Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
El Villarreal cau davant el Barcelona, però li va posar la por en el cos a l’equip d’Ernesto Valverde (2-1) El Villarreal cau davant el Barcelona, però li va posar la por en el cos a l’equip d’Ernesto Valverde (2-1)

- 24 Setembre, 2019 -

El Villarreal més valent no va trobar el premi de l'empat al Camp Nou. Va jugar una excel·lent trobada i va posar en destrets... El Villarreal cau davant el Barcelona, però li va posar la por en el cos a l’equip d’Ernesto Valverde (2-1)

El Villarreal més valent no va trobar el premi de l’empat al Camp Nou. El conjunt de Javi Calleja, que va jugar una excel·lent trobada i va posar en destrets a l’equip culer, no va poder puntuar, malgrat la gran imatge oferida sobre el feu blaugrana. Dos gols de Griezmann i Arthur li van donar la victòria al conjunt local, que va patir durant la segona meitat per a mantindre un ajustat avantatge en el marcador, després que Cazorla retallara distàncies amb un obús des de la frontal de l’àrea abans del descans.

El Submarí va saltar al Camp Nou disposat a jugar-li de tu a tu al FC Barcelona. Amb un sistema de 4-2-3-1, Javi Calleja va introduir en l’onze únicament dos canvis respecte al duel davant el Reial Valladolid. Javi Ontiveros i Samu Chukwueze, que ocuparien tots dos costats del front d’atac groc, substituïen a Bacca i Moi Gómez.

El duel no va començar de la millor forma per als grocs. acabat de complir el minut 5 de partit, Griezmann, amb un subtil el remat de cap al primer pal, envie el cuir al fons de la xarxa després d’un servei de cantonada botat per Leo Messi.

L’FC Barcelona va trobar la seua millor versió en els primers compassos del xoc. Deu minuts després del 1-0, el migcampista blaugrana Arthur va connectar un potent tret llunyà dirigit a l’esquadra, que va posar el segon gol en el marcador. Inassolible per a Sergio Asenjo i un pitxer d’aigua freda per als grocs.

Amb 2-0 en l’electrònic i en un imponent escenari com el Camp Nou, els pupils de Calleja no van baixar els braços i van protagonitzar una fabulosa reacció que va frenar el fulgurant inici local. A partir del minut 20, el Villarreal li va arrabassar la possessió al quadre català i va començar a portar la iniciativa del partit.

Gerard Moreno intenta escapar-se per la banda. FOTO: LALIGA

Quan la primera meitat semblava que anava a concloure sense oportunitats més enllà de les que van suposar les dianes culers, Santi Cazorla es va traure de la cistella un duríssim tret des de la frontal de l’àrea que va sorprendre a Ter Stegen, va fer callar el Camp Nou i va posar el 2-1 en el marcador. El Submarí, que va oferir una notable imatge durant el primer temps, feia justícia i retallava distàncies abans del descans.

El Villarreal va eixir amb sobrietat i confiança al camp després de la visita als vestuaris. Conscients de l’ajustat del marcador i la igualtat exhibida durant els primers 45 minuts, els grocs van apostar per una proposta valenta i vertical, que va confirmar Calleja amb l’entrada de Toko Ekambi per Ontiveros abans de complir el primer quart d’hora del segon temps.

Javi Ontiveros baralla una pilota al costat de l’argentí Leo Messi. FOTO: LALIGA

Amb constants pilotes a l’esquena de la saga culer, el Villarreal aprofitava la velocitat de Toko Ekambi i Chukwueze per a guanyar metres i posar en dificultats al conjunt català.

En el minut 68, Moi Gómez va provar, sense fortuna, a Ter Stegen amb un tret des de la frontal de l’àrea. Com en el primer temps, amb el pas dels minuts, el Submarí cada vegada tenia major presència en els voltants de l’àrea blaugrana. Mancant més de deu minuts per al final del temps reglamentari, Calleja va donar entrada a *Bacca. Tota una declaració d’intencions: el Villarreal anava per la igualada.

El Villarreal va tindre contra les cordes al Barcelona en diversos minuts. FOTO: LALIGA

En els últims minuts, el Villarreal va avançar línies i va intentar robar-li la pilota al FC Barcelona en el seu propi camp. Sense fortuna en els últims metres, el partit va arribar a la seua fi amb 2-1 en el marcador i sense recompensa per a un Submarí atrevit i que va meréixer més en el feu blaugrana.

FITXA TÈCNICA:

-2- BARCELONA: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Junior, Busquets, Sergi Roberto (De Jong, 62′), Arthur, Griezmann, Messi (Dembélé, 46′) y Suárez (Ansu Fati, 77′)

-1- VILLARREAL: Asenjo, Peña, Albiol, Pau, Quintillà, Anguissa, Iborra, Chukwueze, Cazorla (Bacca, 76′), Ontiveros (Ekambi, 56′) y Gerard (Moi Gómez, 67′).

GOLES: 1-0, Griezmann (5′). 2-0, Arthur (15′). 2-1, Cazorla (43′).

ÁRBITRO: De Burgos Bengoetxea (Basc). T..A: Sergi Roberto (28′), Griezmann (47′), Junior (81′), Busquets (45′)/Anguissa (72′), Albiol (80′).

CAMP: Camp Nou davant 70.316 espectadors.