Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |
El Villarreal perd davant el Chelsea la Supercopa en el torn de penals (6-5) El Villarreal perd davant el Chelsea la Supercopa en el torn de penals (6-5)

- 12 Agost, 2021 -

El Villarreal va lluitar fins al final per la Supercopa de Europa. Els grocs van caure davant el Chelsea (1-1) després d'arribar al fatídic... El Villarreal perd davant el Chelsea la Supercopa en el torn de penals (6-5)

El Villarreal va lluitar fins al final per la Supercopa de Europa. Els grocs van caure davant el Chelsea (1-1) després d’arribar al fatídic torn de penals (6-5). Els anglesos es van avançar en el primer temps amb un gol de Ziyech. Ja en la segona meitat, Gerard va igualar la contesa amb un golàs. Amb molt d’orgull, l’equip d’Unai Emery va estar a l’altura davant un dels millors equips del planeta

El Submarí arribava a la Supercopa de la UEFA amb l’absència de futbolistes importants com Dani Parejo, Samu Chukwueze i Francis Coquelin. Malgrat les adversitats, els grocs encaraven l’encontre amb gran il·lusió i amb la ferma voluntat de tombar al Chelsea, campió de la UEFA Champions League.

El Chelsea va iniciar millor el partit. Des dels primers compassos, l’equip londinenc es va fer l’amo de la possessió i va tancar al Villarreal, que defensava les escomeses locals. En el minut 27, Ziyech va avançar a l’equip ‘blue’ en el marcador després d’una acció al contraatac perfectament executada pel combinat de Thomas Tuchel.

El gol del Chelsea va despertar al conjunt d’Unai Emery, que va signar una reacció espectacular. Només cinc minuts després, el Villarreal va poder igualar la contesa per mediació de Boulaye Dia. El davanter franc-senegalés va rebre un excel·lent passe a l’espai de Juan Foyth i va estavellar el seu tret en Mendy.

En els últims compassos del primer temps, el Villarreal va acariciar el gol de l’empat amb un tret al travesser d’Alberto Moreno. L’obús del sevillà, després de colpejar en el travesser, va rebotar en la línia amb tan poca fortuna que no va acabar pujant al marcador per escassos centímetres.

A l’inici de la segona meitat, la mala fortuna es va tornar a encebar amb el Villarreal. Un erràtic servei de porta de Mendy va acabar en les botes de Dia, que va cedir per a Gerard Moreno. El davanter català es va plantar davant el meta franc-senegalés i va enviar al pal un tret col·locat al segon pal.

La segona part va ser un vendaval del Submarí. El Villarreal buscava sense complexos la porteria ‘blue’. Va tancar al conjunt anglés en el seu propi camp i va generar tot tipus d’oportunitats per a empatar.

En el minut 67, Estupiñán va rebre un excel·lent passe a l’espai després d’un desmarcatge de ruptura que li va deixar només davant Mendy. El defensa equatorià va disparar amb duresa un esfèric que va detindre amb problemes el meta rival.

En l’enèsima ocasió ‘grogueta’ del segon temps, el Villarreal va trobar la recompensa del gol. Gerard Moreno va batre a Mendy amb un excel·lent tret col·locat a l’esquadra després d’aprofitar una màgica assistència de taló de Boulaye Dia. El Submarí igualava el marcador i impartia justícia en el Windsor Park.

Els últims minuts del temps reglamentari van ser un impressionant intercanvi de colps entre dos equips que lluitaven per ser campions. Amb 1-1 en el marcador, es van complir els 90 minuts i el partit va marxar a la pròrroga.

En el temps extra, el Chelsea va fer un pas al capdavant i va buscar el segon tant de la victòria. Els grocs, fent un esforç titànic, repel·lien l’una després de les altres les envestides del poderós conjunt anglés. Novament, com ja va ocórrer en la UEFA Europa League, el partit s’anava a decidir des dels 11 metres.

En els penals, el Chelsea es va emportar la victòria de la Supercopa de la UEFA. 6-5 a favor dels ‘blues’. Malgrat això, l’esforç del Villarreal va ser encomiable. Sou el nostre orgull!

Fitxa tècnica:

Chelsea FC: Mendy (Kepa, m. 118); Zouma (Christensen, m. 65), Chalobah, Rüdiger; Hudson-Odoi (Azpilicueta, m. 81), Kanté (Jorginho, m. 64), Kovacic, Alonso; Ziyech (Pulisic, m. 43), Havertz i Werner (Mount, m. 64).

Villarreal CF: S. Asenjo; Foyth, R. Albiol, Pau, A. Pedraza (Estupiñán, m. 57); Yeremy (Mandi, m. 120), M. Trigueros (Moi Gómez, m. 70), Capoue (Mario Gaspar, m. 70), Alberto M (Morlanes, m. 85).; Gerard i Dia (Raba, m. 85).

Gols: 1-0. Min. 27: Ziyech. 1-1. Min. 73: Gerard. En la tanda de penaltis, 6-5 Anotaron por parte del Chelsea: Azpilicueta, Marcos Alonso, Mount, Jorginho, Pulisic i Rüdiger. Por parte del Villarreal: Gerard, Estupiñán Moi Gómez, Raba i Foyth.

Àrbitre: Sergei Karasev (Rússia). Va amonestar al local Rüdiger, així com als visitants Yeremy i Raba.

Incidències: Partit entre el Chelsea FC i el Villarreal CF corresponent a la final de la Supercopa de la UEFA celebrada en el Windsor Park de Belfast.