Diumenge, 28 d'Abril, 2024  |

- 14 Març, 2024 -

El Villarreal van doblegar a l’Olympique de Marsella en l’Estadio de la Cerámica (3-1). Els groguets ho van donar tot per fer possible el...

Va passar factura el 4-0 amb el qual es va perdre en la trobada d’anada d’estos octaus de final

El Villarreal va buscar la gesta. Els grocs van saltar a la gespa de l’Estadio de la Cerámica amb valentia i molta mordent a la recerca d’un gol ràpid que aplanara el llarg camí cap a la remuntada.

Durant el calfament, Reina va sentir unes molèsties i no va poder ser de la partida malgrat ser un dels onze triats per Marcelino. Va entrar Filip i el contratemps no va impedir que els groguets firmaren una excepcional arrancada de partit, acumulant innombrables oportunitats en els primers compassos. Sorloth va obrir la veda abans dels 10 minuts amb un tir que va marxar a servici de cantonada. I des d’eixe moment, es van succeir les ocasions groguetas: un tir de Gonçalo Guedes des de la frontal, un xut desviat de Gerard, una rematada de cap de Sorloth que va marxar per dalt…

El Submarí és va bolcar a l’atac. El lliurament era màxim, encara que es li resistia el premi del gol. Necessitava tombar la porta i activar el detonant necessari perquè la fe dels groguets és materialitzara. I el gol va arribar. A la mitja hora Capoue va fer el primer. El migcampista francés és va internar en l’àrea i va cabotejar un centre des de la dreta penjat d’allò més bé per Kiko Femenía. 1-0 en el marcador i rugia La Cerámica.

En el tram final de la primera part, el Villarreal va continuar pressionant a dalt, sent atrevit i buscant ampliar la renda. La va tindre Capoue amb el temps complit. Novament de cap com en l’acció del gol. Però esta vegada l’esfèric va marxar per damunt dels tres pals defesos per Pau López, porter del Marsella.

La segona mitat va arrancar amb una ocasió molt clara de l’OM. Al contraatac, l’equip francés va tindre el punt de l’empat. Aubameyang la va llançar fora en un mà a mà contra un atent Filip Jorgensen.

Això no va desanimar al Submarí, que va donar una lliçó de lliurament i de fe. En el 55’ i després de quasi tres minuts de suspens pel VAR, Sorloth va marcar el 2-0 amb un tir amb la dreta al primer pal després d’una fantàstica assistència de Guedes.

En el 66’, Baena va ingressar al camp per a donar-li més ritme a un Villarreal de per si mateix ja entregat a l’atac i amb la necessitat de trobar dos gols més per a forçar la pròrroga. Era difícil, però no impossible.

En el 73’, Gerard va rematar a boca de canó amb el cap un servici de cantonada botat per Baena. Pau va fer un paradón i va impedir el 3-0. En la mateixa acció, Guedes va enviar als núvols el rebuig. La Cerámica embogia.

El temps corria i al Submarí se li acabava el temps. Però, en el 85’, Mosquera va fer el 3-0 en una acció a pilota parada botada per Álex Baena amb mestratge.

Al final, en el temps de prolongació, el Marsella va marcar el 3-1. Amb el Submarí buscant el quart, el conjunt visitant va aprofitar una acció al contraatac per a tancar una eliminatòria que el Submarí no va donar per perduda en cap moment.

-3- Villarreal: Jorgensen; Kiko Femenía (Moraless, min. 83), Bailly (Mosquera, min. 50), Mandi, Cuenca; Coquelin (Baena, min. 66), Capoue (Comesaña, min. 83), Parejo, Guedes, Sorloth i Gerard Moreno.

-1- Olympique de Marsella: Pau López; Meite, Mbemba, Balerdi, Merlin; Clauss, Kondogbia, Ounahi (Luiz Henrique, min. 78), Varetout, Ddiaye (Harit, min. 46) i Sarr (Aubameyang, min. 46).

Gols: 1-0, min. 31: Capoue. 2-0, min. 55: Sorloth. 3-0, min. 85. Mosquera. 3-1, min. 93: Clauss.

Àrbitre: Istvan Kovacs (Romania). Va mostrar targeta groga a Sarr, Ounahi, Merlin, Kondogbia i Pau López pel Olympique de Marsella, i a Baena, i a Marcelino, entrenador, pel Villarreal.

Camp: Trobada de tornada dels octaus de final de la Lliga Europea disputat en l’estadi de La Ceràmica de Vila-real davant 15.378 espectadors, 1.200 de l’equip marsellés.