Dijous, 2 de Maig, 2024  |
El Villarreal va tardar 91 minuts a plasmar el seu domini amb un gol de Trigueros davant el Celta (0-1) El Villarreal va tardar 91 minuts a plasmar el seu domini amb un gol de Trigueros davant el Celta (0-1)

- 13 Juny, 2020 -

Sobre la botzina. En el minut 91 va marcar el Villarreal el gol que va fer justícia en el marcador davant el Celta. El... El Villarreal va tardar 91 minuts a plasmar el seu domini amb un gol de Trigueros davant el Celta (0-1)

Sobre la botzina. En el minut 91 va marcar el Villarreal el gol que va fer justícia en el marcador davant el Celta. El talaverà Manu Trigueros va desfer un 0-0 que semblava irremeiable. Es va trencar la ratxa de tres derrotes consecutives, i amb aquesta victòria es posa la directa a la recerca de les places de competició europea per a la pròxima campanya.

Un onze amb escasses sorpreses va presentar l’esquadra ‘grogueta’ en el que va ser la volta a la competició, amb Sergio Asenjo sota els pals; Mario Gaspar i Alberto Moreno en els laterals, i Raúl Albiol i Pau Torres com a parella de centrals. En el centre del camp una terna amb Anguissa, Vicente Iborra i Santi Cazorla; i en punta d’atac dos punyals per les bandes com Gerard Moreno i Moi Gómez, i pel centre el valencià Paco Alcácer.

L’arrancada del partit va ser bastant esperançador perquè l’equip de Javi Calleja, ahir en la graderia per sanció, va saltar tocant i dominant. Abans del quart d’hora els vila-realencs ja havien acumulat suficients mèrits per a haver cobrat avantatge en el lluminós de Balaidos. Santi Cazorla, molt participatiu, i Vicente Iborra, segur i expeditiu, van deixar clares les aspiracions de triomf per als de la Plana.

Tercer cartutx errat

Quan el Celta semblava despertar, va arribar el tercer avís del Villarreal. En el minut 21 el que no va encertar en la rematada final va ser el davanter Paco Alcácer. A tot això el partit es va obrir, encara que el clar dominador del duel va ser l’esquadra vila-*realenca, que va posar a prova en la primera part el porter local Rubén Blanco que, amb diferència, va ser el millor del duel.

Gerardo Moreno la va tornar a tindre en el minut 35, com la va disposar poc després (min. 37) Rafinha Alcántara, que va llançar ajustat al pal dret. Va ser una llàstima que la primera part finalitzara amb el 0-0 inicial. En l’últim sospir del primer acte una gran passada de Santi Cazorla (el millor) a Gerard Moreno, va acabar amb una altra gran parada de Rubén Blanco.

La segona part

Amb dos canvis en l’onze local, i canvi de dibuix tàctic, va arrancar la segona part. El tècnic del Celta va prescindir de Pape Cheikh i de Juan Hernández, i va traure al camp a Joseph Aidoo i a *Okay, per a jugar amb un 4-4-2. Tot per a buscar més possessió de la pilota, i evitar que el tinguera el Villarreal.

El partit s’anava igualant amb el pas dels minuts, i aproximats al minut 60 els dos entrenadors van moure fitxa. Dos d’una tacada en el ‘Submarí’ groc. Calleja va prescindir de Cazorla i de Gerard, i en els seus llocs van entrar Carlos Bacca i Samu Chukwueze. En els locals va marxar cabrejat Rafinha i va entrar Pione Sisto.

Estira i arronsa

El duel va ser d’anades i vingudes. El nigerià del Villarreal, Samu Chukwueze, es va desfer de dos jugadors locals i va llançar un chut fort i ben dirigit que el meta local Rubén Blanco va aconseguir rebutjar. Nou avís d’un equip de Javi Calleja que a poc a poc va començar a meréixer més.

Villarreal

Santi Mina, perseguit per Vicente Iborra.

Es va entrar en l’últim quart d’hora amb molt més respecte. El Villarreal, que continuava sent millor en tots els conceptes, va buscar l’oportunitat per a posar-li la punta a un Celta timorat que per moments semblava com si donara per bo el 0-0 inicial. El colombià Carlos Bacca va tindre el 0-1 en el minut 87, però no va saber resoldre davant Rubén Blanco.

I quan el temps ja estava en els minuts extra (min. 91) arribaria el 0-1 anotat per Manu Trigueros després d’aprofitar-se d’una clara pèrdua en el centre del camp. Un gol psicològic que va arribar quan el rival a penes va tindre temps per a reaccionar. Els tres punts van viatjar fins a Vila-real. El dimarts més. Arribarà el Mallorca a l’Estadi de la Ceràmica (19.30 hores).

FITXA TÈCNICA:

-0- CELTA: Rubén Blanco; Hugo Mallo, Jeison Murillo, Araujo, Lucas Olaza; Pape Cheikh (Aidoo, min. 46), Bradaric, Rafinha (Sisto, min. 58); Santi Mina (Smolov, min. 80), Iago Iglesias i Juan Hernández (Okay, min. 46).

-1- VILLARREAL: Sergio Asenjo; Mario Gaspar, Raúl Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno; Anguissa, Iborra (Trigueros, min. 66), Santi Cazorla (Carlos Bacca, min. 58); Gerard (Samu Chukwueze, min. 58), Paco Alcàsser (Ontiveros, min. 80) i Moi Gomez (Manu Morlanes, min. 80).

EL GOL: 0-1, min. 91: Manu Trigueros.

ÀRBITRE: Pizarro Gómez (Madrid). Va amonestar al local Cheikh; i al visitant Iborra.

CAMP: Balaidos. Sense públic.