distàncies en el marcador. Orsic i Petkovic van signar una gran combinació en l’àrea groga i el primer va batre a Gero Rulli amb un tret creuat.

Pese al punt croat, els grocs no es van deixar portar pels nervis. En els últims minuts de la trobada, els pupils d’Emery van fer gala de la seua solidesa defensiva i fins i tot van poder anotar el tercer amb un gran tret de Samu Chukwueze a deu minuts per al final.

Villarreal: Rulli; Foyth, R. Albiol, Pau Torres, Pedraza (Alberto Moreno, m. 89); M. Trigueros (Moi Gómez, m. 62), Capoue, Parejo (Coquelin, m. 83); Gerard, Paco Alcácer (Álex B., m. 89) i Chukwueze (Peña, m. 89).

Dinamo Zagreb: Livakovic; Ristovski (Stojanovic, m. 62), Lauritsen, Théophile-Catherine (Peric, m. 81), Gvardiol; Ademi (Misic, m. 81), Jakic, Orsic, Majer (Franjic, m. 62), Ivanusec (Atiemwen, m. 75); i Petkovic.

Gols: 1-0. Min. 34: Paco Alcàsser. 2-0. Min. 42: Gerard. 2-1. Min. 74: Orsic.

Àrbitre: Danny Desmond (holandés). Va amonestar al local M. Trigueros, així com al visitant Jakic.

Incidències: Partit de tornada dels quarts de final de la Europa League entre el Villarreal i el Dinamo Zagreb celebrat en l’Estadi de la Ceràmica.