Dissabte, 18 de Maig, 2024  |
Un Villarreal inoperant i dèbil cau per la mínima a San Mamés Un Villarreal inoperant i dèbil cau per la mínima a San Mamés

- 21 Novembre, 2016 -

Els locals van demostrar més en un partit on els de Escribà mai van estar còmodes amb el 4-2-3-1 Un Villarreal inoperant i dèbil cau per la mínima a San Mamés

El Villarreal va encaixar la seua segona derrota de la temporada en la seua visita a l’Athletic Club en Sant Mamés (1-0). Els grocs van saber tancar-se bé en la primera part, però van acabar claudicant en un segon període on els locals es van apoderar de la pilota. El conjunt de Fran Escribá és quart en la taula, amb 22 punts i dijous que ve es jugarà part de la seua classificació en l’Europa League enfront del FC Zürich (19.00 hores).

Va ser una primera part en la qual l’estratègia va superar a l’espectacle. Sense quasi aproximacions en els primers 45 minuts, el Submarí va eixir conscient de la històrica espenta inicial dels lleons en el seu camp. Amb la defensa i ben col·locats, els grocs es van cobrir bé les esquenes per a després presentar batalla. La lluita va ser, abans de res per la pilota, per la qual cosa cap dels dos conjunts va disposar d’oportunitats clares de gol.

En la segona part, el xoc es va animar bastant més. Els locals van estirar les seues línies i van començar a portar el perill a l’àrea del Submarí. En el 60, Williams a punt va estar de donar l’esglai després de regatejar a Asenjo i estavellar la pilota en el pal. Va ser en eixe punt quan més es va animar el partit. Ben parats arrere, els de Fran Escribá tractaven de robar per a eixir a la contra.

En el 66, i en una segona jugada, l’Athletic es va avançar per mitjà de Raúl García després d’un rebuig d’Asenjo a tir de Aduriz. El xoc es complicava per al Villarreal. Després del tant, Escribá va moure la banqueta i va donar entrada a Pato i Bakambu cercant més pólvora per als visitants en atac.

Amb el desavantatge, el Submarí va començar a apoderar-se de la pilota, però els blanc-i-vermells es tancaven bé arrere. En el 75, Asenjo va evitar que els locals sentenciaren amb una impressionant actuació a un tret a boca de canó de Aduriz. Cinc minuts després, i després d’un malentès en defensa, de nou el palentí salvava els mobles davant el davanter de l’Athletic.

En el 81, era Pato el que provava sort amb un tret creuat, però Kepa, ben col·locat, va detenir el tir del brasiler. El partit es va convertir llavors en un correfocs constant amb robatoris, eixides a la contra i ràpides arribades a una i una altra àrea, però els grocs no van acabar de disposar de la seua oportunitat definitiva. Al final, derrota per la mínima per al Villarreal en Sant Mamés.

Fitxa tècnica:

Athletic Club: Kepa; Volta, Yeray, Laporte, Balenziaga; Vesga (San José, 62’), Mikel Rico, Iñaki Williams, Raúl García (Eraso, 85’), Muniain (Susaeta, 62’); i Aduriz.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Álvaro, Víctor Ruíz, J. Costa; Bruno, Rodrigo, Soriano (Jonathan dos Santos, 63’), S. Castillejo, Trigueros (Pato, 70’); i Sansone (Bakambu, 68’).

El gol: 1-0, min. 66: Raúl García.

Àrbitre: José María Sánchez Martínez (Comitè Murcià). Va amonestar a Sansone (17’) i a Jaume Costa (75’) per part del Villarreal.

Incidències: Partit corresponent a la dotzena jornada de la Lliga Santander entre l’Athletic Club i el Villarreal disputat en l’Estadi de Sant Mamés davant 38.245 espectadors.