Dissabte, 4 de Maig, 2024  |
‘Xou’ arbitral en La Ceràmica i derrota del Villarreal davant el Celta (2-4) ‘Xou’ arbitral en La Ceràmica i derrota del Villarreal davant el Celta (2-4)

- 9 Maig, 2021 -

L'equip d'Emery, resacós després de la seua passada a la final a l'Europa League, no va poder amb el rival ‘Xou’ arbitral en La Ceràmica i derrota del Villarreal davant el Celta (2-4)

L’equip d’Emery, resacós després de la seua passada a la final a l’Europa League, no va poder amb el rival

El Villarreal va perdre davant el Celta de Vigo a l’Estadi de la Ceràmica (2-4) en un partit que va estar marcat a foc per les incomprensibles decisions arbitrals del català Medié Jiménez.

La primera part va ser una bogeria, potenciada per el ‘xou’ arbitral. Medié Jiménez va ser protagonista amb decisions surrealistes. La primera d’elles va arribar en el minut 20. El Celta es va avançar per mitjà d’una cabotada de Santi Mina, però la jugada venia precedida d’una clara falta de Nolito sobre Manu Trigueros. El futbolista celeste va agarrar la cama de Trigueros mentre estava en el sòl i va impedir que fora per la pilota. Medié Jiménez no ho va interpretar així i el 0-1 va pujar al marcador. Increïble.

El Submarí va reaccionar davant l’adversitat i va aconseguir empatar per mitjà de Moi Gómez. El ‘23’ va cabotejar a la xarxa un precís centre des del costat dret de Rubén Peña (1-1).

Les decisions arbitrals van acabar per desquiciar als grocs. Així, el 1-2 també va arribar després d’una jugada polèmica. Asenjo va xocar amb Hugo Mallo dins de l’àrea xicoteta i Medié Jiménez va xiular penal davant la sorpresa de tots. Santi Mina va marcar des del punt fatídic.

En el minut 40, una altra jugada controvertida. L’àrbitre va expulsar per roja directa a Néstor Araújo després d’una dura entrada sobre Yeremy i va acabar llevant-li-la a instàncies del VAR. Però no va quedar ací la cosa. En el descompte de la primera part, un altre penal a favor del Celta. Aquesta vegada per una entrada de Capoue sobre la línia de l’àrea. Medié va xiular la falta fora, però el VAR li va tornar a corregir i va xiular penal. Brais Méndez va anotar el 1-3. Per si no fos prou, l’àrbitre va expulsar a Rulli i Mario per protestar mentre estaven en la banqueta. Impotència.

Unai Emery va fer canvis en l’inici del segon acte buscant la reacció groga. El domini local es va intensificar, però el Celta va marcar el 1-4 a la contra. El seu autor va ser Solari.

El Submarí va retallar distàncies en el 86’. De nou en una jugada controvertida. Alberto Moreno va centrar a l’àrea i Kevin va traure el braç per a tallar la trajectòria de la pilota quan estava dins de l’àrea. Medié Jiménez no ho va veure. Va ser el VAR el que li va tornar a corregir. Quin partit. Gerard va marcar el penal i el 2-4 va pujar al marcador.

El pròxim partit del Villarreal serà contra el Real Valladolid a l’estadi José Zorrilla (dijous, 19.00 hores).

Villarreal CF: Asenjo; Rubén Peña, Albiol, Funes Mori, Estupiñán (Alberto Moreno, m. 46); Parejo (Dani Raba, m. 65), Capoue (Coquelin, m. 53), Trigueros; Yeremy, Fer Niño (Paco Alcácer, m. 65) i Moi Gómez (Gerard, m. 53).

RC Celta: Iván Villar; Hugo Mallo (Aidoo, m. 67), Néstor Araújo, Carlos Domínguez, Aarón; Fran Beltrán, Denis Suárez; Solari (Kevin, m. 67), Nolito (Facundo, m. 77), Brais Méndez; i Santi Mina (Jordan, m. 77).

Gols: 0-1. Min. 18: Santi Mina. 1-1. Min. 24: Moi Gómez. 1-2. Min. 33: Santi Mina, de penal. 1-3. Min. 45+2: Brais Méndez, de penal. 1-4. Min. 56: Solari. 2-4. Min. 86: Gerard, de penal.

Àrbitre: Medié Jiménez (C. Català). Groga als locals Asenjo, Estupiñán i Yeremy; així com al visitant Araújo. Va expulsar als jugadors del Villarreal Mario Gaspar i Rulli per protestar estant en la banqueta; així com a Facundo per doble groga en el Celta (m. 87).

Incidències: partit corresponent a la jornada 35 de LaLiga disputat a l’Estadi de la Ceràmica.