Dimarts, 30 d'Abril, 2024  |
A la quarta va ser la vençuda i el Villarreal va sumar el seu primer triomf després de derrotar al Leganés (0-3) A la quarta va ser la vençuda i el Villarreal va sumar el seu primer triomf després de derrotar al Leganés (0-3)

- 14 Setembre, 2019 -

El Villarreal va sumar el seu primer triomf de la temporada en superar amb solvència al Leganés per 0-3 a Butarque. Un doblet de... A la quarta va ser la vençuda i el Villarreal va sumar el seu primer triomf després de derrotar al Leganés (0-3)

El Villarreal va sumar el seu primer triomf de la temporada en superar amb solvència al Leganés per 0-3 a Butarque. Un doblet de Gerard Moreno i una diana en pròpia porta de Jonathan Silva li concedeixen els tres punts al Submarí. Els dos gols de l’atacant català, que segueix endollat de cara a porteria, el coronen com el màxim artiller del moment en LaLiga amb cinc gols en el seu haver.

Per enfrontar-se al CD Leganés, el tècnic Javi Calleja va introduir fins a tres canvis en l’onze inicial respecte a l’empat davant el Real Madrid a La Ceràmica. Sergio Asenjo va ocupar la porteria en detriment d’Andrés Fernández, guardià habitual de l’arc groc en aquest inici de campionat. A més, Chukwueze i Toko Ekambi van deixar el seu lloc a Butarque a Carlos Bacca i Zambo Anguissa.

Els primers minuts de l’encontre van ser un monòleg del Submarí, que es va apoderar del baló. El Leganés esperava replegat en camp propi, esperant recuperar la pilota i eixir al contraatac. Les primeres ocasions del partit van anar a càrrec del conjunt local, que va buscar sorprendre un seguríssim Sergio Asenjo amb dos xuts llunyans, de Arnaiz, en primera instància, i Óscar Rodríguez, després. El meta palentí va desviar sense problemes les dos pilotes.

Transcorreguts els deu primers minuts del xoc, el Villarreal va aconseguir trencar l’entramat defensiu del seu rival en una ràpida transició, que va acabar amb Carlos Bacca arribant a l’àrea defensada per Juan Soriano. Atabuixat per un defensa ‘pepinero’, el davanter cafeter no va aconseguir connectar una bona rematada a porteria.

Al minut 22, amb el partit un poc més obert, el Leganés va armar un ràpid contraatac per la banda esquerra que va acabar amb una rematada d’Óscar, que novament va topar amb un providencial Sergio Asenjo, que va aconseguir desviar el xut a córner.

Gran partit del davanter Gerard Moreno, amb dos gols, i suma ja cinc en el seu compte. FOTO: LALIGA

La rèplica groga no es va fer esperar. Només tres minuts després, Gerard Moreno posava per davant al Villarreal CF. El davanter català, després d’un magnífic control de pit, va perforar la xarxa amb un col·locat xut a l’escaire dret. El ‘7’ groc, en estat de gràcia, convertia la seua quarta diana en aquest inici de lliga. L’assistència, al primer toc i de bella factura, va ser del mag Santi Cazorla.

L’acció del gol groc venia precedida d’una clara oportunitat de Zambo Anguissa, el cop de cap després d’una centrada penjada des de l’esquerra el va treure baix la línia de gol el defensa local Awaziem.

El gol del Submarí va esperonar els futbolistes de Javi Calleja. Al minut 29, va estar a punt Bacca d’augmentar l’avantatge en el marcador amb una rematada de cap que va obligar a Juan Soriano a signar una impressionant estirada.

El colombià Carlos Bacca va col·laborar el segon gol del conjunt groc en Butarque. FOTO: LALIGA

Al minut 38, va arribar el segon gol del Villarreal. Una recuperació de Zambo Anguissa en camp contrari va desembocar en una fabulosa transició ràpida dels grocs. Un centre ras botat per Quintillà va acabar al fons de la xarxa en ser empès pel defensa Jonathan Silva.

A la tornada dels vestidors, el CD Leganés va fer un pas cap endavant a la recerca de retallar distàncies en l’electrònic. El quadre groc va sostenir les aproximacions ‘pepineras’ durant els primers compassos del segon temps. Amb el transcórrer dels minuts, el Villarreal es va fer amb la pilota i va alentir el ritme del xoc.

En el temps afegit, Gerard Moreno, amb un xut des del cor de l’àrea, va anotar la seua segona diana del xoc sentenciant el xoc a favor dels grocs, que aconseguien així el seu primer triomf de la temporada.

-0- Leganés: Juan Soriano; Bustinza, Awaziem, Siovas, Jonathan Silva; Óscar (Aitor, m. 62), Mesa, Rubén Pérez, José Arnaiz; Braithwaite I En-Nesyri (Guido, m. 45).

-3- Villarreal: S. Asenjo; Mario Gaspar, R. Albiol, Pau, Quintillà; Iborra, Anguissa, S. Cazorla (R. Peña, m. 62), Moi Gómez (J. Ontiveros, m. 87); Bacca (Toko Ekambi, m. 75) I Gerard.

Gols: 0-1. Min. 25: Gerard. 0-2. Min. 38: Jonathan Silva (pp). 0-3. Min. 94: Gerard.

Àrbitre: Medié Jiménez (Comitè català). Va amonestar als locals Rubén Pérez i Roque Mesa.

Incidències: l’Estadi Municipal Butarque davant 7.670 espectadors.