Dimarts, 7 de Maig, 2024  |
Al Villarreal li surt creu a la tanda de penals i Unionistas segueixen endavant a la Copa del Rei (6-5) Al Villarreal li surt creu a la tanda de penals i Unionistas segueixen endavant a la Copa del Rei (6-5)

- 8 Gener, 2024 -

El Villarreal es va acomiadar de la Copa del Rei als setzens de final després de caure eliminat davant Unionistas de Salamanca en un partit que es... Al Villarreal li surt creu a la tanda de penals i Unionistas segueixen endavant a la Copa del Rei (6-5)

Alberto Moreno i Kiko Femenías van errar des dels onze metres davant el conjunt salmantí

El Submarí Groc va protagonitzar una gran arrencada de partit al Reina Sofia. El conjunt dirigit per Marcelino García Toral es va instal·lar al camp rival durant els primers minuts de l’eliminatòria i va gaudir d’oportunitats importants per avançar-se al marcador. Ilias, insistent com de costum per la banda dreta, va estar a prop de provocar un penal a favor després de ser enderrocat pel meta local, però Busquets Ferrer va valorar el contrari.

La rèplica de l’Unionistas a les constants arribades del Villarreal arribaria al minut 13. Pepe Reina, que tornava a defensar la porteria en un matx coper, lluïa els seus reflexos aturant una rematada de cap a boca de canó de Losada a l’àrea petita.

El Villarreal no es deixava intimidar per l?animat ambient del feu salmantí. Al minut 20 de la primera part, Dani Parejo botava un córner des de la dreta enviant a la pilota al segon pal on Jorge Cuenca, elevant-se per sobre de tots, impactava l’esfèric amb el cap, però el seu intent se n’anava lleugerament desviat.

No hi va haver ocasions notòries per a cap dels dos conjunts durant els minuts restants del primer acte i, al descans, l?empat inicial es mantenia entre Unionistas i Villarreal.

Salmantins i groguets ho van intentar durant els primers compassos de la segona part, però no aconseguien trobar la tecla per gaudir d’ocasions clares que els permetessin sumar el primer gol de la tarda.

Al minut 69 de partit Marcelino introduïa cames fresques al terreny de joc per intentar trencar l’empat inicial. Terrats, Sorloth i Coquelin entraven al lloc de Baena, Bailly i Morales.

I quin golàs es trauria de la màniga Ilias Akhomach al minut 83 per avançar el Villarreal. L’atacant groguet, en una jugada marca de la casa, recollia la pilota al picot de l’àrea i després de fixar el defensor de l’Unionistas trencava cap a dins i treia una fuetada amb la cama esquerra que es colava per l’escaire per fer el 0-1 .

Tot i això, només quatre minuts després, Busquets Ferrer xiularia un suposat penal de Santi Comesaña per empènyer un atacant de l’Unionistes que queia dins de l’àrea. Planas, a la dreta de Pepe, anotava el penal i enviava el partit a la pròrroga.

Abans de l’inici de la pròrroga, la llum se n’anava al Municipal Reina Sofía i impedia que es pogués continuar un partit que, després de la decisió de Busquets Ferrer, va quedar suspès.

El partit es va reprendre dilluns a les 16.30 hores per començar, per fi, a la pròrroga de la qual sortiria el vencedor dels setzens de final. Marcelino, dels onze futbolistes que van acabar el partit ahir, únicament va canviar Manu Trigueros per Alberto Moreno per afrontar la pròrroga.

L’àrbitre va decretar l’inici del temps extra en una nova botiga de queviures Reina Sofia i el Submarí, motivat, va buscar el gol des del principi. Al minut 99 Terrats botava una falta lateral que es va anar tancant a poc a poc i va haver d’intervenir el meta local per evitar que es colés.

Per la seva banda, els salmantins van intentar perforar la porteria defensada per Pepe Reina amb diversos centres laterals i trets llunyans que no van agafar porteria.

Finalment, cap dels dos equips va ser capaç de trencar l’empat a la segona part de la pròrroga i el partit es decidiria a la tanda de penals, on el Villarreal va perdre per 6-5 acomiadant-se així de la Copa del Rei.

Unionistas Salamanca CF:   Iván Martínez; Camus (min 46, Erik Ruiz), Ramiro, Giménez, Jiménez; Álvaro Gómez, Héctor, Villar, Serrano; Losada i Slavy.

Villarreal CF:  Reina; A. Alti (min. 106, Kiko F.), E. Bailly (min. 69, Coquelin), J. Conca, Alberto M.; Àlex B. (min. 69, R. Terrats), Parejo (min. 75, Lekovic), Santi CV, I. ​​Akhomach (min. 111, Alberto M.); Gerard i AJ Morales (min. 69, Sorloth).

Gols:  0-1. Min. 83: I. Akhomach. 1-1. Min. 87: Planes. A la tanda de penals, l’Unionistes va vèncer 6-5.

Àrbitre:  Mateo Busquets Ferrer (Comitè Balear). Va amonestar els locals Camus i Erkaitz i els visitants J. Cuenca, Santi CV, R. Terrat i Coquelin.

Incidències:  Partit entre l’Unionistes Salamanca i el Vila-real CF corresponent als setzens de final de la Copa del Rei disputat al Municipal Reina Sofía.