Dijous, 2 de Maig, 2024  |
El Villarreal s’estavella contra el Barcelona i encaixa la primera derrota post-Covid-19 (1-4) El Villarreal s’estavella contra el Barcelona i encaixa la primera derrota post-Covid-19 (1-4)

- 6 Juliol, 2020 -

L'equip de Javi Calleja es va vore superat per la millor versió d'un Barcelona que va disputar un dels encontes més completes que se... El Villarreal s’estavella contra el Barcelona i encaixa la primera derrota post-Covid-19 (1-4)

Tot es va anar al trast en un plis-plas. El Barcelona va estar extraordinari en la primera part, que va acabar amb triomf per 1-3. La segona part pràcticament va sobrar. El conjunt culé va campar a plaer, va controlar la situació i va buscar la sentència. Ho va marcar Messi en el minut 68, però el VAR li ho va anul·lar, i el va signar el jove Ansu Fati. Ara toca esborrall i a pensar en el partit del dimecres en el camp del Getafe.

No havia caigut el tercer minut de joc quan el cuit Barcelona va trencar el zero a zero. Va ser en una acció elaborada per Sergi Roberto, que li la va cedir a Jordi Alba. El centre d’aquest, ras i al primer pal, va ser rematat amb el taló pel francés Griezmann, i en col·laboració amb Pau Torres va allotjar el cuir al fons de les malles. Poc a dir a una gran acció de l’equip entrenat per Quique Setién que en La Ceràmica es jugava gran part de les escasses opcions d’interceptar al enratxat líder Real Madrid.

Així que el partit va començar amb un pitxer d’aigua freda per al Villarreal de Javi Calleja, invicte des que es va reprendre la Lliga. Va eixir millor el conjunt blaugrana, però al primer descuit l’esquadra ‘grogueta’ va aconseguir igual l’equip de la Plana, per mediació del seu golejador Gerard Moreno, després d’aprofitar-se d’un rebutge de Ter Stegen a tir de Santi Cazorla. El gol va pujar després de ser revisat pel VAR.

Intensitat i arribades

El partit no va tindre treva. D’una porteria a l’altra. I abans del quart d’hora ja s’havien vist dos gols. L’última visita del Barcelona a la Ceràmica es va saldar amb un espectacular empat (4-4). I més salsa. En el minut 10 va caure el 1-2. L’uruguaià Luis Suárez va culminar una brillant acció ràpida del Barcelona, després de rebre una assistència de Leo Messi.

Es van tranquil·litzar els ànims i al caient del minut 30 el nigerià Samu Chukwueze va tindre en les seues botes el 2-2, però el seu llançament va eixir alt. Després va arribar el minut de descans per a la hidratació. I poc després va caure lesionat el davanter Paco Alcàsser, que va ser substituït per l’ariet colombià Carlos Bacca.

Molta possessió del Barcelona

El Barcelona va tindre molta possessió de pilota. En una nova contra va poder marcar el recentment incorporat Carlos Bacca, però l’arquer del conjunt blaugrana va aconseguir rebutjar a servei de cantonada. Es va traure i en una tremenda contra el Barcelona va perdonar el 1-3. L’acció entre Luis Suárez i Arturo Vidal va acabar amb una rematada d’aquest últim, amb ‘paradon’ de Sergio Asenjo a córner.

La primera part va acabar amb un altre pitxer d’aigua freda. Una acció de somni del Barcelona, que en La Ceràmica ha recuperat la seua millor versió, amb una taconada de Leo Messi i una extraordinària definició del francés Griezmann, que va anotar el seu segon gol en aquest partit.

Tapar els forats

Es va arribar al descans amb aqueix 1-3 i amb dos nous canvis en les files del Villarreal després del descans, L’objectiu de Javi Calleja, amb el partit pràcticament impossible, es va encarregar de tapar tots els forats i es quadre més en el terreny de joc. Es van quedar en el vestidor Vicent Iborra i Gerard Moreno, i van saltar en els seus llocs Bruno Soriano i Moi Gómez.

El partit va estar controlat pel Barcelona. Va marcar un quart gol que el VAR li ho va anul·lar a Leo Messi, per fora de joc d’un company. El compte anotador ho va signar el jovenet Anssumane Fati en el minut 87, per a tancar una trobada que va tindre un clar color blaugrana.

Pròxima cita, a Getafe

El Villarreal de Javi Calleja tornarà a jugar aquest pròxim dimecres en el camp del Getafe de José Bordalás, a partir de les 20.30 hores. El conjunt madrileny va empatar aquest diumenge en la seua visita al camp d’Osasuna (0-0).

FITXA TÈCNICA:

-1- VILLARREAL: Sergio Asenjo; Mario Gaspar, Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno; Iborra (Bruno Soriano, min. 46), Anguissa, Cazorla (Trigueros, min. 56), Samu Chukwueze; Gerard Morenon (Moi Gómez, min. 46) y Alcácer (Carlos Bacca, min. 35) (Fer Niño, min. 71).

-4- BARCELONA: Ter Stegen; Semedo (Riqui Puig, min. 60), Piqué (Ronald Araújo, min. 82), Lenglet, Alba; Busquets (Braithwaite, min. 73), Sergi Roberto, Arturo Vidal; Messi, Luis Suárez (Rakitic, min. 60) y Griezmann (Ansu Fati, min. 74).

GOLE: 0-2, min. 3: Pau Torres, en propia porta. 1-1, min. 13: Gerard Moreno. 1-2, min. 19: Luis Suárez. 1-3, min. 44: Griezmann. 1-4, min. 87: Anssumane Fati.

ÀRBITRE: Carlos Del Cerro Grande (Madrileny). Al local Pau Torres.

CAMP: Estadi de la Ceràmica. Sense públic.