Dissabte, 4 de Maig, 2024  |
L’Espanyol furga en la ferida del Villarreal amb el seu triomf i posa en una mala situació a Javi Calleja (3-1) L’Espanyol furga en la ferida del Villarreal amb el seu triomf i posa en una mala situació a Javi Calleja (3-1)

- 7 Octubre, 2018 -

El Villarreal va caure a domicili davant l'Espanyol (3-1) en un competit i exigent trobada que va caure del costat blanquiblau. Els grocs van... L’Espanyol furga en la ferida del Villarreal amb el seu triomf i posa en una mala situació a Javi Calleja (3-1)

El Villarreal va caure a domicili davant l’Espanyol (3-1) en un competit i exigent trobada que va caure del costat blanquiblau. Els grocs van contestar el tant inicial d’Hernán Pérez amb una diana de Toko Ekambi a la vora del descans. En el segon temps, l’Espanyol, per mediació de Darder i Piatti, va decantar la trobada al seu favor. Una derrota que obri el debat sobre el futur de l’entrenador Javi Calleja.

Vidres-banner-de-256X256 L’Espanyol va signar un inici de partit fulgurant. Els blanquiblaus van imposar un alt nivell de ritme i intensitat en una trobada que van dominar durant la primera mitja hora, generant perill a través de vertiginoses accions al contraatac que va contenir com va poder el Submarí Groc.

En el minut 6, Hernán Pérez aprofitava un contratac conduït per Borja Iglesias para, amb una subtil vaselina sobre Asenjo, posar per davant al conjunt ‘perico’. Durant els següents minuts, el Villarreal, sustentat per un espectacular Sergio Asenjo, va fer un exercici d’ofici i va saber patir quan més refermava l’Espanyol, que va trobar en Borja Iglesias un mal de cap per als ‘groguets’.

A mesura que corria el cronòmetre, el Villarreal va ser rescabalant-se del domini local i va començar a entrar més en contacte amb l’esfèric. Fruit d’açò, en el minut 20, el Submarí va tenir la primera ocasió. Toko Ekambi va executar un potent tret creuat que va obligar a emprar-se a Diego López. Un quart d’hora després, Fornals va fregar l’empat amb un tret des de l’àrea xicoteta, que va traure sota la línia de gol un defensa espanyolista.

A-Gerard1

Gerard Moreno, en un punt del partit davant el seu ex equip. FOTO: LALIGA

A la vora del descans, el Villarreal, que anava de menys a més, va aprofitar una acció a pilota parada per a signar les taules en l’electrònic. Una bona pilota penjada per Layún, i pentinada per un defensa local, li va caure a Toko Ekambi, que va batre per baix a Diego López. El xoc es va marxar al descans, després d’una intensa i competida primera meitat.

Després de la represa, el Villarreal va fer un pas al capdavant, fent-se amb el domini del cuir i obligant a l’Espanyol a retardar línies. El domini altern es va succeir durant els primers minuts de la segona meitat.

A deu minuts del final, Sergi Darder, des del cor de l’àrea, va anotar el segon tant local, després d’una assistència lateral de Melendo. El tant espanyolista va despertar la reacció del Villarreal, que va poder igualar la contesa, immediatament després, per mediació de Gerard Moreno, que va fallar un cara a cara davant Diego López.

A-Victor1

El central Víctor Ruiz, barallant l’esfèric en el partit d’aquest diumenge. FOTO: LALIGA

Cercant l’empat costi el que costi, el Villarreal va introduir a Raba i a Alfonso Pedraza i es va bolcar, sense premi, a l’atac. En el temps afegit, Piatti va anotar el tercer, aprofitant passada filtrada a l’espai.

3- Espanyol: Diego López; Javi López, Mario Hermoso, Dídac Vilá; Marc Roca, Darder, Granero (Óscar Melendo, m. 65); Hernán Pérez (Piatti, m. 72), Sergio García i Borja Iglesias (Leo Baptistao, m. 77).

-1- Villarreal: Asenjo; Miguelón (Raba, m. 80), Álvaro, Víctor Ruiz (Pedraza, m. 85), Jaume Costa; Layún, Trigueros, Funes Mori, Fornals; Toko Ekambi (Bacca, m. 66) i Gerard.

Gols: 1-0. Min. 6: Hernán Pérez. 1-1. Min. 45: Toko Ekambi. 2-1. Min. 78: Darder. 3-1. Min. 92: Piatti.

Àrbitre: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Comitè basc): Va amonestar als locals David López, Mario Hermoso i Darder; així com als visitants Miguelón i Funes Mori.

Incidències: RCDE Stadium davant la presència de 20.032 espectadors.