Dimecres, 15 de Maig, 2024  |
El Villarreal torna a la senda de la victòria després de guanyar a la Real Sociedad (2-0) El Villarreal torna a la senda de la victòria després de guanyar a la Real Sociedad (2-0)

- 2 Setembre, 2020 -

El conjunt groguet va aconseguir el segon triomf de la pretemporada després d’una gran primera part en la qual van arribar els gols de... El Villarreal torna a la senda de la victòria després de guanyar a la Real Sociedad (2-0)

El conjunt groguet va aconseguir el segon triomf de la pretemporada després d’una gran primera part en la qual van arribar els gols de Coquelin i Alcácer

Guillem Broch/ Vila-real Informació

El Villarreal va disputar el quart amistos de la pretemporada davant un dels millors equips de la passada campanya, la Real Sociedad. Un partit marcat per les baixes dels internacionals de tots dos conjunts, en conjunt groguet van faltar Pau Torres i Gerard Moreno, mentre que en l’equip ‘txuri-*urdin’ no es trobava Mikel Oyarzabal. L’encontre va arrancar de la millor forma per al Villarreal, ja que als 40 segons de joc Coquelin va estrenar el marcador. La primera part va estar marcada per les penes màximes, una per a cada conjunt. No obstant això, Willian José no va poder superar a Asenjo des dels 11 metres, mentre que Paco Alcácer sí que ho va fer davant Moyá. En la segona part es va poder veure un partit totalment diferent, en el qual la Real Sociedad va apostar per un equip replet de joves, mentre que el Villarreal va seguir amb els titulars afegint algun canvi amb el pas del temps. En els segons 45 minuts no arribaria a canviar el marcador i el partit va acabar amb el 2-0.

Unai Emery va conservar l’esquema habitual que està utilitzant en la pretemporada, el 4-4-2. En aquest cas, les absències de Pau Torres i Gerard Moreno van marcar l’alineació grogueta. Sota els pals, l’únic portera hui dia del primer equip, Sergio Asenjo; el forrellat defensiu per a Jaume Costa, Chakla, Albiol i Rubén Peña; en el centre del camp, Emery va apostar per primera vegada per Coquelin i Iborra d’inici; en els extrems Moi Gómez i Chukwueze; i a dalt, Paco Alcácer al costat de Take Kubo com a segon davanter.

El Villareal va eixir llançat

El conjunt groc va eixir en tromba per la Real Sociedad. Prova d’això va ser la forta pressió sobre l’eixida de pilota ‘txuri-urdin’ des de l’inici del partit. No s’havia arribat al primer minut de joc quan Chukwueze va recuperar la pilota prop de l’àrea rival i el va cedir perquè Coquelin afusellara la porteria defensada per Moyá. D’aquesta manera, el conjunt groc obria la llanda i s’avançava en el marcador.

Poc temps més tard va arribar l’esglai dels visitants. El propi Coquelin va realitzar un clar penal sobre Portu que l’àrbitre no va dubtar a assenyalar-lo. L’encarregat d’executar la pena màxima va ser William José, el davanter va disparar molt centrat i Asenjo el va detindre amb la cama esquerra. No obstant això, després d’aquesta acció el Villarreal va despertar i va tornar a ensenyorir-se del encontre. En el minut 28 una gran jugada individual de Moi Gómez va provocar un nou penal, però en aquesta ocasió a favor del conjunt groc. Alcácer va llançar la pena màxima amb molta qualitat i va posar el 2-0 en l’electrònic.

Després del segon tant groguet va arribar la lesió de Nacho Monreal. L’exinternacional espanyol va posar la nota negativa amb una lesió muscular que posarà en perill la seua presència en l’inici de la Lliga. El final de la primera part va deixar clar el nivell competitiu al qual es troben tots dos conjunts malgrat les grans baixes.

Tranquil·litat en la segona part

La segona part va arrancar amb un equip completament renovat per part de la Real Sociedad, amb molts jugadors joves. La intensitat dels ‘txuri-urdin’ va sorprendre en els primers minuts als locals, però sense tot just efectivitat. Amb el pas dels minuts el Villarreal va tornar a prendre el control del partit i a dominar el centre del camp.

Ràpidament Emery va començar a introduir canvis per a tornar a donar-li aqueixa frescor que havia perdut després de la passada per vestuaris. Van entrar jugadors de nivell com Ontiveros, qui va ser dels més actius, Parejo, que va tornar a donar una classe magistral, i Fer Niño, que va aportar dinamisme en els metres finals. L’ocasió més clara va ser als peus del propi Fer Niño, el jove jugador es va plantar només davant Moyá, però va ser incapaç de definir el mà a mà.

Els minuts finals van servir perquè jugadors com Dani Raba, Copete o Mario Gaspar agafaren ritme de partit. Gaspar va disputar el seu primer partit de la pretemporada després de superar el Covid-19. En els últims instants, Emery va donar entrada a Migue i a Mario González, reservant a Kubo i Rubén Peña de cara al que queda de pretemporada i a l’inici del campionat de lliga en menys de dues setmanes.

FITXA TÉCNICA

-1- VILLARREAL: Asenjo; Rubén Peña (Migue, min. 82), Jaume Costa (Mario Gaspar, min. 51), Chakla, Albiol (Copete, min. 68); Coquelin (Parejo, min. 68), Iborra, Moi Gómez (Ontiveros, min. 48), Chukwueze (Raba, min. 68); Kubo (Mario Gonzáles, min. 82) y Alcácer (Fer Niño, min. 68).

-0- REAL SOCIEDAD: Moyá, Zaldua, Zubeldia, Elustondo, Portu, William José, Guridi, Monreal (Jeremy Blasco, min. 35), Muguruza, Le Normand y Roberto López.

En el segon temps: Gorosabel, Aranbarri, Sagnan, Aihen, González de Zárate, Navarro, Alkain, Djouahra, Bautista.

GOLS: 1-0, min. 1: Coquelin. 2-0, min. 29: Alcácer.

ÀRBITRE: Iván Caparrós (Valencia).

CAMP: Mini Estadi de la Ciutat Esportiva, sense públic.