Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
Sebastián Mora i Albert Torres, or en Madison en els europeus de ciclisme en pista Sebastián Mora i Albert Torres, or en Madison en els europeus de ciclisme en pista

- 16 Novembre, 2020 -

La dupla espanyola va eixir des del principi pel títol i es va coronar per tercera vegada campiona d'Europa Sebastián Mora i Albert Torres, or en Madison en els europeus de ciclisme en pista

La dupla espanyola va eixir des del principi pel títol i es va coronar per tercera vegada campiona d’Europa amb 53 punts

La parella espanyola de Madison formada pel balear Albert Torres i el vila-realenc Sebastián Mora ha tancat els europeus de ciclisme en pista que s’han disputat en el velòdrom de Plovdiv (Bulgària) amb la medalla d’or.  La dupla espanyola va eixir des del principi pel títol i es va coronar per tercera vegada campiona d’Europa amb 53 punts, seguida de Portugal (43) i Itàlia (33), que la van acompanyar en el podi.

A diferència d’altres ocasions, en les quals Torres i Mora van centrar la seua estratègia de carrera a agafar volta, la parella espanyola ha eixida decidida des de l’inici a barallar pels sprints i ja en el primer han sumat els 5 punts. Gran Bretanya (Walls i Wood) i Itàlia (Lamon i Moro) s’han mogut també amb rapidesa en el repartiment dels primers punts per a destacar-se com dos de les parelles a seguir en la lluita per les medalles.

Torres i Mora han respost als moviments de transalpins i britànics puntuant en el sisé, seté i huitena sprint i guanyant el nové i el dècim per a situar-se al capdavant empatats amb 21 punts amb Gran Bretanya i Itàlia mancant 100 voltes per al final, just en l’equador de la prova. En la segona meitat de carrera, s’ha produït un dels esdeveniments clau en l’esdevenir d’aquesta: Walls s’ha anat al sòl i a conseqüència d’això la parella anglesa no ha pogut concloure la Madison.

El pas de les voltes ha anat a acreixent la sensació de superioritat de Torres i Mora que han sumat en tots els sprints restants per a arribar a les últimes 30 voltes amb 42 punts i un clar avantatge respecte a Itàlia, que comptava amb 28 punts. L’emoció l’ha posada en els compassos finals el moviment dels germans Oliveira, que després de guanyar volta han situat a Portugal en segona posició amb 42 punts, pels 45 d’Espanya, quan restaven els dos últims sprints. Torres i Mora han sumat dos punts en el següent i els portuguesos només un, per la qual cosa la resolució de l’or quedava pendent del sprint doble final.

#GoTorresGoMora no han fallat i fent gala de la seua experiència, exhibint gran tranquil·litat i control de la situació, han sumat quatre punts més en l’arribada per a assegurar el seu tercer mallot de campió continental de Madison, després dels quals van aconseguir en 2015 i 2016 en Grenchen i Saint-Quentin respectivament. El tancament somiat a aquest Campionat d’Europa per a la Selecció Espanyola, que marxa de *Plovdiv com cinquena en el *medallero amb dos títols continentals i el bronze de Casas en el Keirin.

“És fantàstic per a Albert i per a mi ser una altra vegada campions d’Europa. En la part final, Portugal ha estat molt prop de nosaltres i ens han posat difícil la victòria. Estem molt feliços de ser campions d’Europa per tercera vegada i ara tornarem a intentar aconseguir aquest èxit en el Campionat del Món”, ha comentat Sebastián Mora després de baixar del podi. Albert Torres, per part seua, ha assenyalat que “estic molt feliç d’aconseguir aquest títol de campió d’Europa amb Mora i ara toca gaudir i celebrar-ho a casa”.