Diumenge, 5 de Maig, 2024  |
Un Villarreal sense vivacitat ni profunditat es queda fora de la Lliga de Campions Un Villarreal sense vivacitat ni profunditat es queda fora de la Lliga de Campions

- 23 Agost, 2016 -

L'equip de Fran Escribá s'haurà de conformar amb l'Europa League, que no s'ha de menysprear Un Villarreal sense vivacitat ni profunditat es queda fora de la Lliga de Campions

No va poder ser. El Villarreal no jugarà la Lliga de Campions aquesta temporada. L’equip de Fran Escribá s’haurà de conformar amb l’Europa League, que tampoc és poca cosa. El partit davant el Mònaco no va ser fàcil. Es va poder haver guanyat, o perdut. El col·legiat, amb 0-0 en el marcador, va escamotejar un clar penal per mans d’un defensa. Sí que li va xiular un molt dubtós en el minut 91. Va llançar Fabinho i va anotar. Ara tocarà centrar-se en la Lliga. Abans, el divendres sorteig de la Lliga europea, i el diumenge a les 22.15 hores arribarà el Sevilla al Madrigal.

És cert que els monegascos van eixir a per totes. No a especular i a donar-li la pilota a el ‘Submarí’ perquè
els xics de Fran Escribá es bolcaren en l’atac i foren sorpresos a la contra. Els de Vila-real no arribaven a la porteria de Subasic. Els locals van estar còmodes fins passat un quart d’hora. A partir d’ací, i arran d’una contra que no va saber definir bé Samu Castillejo, va començar la reacció groga.Vidres-banner-de-256X256

Per uns minuts es va recuperar la pilota i es va començar a distribuir més o menys ben. Es va reactivar el Vila-real, però fer-li mal al Mònaco era missió quasi impossible. I és que el partit no era fàcil. Contrarestar el joc francés era complicat perquè aquests van repartir molts pilotades llargues. Almenys, se li va intentar ficar la por en el cos a l’equip local.

La primera mitja hora de joc va transcórrer amb molt poc que explicar. El gol que es volia marcar abans del descans es resistia. Es va arribar al minut 30 amb un gran esglai en el cos dels del Villarreal. No es va defensar bé un servei de banda i la pilota li va arribar al punt de penal a Girar i el seu lançamento el va bloquejar en dos temps Sergio Asenjo.

Els minuts passaven i el 0-0 no es movia

Es van ser consumint els minuts de la primera part amb massa sofriment. El Mònaco li va estrènyer i estrènyer. Va posar més intensitat, aquesta que li va faltar al Villarreal en el centre del camp on el capità Bruno Soriano va començar volent i no podent. El d’Artana no està ben del tot, però va voler jugar.
Amb tot açò, la millor ocasió de tota la primera part va arribar en el minut 39 en l’àrea del Mònaco. Pilota en profunditat de Bruno a Santos Borré i aquest va tenir un mà a mà pel porter local Subasic, eixint guanyador en el duel el meta. Una llàstima perquè va ser l’ocasió d’acostar-se a la remuntada. El segon canvi va ser l’entrada i el debut de l’extrem argentí Leo Suárez.

Una represa esperançadora

Es va posar a rodar la pilota en la segona part i en els set primers minuts el Vila-real va llançar més a porteria i va generar més perill sobre la porteria del Mònaco que en tots els quaranta-cinc minuts. Els xics de Fran Escribá eren conscients que havien d’eixir al terreny de joc a cremar totes les naus. L’abans possibles.

El davanter brasiler Pato baralla una pilota amb un rival. FOTO: UEFA

Per açò en els minuts 47 i 49 el jove Santos Borré va tenir en les seues botes les oportunitats per a perforar la porteria monagesca. En el 52 li va tocar el torn a Samu Castillejo. Va ser un inici amb molta efervescència. Tot va quedar ací. Els francesos van capejar en temporada i després van controlar la situació.

Els minuts passaven i pasaven. En el minut 67 Fran Escribá va realitzar el primer canvi. Va entrar Jaume Costa, un lateral amb molt més recorregut, i va retirar a José Ángel. Calia fer alguna cosa. El segon canvi va ser el de Santos Borré pel jove Leo Suárez, per a donar-li desborde i rapidesa.
Un final de partit molt insípid

A-Mario2

Mario Gaspar va disputar els noranta minuts. FOTO: UEFA

Els últims deu minuts quasi que van sobrar. Va voler i no va poder el Vila-real davant un rival que li va donar la possessió de la pilota sabent que anava a ser complicat que els grocs li anaven a crear perill. Els dos equips demanaven en final de la trobada. No hi havia solució.

El col·legiat va errar en el minut 91 assenyalant un penal inexistent per un enderrocament de Musacchio, que va transformar el brasiler Fabinho. Un penal de riure. Així és que adéu al somni d’estar en la fase de grups de la Lliga de Campions. Sí que estarà en el bombo de l’Europa League, aquest divendres al migdia.

Ara toca centrar-se en la Lliga perquè el diumenge tocarà rosegar un dur os en El Madrigal, amb la visita del Sevilla a partir de les 22.15 hores. I no serà un partit gens fàcil per al conjunt de Fran Escribá.

FITXA TÈCNICA:

-1- MÒNACO: Subasic, Raggi, Jemerson, Glik, Sidibé, Fabinho, Bakayoko, Bernardo Silva, Lemar (Joao Moutinho, min. 68), Dirar i Germain (Carrillo, min. 80).

-0- VILA-REAL: Asenjo, Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, José Ángel (José Ángel, min. 67), Bruno, Trigueros, Samu Castillejo, Soriano (N’Diaye, min. 80), Santos Vaig esborrar (Leo Suárez, min. 75) i Ànec.

EL GOL: 1-0, min. 91: Fabinho, de penal.

ÀRBITRE: Jonas Eriksson (SWE). En el minut 43 el col·legiat no va assenyalar un clar penal a favor del Vila-real per mans d’un defensa local. Va amonestar al local Sidibe; i al visitant Mateo Musacchio.

CAMP: Estadi Louis II, davant uns 10.000 afeccionats, d’ells uns 250 seguidors del connut de Vila-real.