Dijous, 2 de Maig, 2024  |
El Villarreal guanya a l’Eibar i es retroba amb el triomf huit jornades després (1-3) El Villarreal guanya a l’Eibar i es retroba amb el triomf huit jornades després (1-3)

- 14 Març, 2021 -

Moi Gómez, Carlos Bacca i Alfonso Pedraza li donen el triomf a l'equip de Unai Emery dos mesos després El Villarreal guanya a l’Eibar i es retroba amb el triomf huit jornades després (1-3)

Moi Gómez, Carlos Bacca i Alfonso Pedraza li donen el triomf a l’equip de Unai Emery dos mesos després

El Villarreal derrota a la SD Eibar (1-3) i es retroba amb la victòria en LaLiga després de huit jornades sense sumar els tres punts en la competició domèstica. El conjunt groc, en inferioritat numèrica durant els últims deu minuts, va superar al conjunt armer gràcies als gols de Moi Gómez, Bacca i Pedraza i a les tres assistències de Gerard Moreno, que, malgrat no veure porteria, va tornar a liderar a l’equip de Unai Emery cap a la victòria.

El conjunt groc va arribar a Ipurua amb absències de futbolistes importants, especialment en la parcel·la defensiva. Davant tals circumstàncies, Unai Emery va introduir una saga inèdita en el que portem de temporada: J. Costa, Foyth, Funes Mori i Estupiñán.

L’inici de trobada dels ‘groguets’ va ser espectacular. En la primera arribada del partit, van obrir el marcador en Ipurua. Moi Gómez va batre a Dmitrovic, després de rebre una excepcional assistència a l’espai de Gerard Moreno que va sorprendre la saga armera. L’acció va ser iniciada per un mesurat passe llarg de Dani Parejo.

El gol va significar un colp de moral per al Villarreal, que va dominar el duel durant els primers quinze minuts de xoc. A partir de llavors, els locals van fer un pas al capdavant i van buscar generar perill penjant pilotes a l’àrea.

Poc abans d’aconseguir l’equador del primer temps, Sergio Asenjo es va vestir de sant en la millor oportunitat de la SD Eibar. El ‘1’ groc va frustrar una triple ocasió de l’equip local, detenint en primera instància un tret des del cor de l’àrea de *Diop i posteriorment dos xuts a boca de canó de Bryan Gil. Impressionant el meta palentí.

Pese al arreó local, el Submarí va saber aprofitar el seu moment i en el minut 33, una excel·lent recuperació de Trigueros va armar el contraatac groc. El manxec va cedir per a Gerard, que, després d’una gran conducció, va tornar a vestir-se de ‘jugón’ i va assistir al matador Carlos Bacca, que va afusellar sense pietat a Dmitrovic.

En el minut 40, el col·legiat va decretar pena màxima a favor de la SD Eibar per mans de Pervis Estupiñán en un centre a l’àrea. Un providencial Sergio Asenjo va detindre amb solvència el penal executat per Burgos. Imperial de nou el palentí.

El ‘Submarí’ no va iniciar amb bon peu el segon temps. En el minut 55, l’Eibar va retallar distàncies per mediació de Sergi Enrich. Un tret enverinat del davanter balear, al qual no va arribar a Asenjo, va acabar colant-se en la porteria groga.

En el minut 64, Emery va moure la banqueta i va introduir a Pedraza, Chukwueze i Mario Gaspar a la recerca de mordent per a anotar el tercer gol. Els que més a prop van estar d’aconseguir-ho van ser Gerard i Trigueros. En els últims 20 minutos de trobada es van topar amb les intervencions de Dmitrovic.

En el minut 81, el col·legiat va mostrar una rigorosa cartolina roja a Capoue per arribar tard a una pilota dividida. Lluny a acovardir-se i tirar-se arrere, l’equip de Emery va fer gala de valentia i va trobar el tercer punt. Alfonso Pedraza, després d’una gran cavalcada, va aprofitar una gran assistència de Gerard per a sentenciar el partit.

FITXA TÈCNICA.

-1- EIBAR: Dmitrovic; Arbilla, P. Oliveira, E. Burgos (Pozo, m. 83), Cote (Rafa Soares, m. 33); Inui (Sergi Enrich, m. 45), P. Diop, Aleix García (Kevin, m. 45), Edu Expósito, Bryan; Kike G.

-3- VILLARREAL: S. Asenjo, J. Costa (Mario Gaspar, m. 64), Foyth, Funes Mori, Estupiñán; M. Trigueros, Parejo, Capoue, Moi Gómez (Pedraza, m. 64); Gerard y Bacca (Chukuweze, m. 64).

GOLS: 0-1. Min. 1: Moi Gómez. 0-2. Min. 33: Bacca. 1-2. Min. 55: Sergi Enrich. 1-3. Min. 87: Pedraza.

ÀRBITRE: Medié Jiménez (Comité català). Grogues a los locales Arbilla i Bryan Gil, i als visitants Pedraza. Roja al local Capoue (min. 79).

CAMP: Ipurua.