Diumenge, 5 de Maig, 2024  |
El Villarreal remunta davant l’Eibar i aconsegueix els primers 3 punts (2-1) El Villarreal remunta davant l’Eibar i aconsegueix els primers 3 punts (2-1)

- 19 Setembre, 2020 -

Els encarregats de donar-li la volta al marcador van ser Gerard Moreno i Paco Alcácer El Villarreal remunta davant l’Eibar i aconsegueix els primers 3 punts (2-1)

Els encarregats de donar-li la volta al marcador van ser Gerard Moreno i Paco Alcácer

Vila-real Informació/ Guillem Broch

Unai Emery va decidir apostar per un 11 semblança a la primera jornada. Van repetir tots els jugadors, excepte per la presència de Mario Gaspar en lloc de Rubén Peña. La lesió del lateral dret, ex de l’Eibar, li mantindrà allunyat dels terrenys de jocs durant un curt període de temps. L’esquema utilitzat per Emery va ser el clàssic 4-4-2, amb Sergio Asenjo en porteria; línia defensiva per a Mario Gaspar, Pau Torres, Raúl Albiol i Pedraza; en el centre del camp Coquelin i Parejo; les bandes per a Chukwueze i Moi Gómez; i la davantera per a la dupla formada per Gerard Moreno i Paco Alcácer.

Els de Emery afrontaven el partit davant l’Eibar amb la victòria com a objectiu. L’empat davant l’Huesca va fer gust de poc i el Villarreal buscava sumar els primers tres punts del campionat. Prova d’això va ser el fort plantejament ofensiu dels locals.

Inici frenètic

El Villarreal va arrancar apostant per l’estil que tant li caracteritza, la possessió i el joc ofensiu. En una primera instància va patir per a traure la pilota jugada, gràcies a la forta pressió en camp contrari dels visitants. La polèmica no va tardar a arribar, es rondava el minut 9 de joc quan Moi Gómez va filtrar un gran passe a Gerard que va definir amb molta classe. L’àrbitre, després de revisar la jugada a la sala del VAR, va decidir anul·lar el punt.

El partit es va obrir i tots dos conjunts van començar a generar ocasions clares de gol. En primera instància, va ser Inui qui va comptar amb una gran oportunitat per a estrenar el marcador, però es va trobar amb un gegant Asenjo sota pals. Chukwueze va ser el més actiu dels grocs, l’extrem nigerià no va parar d’encarar i driblar. De les seues botes van nàixer les principals oportunitats del Villarreal, però sense sort de cara a porteria.

L’esglai de la primera part se’l va emportar Pau Torres, el central nascut a Vila-real va rebre una colp amb el colze en una pugna amb Kike García. El colp va provocar que el defensa sagnara i tinguera problemes per a continuar jugant. El Villarreal ho va continuar intentant en els últims minuts del primer temps, però sense trobar l’anhelat gol.

Van arribar els gols

La segona part va començar sense canvis en tots dos conjunts. A penes s’havia reiniciat el joc quan Gerard va comptar amb una de les ocasions del encontre. El davanter català va superar al mà a mà a Dmitrovic, però Oliveira va salvar el gol en la línia. No obstant això, en el minut 50 i després d’una pèrdua de Coquelin en el centre del camp, Kike Garcia va ser l’encarregat d’estrenar el marcador i posar en avantatge als visitants. El davanter de l’Eibar va depassar en l’u contra un a Asenjo i va marcar a plaer. Arribava així el 0-1.

Emery va decidir que havia arribat l’hora d’introduir canvis, Iborra va entrar al camp per Coquelin, mentre que Estupiñán ho va fer per Pedraza. El Villarreal no li va perdre la cara al partit i va continuar generant ocasions i oportunitats de gol. Prova d’això va ser el punt de l’empat, després d’una bona acció col·lectiva dels ‘groguets’, Gerard va realitzar un regat espectacular i va manar la pilota a les maies. Els d’Emery empataven l’enfrontament i tornava la calma a la banqueta local.

I va arribar el segon tant ‘groguet’, no excepte de polèmica. De nou va haver d’intervindre el VAR, però aquesta vegada per a validar el gol d’Alcácer. El davanter valencià va definir amb suspens al mà a mà davant Dmitrovic i va posar el 2-1 en el marcador. Es consumava la remuntada del Villarreal.

Emoció en el tram final

Faltant 15 minuts i amb el colp patit per Pau encara el record, va arribar la jugada més aparatosa del partit. Un xoc entre Asenjo i Albiol va provocar que el defensa haguera d’eixir del terreny de joc amb sang en el nas i amb aparents marejos. Pel que Emery va decidir substituir-ho pel jove Sofian Chakla. Chukwueze va continuar sent un dels més actius, al costat del passat ‘Zarra’, Gerard Moreno. Entre tots dos no van deixar d’intentar-ho i a punt van estar de tancar l’encontre.

Finalment, Emery va donar entrada a Take Kubo i Trigueros per, el nomenat anteriorment, Chukwueze i, el golejador, Paco Alcácer. Kubo va fregar el gol en la seua primera aparició en el partit, l’extrem nipó va desbordar per banda, però el seu centre-xut va marxar a escassos centímetres de la porteria de l’Eibar. Es va arribar d’aquesta manera al final del encontre i el Villarreal sumava els primers tres punts del campionat lliguer.

Pròxima cita

El Villarreal debutarà com a visitant al Camp Nou davant l’FC Barcelona. Un partit que suposarà l’estrena de Koeman com a entrenador blaugrana. Pel que els d’Emery hauran de donar el 100% si volen obtindre una cosa positiva.

FITXA TÉCNICA:

-2- VILLARREAL: Sergio Asenjo; Mario Gaspar, Pau Torres, Albiol (Chakla, min. 78), Pedraza (Estupiñán, min. 58); Parejo, Coquelin (Iborra, min. 58), Moi Gómez, Chukwueze (Trigueros, min. 85); Gerard Moreno y Alcácer (Kubo, min. 85).

-1- SD EIBAR: Dmitrovic; Bigas, Oliveira, Rafa (Rodrigues, min. 82), Correa; Edu Expósito, Álvarez, Recio (Kadzior, min. 82); Inui, Pedro León (Atienza, min. 68) y Kike Garcia (Sergi Enrich, min. 82).

GOLS: 0-1, min. 50: Kike Garcia. 1-1, min. 62: Gerard Moreno. 2-1, min. 72: Paco Alcácer.

ÀRBITRE: Jorge Figueroa Álvarez (Andaluz). Grogues per a Coquelin en el Villarreal i Recio en el Eibar.

CAMP: Estadio de la Cerámica. Sense públic.