Divendres, 3 de Maig, 2024  |
El Villarreal guanya a l’Almeria amb molt suspens i un gol de Nicola Jackson al minut 93 (2-1) El Villarreal guanya a l’Almeria amb molt suspens i un gol de Nicola Jackson al minut 93 (2-1)

- 23 Octubre, 2022 -

Bochornosa expulsió, del jove davanter Álex Baena per aixecar-se la samarreta després d'anotar l'1-1, amb una dedicatòria per a Llaneza El Villarreal guanya a l’Almeria amb molt suspens i un gol de Nicola Jackson al minut 93 (2-1)

Bochornosa expulsió, per doble groga, del jove davanter Álex Baena per aixecar-se la samarreta amb una dedicatòria per a Llaneza

El Villarreal va guanyar a l’Almeria (2-1) en l’últim sospir amb un gol de Nico Jackson, que va despertar la bogeria en el Ciutat de València. Amb un home menys durant mitja hora, el Submarí, amb molt de cor i el record de José Manuel Llaneza sempre present, va aconseguir una victòria que quedarà per al record.

El Submarí es retrobava amb la seua afició en el Ciutat de València després d’encaixar una dura derrota davant l’FC Barcelona (3-0) dijous passat. Aquest diumenge, davant Almeria, els grocs tenien una nova oportunitat de demostrar la fortalesa exhibida com a locals en LaLiga. Fins al moment, el Villarreal presentava un balanç de dos triomfs i un empat en el feu levantinista.

Després d’un emotiu minut de silenci en honor i memòria del vicepresident José Manuel Llaneza, que va rebre l’afecte i el respecte dels presents en el Ciutat de València, va tirar a rodar l’esfèric i ho va fer amb el Villarreal volent portar el ritme del partit.

En el minut 7, el conjunt dirigit per Unai Emery va gaudir de la primera ocasió de perill. Pacheco va signar una intervenció magistral per a traure una rematada a boca de canó de Samu Chukwueze, que es va elevar més que ningú en el cor de l’àrea per a impactar una bona pilota penjada des de l’esquerra per Alberto Moreno.

Malgrat el bon inici del Villarreal, complida la mitja hora de partit, l’Almeria es va avançar en el marcador. En una ràpida acció pel flanc dret, el conjunt andalús va desarborar la defensa del Submarí. El Bilal Touré va cedir perquè Melero batera a Rulli amb un tret creuat.

Es posava el partit costera amunt per als interessos de l’equip groguet, que havia de remuntar al Ciutat de València amb encara una hora de joc per davant. Abans del descans, la millor ocasió va estar a les botes de Mojica, que amb un tir des de fora de l’àrea va obligar a Pacheco a intervindre amb una estirada.

A la tornada dels vestuaris, Emery va introduir una doble substitució. Mandi i Alberto Moreno van donar entrada a Kiko Femenía i Nico Jackson. Dos futbolistes de perfil ofensiu per a mostrar una cara més ofensiva i anar pel partit.
El pla d’Emery va surtir efecte i deu minuts després el Villarreal va igualar el partit amb un gol d’estratègia. Álex Baena va rematar un córner i va posar el 1-1 en el marcador.

Va empatar el Submarí i seguidament De Burgos Bengoextea es va convertir en protagonista. El col·legiat va expulsar al mateix Baena després de la celebració per interpretar que s’havia alçat la samarreta per darrere del cap. Incredulitat entre l’afició groga, que va recriminar a l’àrbitre la injusta i contundent decisió de deixar al Villarreal amb un home menys sobre el terreny de joc.

L’actuació arbitral va enfadar al Villarreal, que va buscar el segon tant amb molt de cor. Contraatacs, tir de segona línia i jugades a pilota parada. El Submarí l’intentava amb tot, encara que, amb el pas dels minuts, deixava cada vegada més espais a l’esquena de la defensa. Amb un 1-1 i superioritat numèrica per als visitants, el partit estava totalment obert. Un autèntic correcarrers entre l’equip d’Emery, que l’intentava amb fe i lliurament, i el de Rubi, que mesurava més els seus atacs i jugava amb cap.

A l’últim minut, el Villarreal va fer l’impossible. Una fantàstica passada de Dani Parejo a l’esquena de la defensa ho va caçar Nico Jackson i no va perdonar. Va batre a Pacheco i li va donar els tres punts al Submarí.

Villarreal CF: Rulli; Mandi (min. 46, Kiko F.), R. Albiol, Pau, J. Mojica; Coquelin (min. 86, Yeremy), Parejo, Alberto M. (min. 46, N. Jackson), Chukwueze (min. 62, M. Trigueros); Álex B. i A. J. Morales (min. 86, Danjuma).

UD Almería: Pacheco; Pozo, Kaiky, Chumi, R. Ely, Akieme; Robertone (min. 78, Arnau Puigmal), Eguaras (min 78, C. De La Hoz), Melero (min. 86, Lazaro); Baptistao (min. 55, Embarba) i El Bilal (min 86., Ramazani).

Gols: 0-1. Min 31: Melero. 1-1. Min 56: Álex B. 2-1. Min. 94: N. Jackson.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (Comité Basc). Va amonestar als locals Alberto M., Pau, va expulsar a Álex B. (min.58) i a Morlanes (min.59) que es trobava en la banqueta i al visitant Akieme.

Incidències: Partit entre el Villarreal CF i la UD Almería, corresponent a la jornada 11 de LaLiga 22-23, celebrat en el Ciutat de Valencia front 13.816 espectadores. Es va celebrar un sentit minut de silenci en memoria del vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza. DEP.