Dijous, 9 de Maig, 2024  |  
Joventut tanca l’any 2015 amb 6.355 usuaris més que l’any anterior i es declara com “referent provincial” Joventut tanca l’any 2015 amb 6.355 usuaris més que l’any anterior i es declara com “referent provincial”

- 22 Abril, 2016 -

Vila-real s'ha convertit en tot un referent a la província de Castelló en matèria de polítiques juvenils després de diversos anys “d’intens treball” Joventut tanca l’any 2015 amb 6.355 usuaris més que l’any anterior i es declara com “referent provincial”

Vila-real Informació

Vila-real s’ha convertit en tot un referent a la província de Castelló en matèria de polítiques juvenils després de diversos anys “d’intens treball” per a dotar a la Regidoria de Joventut d’una programació estable que se sustentara sobre quatre pilars fonamentals: la formació per a l’ocupació, la inclusió, donar veu als joves i l’autogestió per part d’aquest col·lectiu.

Així ho ha anunciat avui l’edil responsable de l’àrea, Xavier Ochando, que ha presentat la Memòria de Joventut del 2015 en la qual, novament, s’ha tornat a posar de manifest l’increment d’usuaris que han passat per les 342 activitats organitzades tant dins com fóra de l’Espai Jove, amb 6.355 joves més que en 2014.

“Estem molt orgullosos del marcat canvi que li hem donat a una Regidoria que en 2011, quan van arribar a l’equip de govern, tenia greus manques per la gestió que va fer el PP”, explica Ochando, qui assegura que “en aquest moment assumim el repte de demostrar amb fets i no amb paraules que para nosaltres els joves no són el futur, sinó el present i que som conscients que sense ells no hi ha futur possible”.

L’edil destaca aquest creixement en el nombre d’usuaris i apunta que la mitjana mensual de persones que participen en les activitats és de 3.871. Un èxit que atribueix a l’impuls d’una programació que aposta per quatre eixos “imprescindibles”.

En aquest sentit, s’ha apostat per la formació per a l’ocupació, que s’ha multiplicat en els últims temps, passant d’organitzar 40 cursos a duplicar-los fins als 95 en tot el 2015. Els tallers específics de formació per a l’ocupació han passat de 53 a 91 fa tan sol un any i també aquells en els quals s’obtenia una titulació específica, que de 17 en 2014, han augmentat fins als 69 un any després. Així mateix, el nombre d’alumnes que ixen amb una titulació oficial i homologada sota el braç ha passat de 315 a 869 d’un any a un altre, la qual cosa “ha permès que molts joves hagin tingut més oportunitats d’incorporar-se al mercat laboral”, indica.

Entre la multitud de cursos formatius que s’han oferit, destaquen els de preparació per als exàmens oficials d’idiomes (valencià, anglès, francès i alemany), el d’iniciació al japonès i el de llengua de signes, als quals se sumen el de Carnet de Manipulador de plaguicides d’ús fitosanitari i els de Monitor de Temps Lliure, gràcies a que l’Espai Jove es va convertir en 2014 a l’escola d’animació Món Màgic, tots ells amb reconeixements per part d’organismes oficials de l’Estat.

D’altra banda, els tallers per la igualtat han complert amb l’objectiu integrador amb el qual van ser creats, ja que més de 300 usuaris han participat en les seves activitats en 2015, any en el qual també es va incorporar un curs per a nens amb TDH diagnosticat o amb hiperactivitat i per als seus pares, en el qual un equip de psicòlegs els ajuda de forma gratuïta. Donar veu als joves a través de la Ràdio Espai Jove, ha estat un altre dels objectius compliments i millorats en 2015, ja que s’ha passat d’una graella de cinc programes en directe en 2014 a la dotzena del 2015, motiu pel qual s’ha dotat de millors mitjans.

Finalment, l’autogestió és un altre dels pilars que “més ha avançat”, segons l’edil. “Hem fet un pas més i les associacions i joves de Vila-real són els protagonistes, organitzant la seua pròpia programació i fent de l’Espai Jove la seua pròpia casa”, assenyala Ochando, qui manifesta que “el que més ens omple d’orgull és poder dir que la xifra que associacions que col·laboren amb nosaltres segueix augmentant, passant de 45 en 2014 a 56 en 2015”. Associacions que, tal com puntualitza, “són de tots els colors i de tota índole”, al mateix temps que recalca que per fomentar aquesta col·laboració des de 2011 s’ha augmentat la inversió en convenis i subvencions, passant dels 30.000 euros que atorgava l’anterior govern del PP, als 84.000 euros en menys de cinc anys.

“Un 68% més d’ajudes, amb cinc nous convenis amb entitats i l’augment fins als 25.000 euros dels acords ja existents, als quals se sumen els 10.000 euros destinats a les ajudes Erasmus, de creació pròpia, la qual cosa suposa un increment de 54.000 euros”, especifica, “perquè els joves som i hem de ser els protagonistes”.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *