Divendres, 3 de Maig, 2024  |
El Villarreal cau a La Ceràmica davant la Reial Societat i es queda fora de les places d’Europa League (1-2) El Villarreal cau a La Ceràmica davant la Reial Societat i es queda fora de les places d’Europa League (1-2)

- 15 Maig, 2022 -

El Villarreal va perdre davant la Reial Societat (1-2) en un duel directe pels llocs europeus. El conjunt d'Unai Emery, malgrat que va començar... El Villarreal cau a La Ceràmica davant la Reial Societat i es queda fora de les places d’Europa League (1-2)

El Villarreal va perdre davant la Reial Societat (1-2) en un duel directe pels llocs europeus. El conjunt d’Unai Emery, malgrat que va començar guanyant gràcies a un tant de Coquelin, se’n va anar de buit després de dos tants d’Isak i Zubimendi a la segona meitat. El Submarí haurà de barallar la classificació europea davant el FC Barcelona en l’última jornada lluny de la Ceràmica

El Villarreal rebia a la Reial Societat en la seua última trobada a l’Estadi de la Ceràmica abans de la gran transformació que experimentarà la llar del Submarí en els pròxims mesos abans de donar-li la benvinguda al 2023, l’any del centenari groc.

Per tractar de segellar la participació en competició europea, Unai Emery va introduir davant el conjunt basc el mateix onze inicial que va aconseguir empatar davant el Sevilla FC (1-1). Sota pals, Gero Rulli. En defensa, Foyth, R. Albiol, Pau i Estupiñán. A la medul·lar, una línia de quatre homes formada per Parejo, Coquelin, Capoue i Chukwueze. A dalt, Lo Celso i Dia.

Tant Villarreal com Reial Societat barallaven per l’objectiu europeu. Molt en joc per a dos equips als quals els agrada tenir la pilota i jugar a camp contrari. En els primers minuts, van ser els realistes els que van portar la iniciativa i van estar més a prop del gol. Sorloth va avisar amb una vaselina davant Gero Rulli que va treure pràcticament sota pals Raúl Albiol.

A partir de minut 20, el Villarreal li va arrabassar l’esfèric al seu rival i va assemblar amb major assiduïtat en camp contrari. Capoue, amb un capvespre desviat, i Chukwueze, amb un xut creuat, van protagonitzar les primeres oportunitats de gol del Submarí, que cada vegada se sentia més còmode sobre el terreny de joc de l’Estadi de la Ceràmica. Complerta la mitja hora de partit, Dani Parejo va tornar a la càrrega amb un xut col·locat des de la frontal, que va aturar Remiro amb una sòbria estirada.

El premi a la insistència groga va arribar just abans del descans amb un golàs de Francis Coquelin. El centrecampista francès va batre el meta rival amb un espectacular dispar acrobàtic a la sortida d’un tret de cantonada. Dani Parejo va penjar un excepcional centre al segon pal, on va aparèixer, per a sorpresa de tots, el ’19’ groc per empalar-la amb molta potència.

Al començament del segon temps, el Villarreal no va abaixar el ritme i va seguir buscant amb persistència l’àrea rival. Va poder anotar el 2-0 Samu Chukwueze, amb una rematada que es va marcar llançant el pal. El davanter nigerià va rebre una excel·lent passada a l’espai de Lo Celso, però no va aconseguir rematar amb tanta contundència com li hauria agradat.

Després d’haver fregat el gol de la tranquil·litat, la Reial Societat va aconseguir el tant de l’empat per mitjà d’Isak. El davanter suec va aprofitar un centre lateral tens de Zaldua que es va passejar per l’àrea petita abans que el ’19’ realista l’enviés a la xarxa.

Amb 1-1, en el marcador, la polèmica va tornar a ser present a l’Estadi de la Ceràmica. El col·legiat del partit, González Fuertes, va decretar pena màxima per un enderroc d’Illarramendi sobre Capoue. Després de consultar-ho amb el VAR, l’àrbitre asturià va decidir invalidar la seva decisió inicial.

Després d’anul·lar el penal, ja al minut 73, l’equip ‘txuri-urdin’ va tornar a colpejar amb un gol de Zubimendi, que va aprofitar un refús de Rulli a un xut de Sorloth per, a l’interior de l’àreEl Villarreal necessitava una reacció amb poc temps per davant. Els grocs ho van intentar fins al minut 100, però no van trobar l’empat. El Submarí es jugarà entrar a la Conference League en l’última jornada davant el FC Barcelona al Camp Nou.a petita, donar-li la volta al marcador a l’Estadi de la Ceràmica.

Villarreal: Rulli; Foyth, R. Albiol (Mario Gaspar, m. 81), Pau, Estupiñán (A. Pedraza, m. 75); Chukwueze (Paco Alcácer, m. 75), Capoue, Parejo, Coquelin (M. Trigueros, m. 81); Lo Celso i Dia (N. Jackson, m. 65).

Reial Societat: A. Remiro; Zaldua (Gorosabel, m. 46), Zubeldia, Le Normand, Rico; Zubimendi, Merino (Rafael, m. 65), Illarra, SIlva; Isak (Portu, m. 87) i Sorloth (Januzaj, m. 81).

Gols: 1-0. Min. 43: Coquelin. 1-1. Min. 56: Isak. 1-2. Min. 73: Zubimendi.

Àrbitre: González Fuertes (Comitè Asturià). Va amonestar els locals Foyth, R. Albiol, Lo Celso i N. Jackson, així com els visitants Zaldua, Isak i Rico.

Incidències: Partit entre el Villarreal i la Reial Societat, corresponent a la jornada 37 de LaLiga, celebrat a l’Estadi de la Ceràmica davant 18.689 espectadors.