Dissabte, 4 de Maig, 2024  |
Un golàs de Fer Niño permet al Villarreal eixir amb els tres punts de Mendizorroza (1-2) Un golàs de Fer Niño permet al Villarreal eixir amb els tres punts de Mendizorroza (1-2)

- 25 Gener, 2020 -

Sexta victòria consecutiva lluny de casa de l'equip de Javi Calleja, que es va decidir amb un gol en l'últim sospir del jove ariet... Un golàs de Fer Niño permet al Villarreal eixir amb els tres punts de Mendizorroza (1-2)

Sexta victòria consecutiva lluny de casa de l’equip de Javi Calleja, que es va decidir amb un gol en l’últim sospir del jove ariet gadità

El Villarreal va obtindre una meritòria victòria en la seua visita a Mendizorrotza (1-2). El conjunt groc, que va ser superior al Deportivo Alavés, va acabar emportant-se el triomf en l’últim sospir gràcies a un il·lusionant tant del canterano Fer Niño, que li donava la victòria a l’equip de Javi Calleja enviant a la xarxa la primera pilota que tocava en la màxima categoria del futbol espanyol. El primer tant del Submarí va portar la signatura de Carlos Bacca, mentre que l’única diana local la va anotar Joselu.

El Villarreal va saltar a Mendizorrotza amb un onze que presentava set canvis respecte al del últim encontre del Submarí davant el Girona en Copa del Rey. Per a enfrontar-se davant l’Alavés, Calleja va apostar per Asenjo en porteria; una línia de quatre defensors formada per Mario, Albiol, Funes Mori i Alberto Moreno; en el centre del camp una fàbrica de talent amb Santi Cazorla, Manu Trigueros, Moi Gómez i Iborra; i en atac Chukwueze i Carlos Bacca.

Des del primer minut, el Submarí es va fer amb el domini del xoc, mostrant personalitat i criteri amb la pilota. Els grocs trenaven possessions llargues en camp rival davant un rival que esperava el seu moment per a fer mal al contraatac, una de les seues principals armes.

La primera acció de perill va arribar precisament d’aquesta forma. El Deportivo Alavés va muntar un ràpid contrataque, després d’una jugada a pilota parada dels grocs. L’acció va acabar en gol, però el col·legiat la va invalidar per un existent fora de joc.

Sense temps que perdre, va contestar el Villarreal, que sense avisar, es va posar per davant en Mendizorrotza. En el minut 10, el Submarí, amb tan sols tres tocs de pilota va estrenar el marcador del feu albiazul. Carlos Bacca va afusellar a Pacheco, aprofitant una fabulosa assistència de Moi Gómez, que venia precedida d’una mil·limètrica pilota a l’espai servida per Raúl Albiol. Una jugada mestra.

Carlos Bacca va marcar el primer gol del Villarreal en *Mendizorroza. FOTO: LALIGA

Amb avantatge en l’electrònic, el domini groc va creixer. Els pupils de Calleja es trobaven molt còmodes sobre el verd i els locals únicament eren capaços d’agitar el partit amb trets llunyans o a través del contraatac. Sergio Asenjo va frenar dos durs xuts de l’equip basc durant la primera meitat. El primer, obra de Joselu, es va produir arribada la primera mitja hora, mentre que la segona oportunitat local va ser a càrrec d’Aleix Vidal, que va tornar a topar-se amb el resolutiu meta palentí.

El Submarí va poder signar el segon gol per mediació de Trigueros. Una fabulosa combinació entre Chukwueze, Cazorla i el migcampista talaverà en el vèrtex de l’àrea va obligar a Pacheco a signar una notable estirada davant el tret a boca de canó de l’omnipresent ‘14’ groc.

Ja en la segona meitat, el conjunt groc va saltar al verd buscant decididament el segon gol del partit. Superat el quart d’hora del segon temps, Samu Chukwueze es va topar amb Pacheco en un clar mà a mà. El davanter nigerià estava sent el principal maldecap per a l’equip babazorro. Minuts abans, Sergio Asenjo va signar dues intervencions providencials per a salvar als grocs davant dues rematades d’Aleix Vidal i Manu García.

En el minut 64, Calleja va introduir a Zambo Anguissa en substitució de Santi Cazorla. El tècnic groc dotava així de més múscul al seu equip per a afrontar la fase final del partit, que prometia ser exigent.

Gran partit el que va realitzar l’extrem alacantí Moi Gómez. FOTO: LALIGA

En el minut 79, l’Alavés va igualar la contesa. Joselu va aprofitar una bona assistència a l’espai de Lucas Pérez per a batre al meta groc i empatar el partit.

Pese a la garrotada que va suposar l’empat a tan poc temps del final, el Submarí no va baixar els braços. Javi Calleja va moure fitxa i va fer debutar a Fer Xiquet en competició de lliga. Tan sols dos minuts després d’haver entrat al terreny de joc, en la primera pilota que tocava en Primera Divisió, el davanter gadità va anotar un vertader golàs. El ‘34’ groc va rebre una meravellosa assistència a l’espai de Trigueros i va superar a Pacheco enviant l’esfèric a l’esquadra. Un debut immillorable. El canterano li donava tres punts a un Villarreal superior que va meréixer la victòria.

Fitxa tècnica:

-1- Deportivo Alavés: Pacheco; Martín (Burke, m. 94), Laguardia, Ely, Duarte; Aleix Vidal (Burgui, m. 73), Manu, Camarasa, Luis Rioja (Borja, m. 59); Joselu i Lucas.

-2- Villarreal: S. Asenjo; Mario Gaspar, R. Albiol, Funes Mori, Alberto M. (Quintillà, m. 34); Iborra, M. Trigueros, S. Cazorla (Anguissa, m. 64); Moi Gómez; Chukwueze i Bacca (Fer Niño, m. 87).

Gols: 0-1. Min. 10: Bacca. 1-1. Min. 79: Joselu. 1-2. Min. 89: Fer Niño.

Àrbitre: Munuera Montero (comité andalús). Va amonestar als locals Ely i Duarte; així com al visitant Quintillà.

Incidències: Mendizorrotza davant 18.153 espectadors.