Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
El Villarreal fa la gesta i estarà en el sorteig dels quarts de final de la Champions El Villarreal fa la gesta i estarà en el sorteig dels quarts de final de la Champions

- 16 Març, 2022 -

El Villarreal va tornar a fer història. Una altra vegada més enguany. I ho va fer amb un passeig militar a Torí El Villarreal fa la gesta i estarà en el sorteig dels quarts de final de la Champions

Els gols van ser obra de Gerard Moreno en la seva volta, de Pau Torres i de Danjuma, dues d’ells de penal

El Vila-real va tornar a fer història. Una altra vegada més enguany. I ho va fer amb un passeig militar a Torí. Una victòria com Déu mana.

Els grocs arribaven a Torí per a enfrontar-se a la Juventus després del 1-1 de l’anada en els vuitens de la Champions League. Els 600 groguets que van viatjar al Piemont van poder gaudir d’un autèntic partidàs que va començar com una autèntica batalla tàctica entre Emery i Allegri. Primer perquè la Juve és un equipazo i després perquè el Vila-real sempre competeix al màxim nivell. Els primers deu minuts per tant van ser molt igualats i els dos equips es van tantejar davant un ambientazo.

El primer esglai va arribar en el 11′, quan Rulli va intervenir amb un paradón a una rematada a boca de canó de Morata. En la jugada posterior el Vila-real va demanar tímidament una mà després d’una bona incursió de Estupiñán. Però Vlahovic va tornar a avisar després amb un tir al travesser que va provocar un terratrèmol a Torí.

Però si la Juve va colpejar, El Celso no volia ser menys i va manar un tir al cep del pal quan els grocs situats en la graderia contrària ja cantaven gol. Tan sols era el minut 25.  I el Vila-real, malgrat l’assetjament, seguia intentat acostar-se a l’àrea juventina. I ho va fer en dues accions del seu lateral dret, Serge Aurier.

I amb aquest ritme, després d’una gran primera part del Vila-real en la qual va sofrir molt i que també va tenir les seves opcions, es va tancar el primer temps.

Després del descans, el partit va seguir molt igualat i el temps del marcador passava volant, amb més control de l’equip transalpí però sense les clares ocasions que va tenir en el primer temps. El que va fer a Emery realitzar els seus dos primers canvis: Samu i Coquelin van sortir per Pi i Trigueros amb l’objectiu de donar-li més aire a l’equip.

La notícia va arribar en el 74, amb l’entrada de Gerard Moreno que tornava després de més d’un mes fora de l’equip per lesió.

I amb un toc de màgia just després que el barceloní entrés en el terreny de joc, va ficar una passada mesurada per a Coquelin que va provocar un penal claríssim de Rugani. L’àrbitre polonès va dubtar, però en visitar al VAR va ratificar de seguida. Penal com la catedral de Torí.

Gerard va prendre la responsabilitat i encara que Scczesny va endevinar la trajectòria, la pilota va acabar en gol i Gerard el va celebrar amb tota la família groga.

Aquest gol li va donar ales al Vila-real, que va passar la prova del sofriment. I quan ningú l’esperava en un córner mal defensat per l’equip local, Pau Torres, el xiquet del poble, va col·locar el 0-2 que apuntilló a la Juve.

I encara més llenya en el rostidor. Penal per mà de De Ligt i gol de Danjuma.

0-3 i a quarts de final davant la Vechia Signora. Una gesta històrica.