Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
Un penal en el minut 95 permet empatar als ‘groguets’ en una complicada visita a Bilbao (1-1) Un penal en el minut 95 permet empatar als ‘groguets’ en una complicada visita a Bilbao (1-1)

- 14 Abril, 2024 -

El Villarreal va sumar un punt de la seua visita al Nou Sant Mamés. Els grocs van empatar sobre la botzina una trobada que... Un penal en el minut 95 permet empatar als ‘groguets’ en una complicada visita a Bilbao (1-1)

El madrileño Dani Parejo rescata un punt d’un partit que el Submarino va meréixer guanyar

En els prolegòmens del partit, el Villarreal CF va homenatgear a la plantilla de l’Athletic Club després de proclamar-se recentment campió de la Copa del Rey 2023/24. El conjunt basc va mostrar el llorejat trofeu a un San Mamés ple i en el qual també hi havia un centenar d’aficionats

L’Athletic Club va donar el primer avís del partit en el minut 5. Yuri, des de la llunyania, s’atrevia amb un potent xut que repel·lia Filip Jörgensen sense major dificultat.

En el minut 11 de partit, Álex Baena va caure dins de l’àrea després de rebre una forta trepitjada d’un defensor de l’Athletic. Quadra Fernández, àrbitre principal del partit, assenyalava la pena màxima després de revisar-lo en el VAR, però Gerard Moreno, no obstant això, errava el llançament i el Villarreal perdia així una magnífica oportunitat d’avançar-se en el partit.

El Submarí no es va ensorrar i només tres minuts després, Baena, gaudiria d’una nova oportunitat de perill. Després d’una gran jugada col·lectiva, Comesaña deixava una pilota en el punt de penal al qual arribava el 16 groc des de segona línia per a colpejar, però un defensor local treia la pilota de la línia quan es colava.

Al descans, malgrat la clara superioritat dels grocs, es mantenia l’empat inicial.

La segona part no va començar bé per al Villarreal, que en el primer minut es quedaria amb un jugador menys després que Santi Comesaña vera la segona targeta groga en una jugada totalment fortuïta que, segons Quadra Fernández, era mereixedora d’una nova cartolina.

Marcelino es va veure obligat a modificar l’equip després de l’expulsió. Gerard deixava el seu lloc en el terreny de joc a Alfonso Pedraza en el minut 56.

L’Athletic, arran de l’expulsió, va començar a trepitjar camp i, per tant, àrea rival. Així arribaria el punt de Sancet en el minut 66 partit que avançava als lleons en el xoc.

El Vila-real buscava l’empat insistentment, però, fruit de la inferioritat numèrica, li costava generar accions que inquietaren a Unai Simón. No obstant això, en el minut 93 de partit Quadra Fernández xiularia un nou penal a favor del quadre groga per mà de Yuri dins de l’àrea. Esta vegada, Dani Parejo no fallava per a posar el definitiu empat a un amb el qual el Vila-real suma un punt de fe que reflectix el treball i sacrifici realitzat hui a Bilbao.

Fitxa del partit:

1 – Athletic: Unai Simón; De Marcos, Vivian, Paredes, Yuri; Prados (Dani García, m.70), Vesga (Herrera, m.55); Iñaki Williams, Sancet (Munian, m.76), Nico Williams (Berenguer, m.70); y Guruzeta (Villalibre, m.76).

1 – Villarreal: Jorgensen; Femenía, Albiol, Yerson Mosquera, Alberto Moreno (Guedes, m.68); Traoré (Ilias, m.68), Parejo, Comesaña, Alex Baena; Gerard (Pedraza, m.55) y Sorloth.

Gols: 1-0, m.66: Sancet. 1-1, m.94: Parejo, de penalti.

Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández (Comité Balear). Va expulsar a Comesaña, en el minuto 46, per doble groga (m.34; m.46), i a Sergio García, fill de Marcelino i membre del cos tècnic. A més, grogues als locals Prados (m.10), Iñaki Williams (m.31) i Yuri (m.94), i al visitant Albiol (m.34).

Incidències: San Mamés quasi ple: 50.061 espectadors.