Dimarts, 7 de Maig, 2024  |
El Villarreal certifica la seua entrada a la Conference League a Split (0-2) El Villarreal certifica la seua entrada a la Conference League a Split (0-2)

- 25 Agost, 2022 -

Tot i patir al principi del encontre, el Submarí va sentenciar la eliminatòria amb gols de Pedraza i Samu El Villarreal certifica la seua entrada a la Conference League a Split (0-2)

Tot i patir al principi del encontre, el Submarí va sentenciar la eliminatòria amb gols de Pedraza i Samu

El Submarí no va especular en la seva visita a l’Estadi Poljud de Croàcia i va superar al Hajduk Split en la trobada de tornada de la fase prèvia de la UEFA Conference League (0-2). Els gols de Pedraza i Chukwueze van atorgar el triomf al quadre de Unai Emery i, per tant, la seva participació en una nova competició europea, que serà la 18a en tota la seva història.

No es preveia una nit afable per al Submarí en l’imponent Poljud Stadion de Split, on milers d’aficionats croats van encoratjar als seus abans fins i tot del xiulet inicial per a somiar amb una remuntada del quadre spilitense. Un desig que, gràcies al buenhacer de l’equip groc, es va esfumar ràpidament.

A penes s’havien jugat 5 minuts de trobada quan Álex Baena disposava de la primera gran ocasió del partit. El de Roquetas de Mar rebia una pilota dins de l’àrea de Nico Jackson que va tractar de col·locar al pal llarg de Kalinic. El tret, no obstant això, era blocado pel porter local.

El conjunt croat es desperezó després de l’avís inicial del Vila-real i anava a disposar una bona ocasió de Livaja que dins de l’àrea controlava una pilota llarga per a posteriorment treure un tret que era repel·lit per un atent Jorge Cuenca.

Estrenyia i de quina forma el Hajduk Split durant els primers compassos de la trobada contagiada per la intensitat dels incansables aficionats del conjunt croat. No obstant això, no li van tremolar les cames als futbolistes del Vila-real que es van fer amb el control de la possessió i, a través de la seva buenhacer amb la pilota, anotarien el primer punt de la nit.

Després d’una llarga possessió del quadre groguet la pilota arribava a Alfonso Pedraza que, després de trepitjar àrea, retallava al seu marcador per a colpejar amb la seva cama dreta un esfèric que acabava en el fons de la porteria croata.

Amb un concentrat i efectiu Vila-real sobre la gespa de l’Estadi Poljud, però amb l’eliminatòria encara oberta, el Submarí marxava amb avantatge al descans gràcies al punt del lateral cordovès.

I no va poder començar millor la segona part! No havien transcorregut ni 15 minuts del segon acte quan Samu Chukwueze feia més gran la bretxa en el marcador. Era el minut 57 quan el nigerià, amb una jugada marca de la casa retallant de fora cap a dins, colpejava des de la frontal una pilota que acabaria en el fons de les malles després d’un error del meta rival.

La insistència i la constància dels croats durant els 30 minuts restants no van acovardir al quadre groguet que, amb una gran feina de tota la seva defensa, va deixar a zero la seva porteria, imposant-se així el 0-2 com a resultat definitiu de la trobada.

Amb aquesta victòria i un favorable resultat global en l’eliminatòria (2-6) el Vila-real CF es classifica per a la UEFA Conference League i formarà part del sorteig que tindrà lloc demà, a partir de les 14.30 hores, a Istanbul i que es podrà seguir a través de Movistar+ Lliga de Campions o en UEFA TV.

Fitxa tècnica

Vila-real CF: Reina; Kiko F. (min. 80, Foyth), Mandi, J. Cuenca, A. Pedraza (min. 80, Pau); Álex B., Parejo, Coquelin (m. 46, Capoue), Chukwueze; Lo Celso (m. 58, Gerard) i N. Jackson (m. 58, A. J. Morales).

Hadjuk Split: Kalinic; Melnjak (min. 80, Pujol), Elez (min. 80, Simic), Awaziem, Mikanovic (min. 60, Lovrencsics); Fossati (min. 66, Vukovic), Grgic, Biuk, Krovinovic, Sahiti (min. 60, Mlakar); i Livaja.

Gols: 0-1. Min. 37: A. Pedraza. 0-2. Min 57: Chukwueze.

Àrbitre: Andris Treimanis (Letònia). Va amonestar al local Mikanovic i als visitants Coquelin i Gerard.

Incidències: Partit entre el Hajduk Split i el Vila-real CF, corresponent al partit de tornada de la fase de play-off de la UEFA Europa Conference League, celebrat en l’Estadi Poljud de Croàcia.